Fără ordonanţe de urgenţă

12 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 406

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Povestea drogurilor aduse de valuri pe litoralul românesc pare să nu aibă un sfârșit.

„Ca urmare a informării transmise de Poliția Română omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele polițienești de cooperare internațională, autoritățile statului vecin au demarat o operațiune similară, pe litoralul Mării Negre. Astfel, autoritățile din Bulgaria au descoperit 150 de pachete susceptibile a conține droguri cu o concentrație foarte ridicată (peste 90%). În continuare, operațiunea este în desfășurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât și în Bulgaria”, transmite IPJ, printr-un comunicat citat de Agerpres.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

„Peste 300 de polițiști și jandarmi sunt angrenați într-o amplă acțiune care se desfășoară pe litoralul românesc, pe o distanță de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând și 14 ambarcațiuni, scafandri, precum și două elicoptere”, a precizat sâmbătă, la Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, mai notează Agerpres.

Agerpres redă azi o intervenție telefonică la România TV, a ministrului Tudorel Toader care vină să lămurească o serie de discuții din spațiul public în legătură cu nemulțumirile unor lideri PSD în legătură cu activitatea ministrului.

„Eu nu mă consider în război cu nimeni. Eu îmi fac datoria potrivit legii, potrivit Constituției, de ministru al Justiției. Eu îmi îndeplinesc obligațiile pe care le am, câtă vreme mă aflu pe scaunul de ministru al Justiției. În momentul în care în Monitorul Oficial apare numele și prenumele înlocuitorului, al viitorului ministru al Justiției, îl voi aștepta la minister, voi preda, așa cum este normal, pe bază de proces verbal, sigiliul ministerului și îi voi ura succes. Dacă uneori apar abordări diferite, viziuni diferite asupra unei soluții legislative sau alteia, evident trebuie văzută perspectiva din care problematica e abordată și posibil soluționată. Prin urmare, nu mă consider în război, în conflict cu nimeni. Eu am fost onorat că mi s-a încredințat demnitatea de ministru al Justiției. La momentul când am acceptat să preiau această demnitate, am primit garanțiile de conservare a statutului de independent, de neafiliat politic”, a afirmat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit Agerpres, întrebat fiind ce le răspunde celor din PSD care îi cer demisia, ministrul Toader a precizat: „Eu sunt responsabil de realizarea capitolului Justiție din programul de guvernare, un capitol care este eminamente tehnic. Faptul că domnul Manda sau altcineva mi-a cerut demisia sau îmi va cere revocarea are sau poate să aibă explicații multiple sau diferite în același timp (…). În iulie 2017, Ministerul Justiției a transmis la Guvern un proiect de lege de modificare a Codului penal în acord cu deciziile Curții Constituționale și pentru transpunerea confiscării extinse. În noiembrie 2017, am trimis la Parlament un proiect de lege de modificare a Codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR. Ceea ce actualmente a apărut în dezbaterea publică este cu totul altceva (…) Ca să preiei dintr-un proiect de lege, prin intermediul unei ordonanțe, una sau mai multe soluții și să le aduci în Codul penal înseamnă măcar două lucruri: 1. să justifici urgența ordonanței de urgență; 2. să iei de pe masa Parlamentului un proiect de lege și să-l însușești tu, ca Guvern, prin O.U.G. Eu am apreciat ceea ce astăzi și zilele trecute a afirmat președintele partidului majoritar, faptul că proiectele își vor urma calea normală, prin Parlament.”

O altă declarație, de această dată a liderului ALDE, oferită jurnaliștilor de la Digi 24, vine să lămurească  discuțiile dintre PSD și ALDE pe tema ordonanței de urgență.

Întrebat dacă Tudorel Toader ar fi trebuit să dea O.U.G. pe justiție, Tăriceanu a răspuns: «Ar fi trebuit să dea să încheiem acest subiect pentru că suntem în întârziere, sunt deciziile CCR care nu au fost transpuse și care trebuie transpuse într-un termen foarte scurt de 45 de zile, sunt directivele UE care ar fi trebuit să fie transpuse». În plus, Tăriceanu a afirmat că ministrul Justiției și-a asumat că va da ordonanțele respective”, scrie News.ro.

„Tot ce ține de legislația care este acum în discuție, Cod Penal și Cod de Procedură Penală, nu ține de legislația europeană, este o componentă națională. Parlamentele naționale sunt suverane în aceasta problemă. Oricum, văd că discuția continuă forțat pentru că nu am văzut Guvernul să dea vreo ordonanță din lista celor care văd că provoacă atâtea îngrijorări”, a mai declarat, joi seară, la Digi 24, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, notează News.ro.

O altă temă din presa de azi este referendumul propus de președinte. UDMR a participat la consultările de la Cotroceni. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările de joi cu președintele Klaus Iohannis că formațiunea sa va face tot ce poate pentru o mobilizare a electoratului, atât la alegerile europarlamentare, cât și la referendum.

„I-am spus domnului președinte că avem o experiență cu un referendum foarte similar de acum 10 ani, experiența și concluziile noastre de atunci sunt relevante, importante și din acest punct de vedere vom încerca și vom face tot ce ține de noi pentru o mobilizare atât la alegerile europarlamentare, pe care le considerăm importante, poate cele mai importante din ultimi 10 ani, dar și pentru referendum. Vom spune oamenilor să meargă să își spună punctul lor de vedere despre cele două subiecte și despre întrebările pe care nu le cunoaștem în acest moment.  În ceea ce privește tematica, noi credem că la primul subiect rezultatul este previzibil, nu cred că vor fi oameni care vor spune «nu» pentru această întrebare, dacă trebuie sau nu amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. De aceea, surprize acolo sigur nu vor fi. Pentru a doua întrebare, legată de ordonanțele de urgență, noi suntem mai radicali decât propunerea președintelui Iohannis, noi credem că instituția ordonanțelor de urgență din Constituția României trebuie eliminată. Nu este nevoie de ordonanțe de urgență absolut în niciun domeniu”, a spus Kelemen la Palatul Cotroceni, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

 

Fără ordonanțe de urgență was last modified: aprilie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter