Evenimentele private ar putea fi interzise

12 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu toate măsurile luate de Guvern, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 se menține la un nivel ridicat.

„Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 118.912  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a anunțat, luni, Grupul de comunicare Strategică, scrie News.ro.

„Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste  pragul de 1,5 sunt: București – 2,66,  Alba – 2,35, Vâlcea -2,32, Iași – 1,96, Bacău – 1,99, Neamț – 1,91,  Teleorman – 1,74,  Sălaj – 1,80,  Sibiu – 1,73, Caraș-Severin – 1,64, Cluj – 1,66, Brașov – 1,55, Timiș – 1,56, Vaslui – 1,57,  Ilfov – 1,50”, mai arată News.ro.

Evenimentele private par să fie și ele sursa îmbolnăvirilor cu COVID-19.

„Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că va propune sistarea evenimentelor private deoarece acestea reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. El a afirmat că, deși numărul de persoane în spații închise este de 50, sunt organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli și a văzut nunți cu peste 350 de persoane în care oamenii nu purtau mască și nu erau respectate regulile de distanțare”, mai arată News.ro.

Ajutoarele de pandemie reprezintă o nouă sursă de îmbogățire pentru unii. Marea Britanie tocmai a descoperit că ar putea să aibă pierderi de până la 26 de miliarde de dolari, ceea ce ar însemna una dintre cele mai mari fraude din istoria sa.

„Conform unor surse care sunt la curent cu o anchetă aflată în desfășurare, escrocii au furat o parte din banii alocați pentru pandemie prin falsificarea documentelor. Într-un caz, 30 de persoane care au solicitat ajutoare guvernamentale având domiciliul declarat la aceeași adresă. Într-un alt caz, cineva a încercat să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de euro ascunși în bagaje. Escrocii au profitat de faptul că schema guvernamentală prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar și abia apoi furnizarea dovezilor, notează Daily Mail. Potrivit anchetatorilor, este vorba de «cea mai mare campanie de fraudă», iar autorii ei sunt în principal bande infracționale din Europa de Est. Sunt menționate în special Albania, Bulgaria, Polonia, Turcia și România”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei scrie că „o companie farmaceutică din Coreea de Sud testează în România o substanță despre care se spune că și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor de COVID-19”.

„Compania farmaceutică Celltrion susține a anunțat că a dezvoltat o substanță care și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor de COVID-19. Cercetătorii sud-coreeni derulează studii clinice cu substanța pe care au dezvoltat-o și care s-a dovedit eficientă în tratamentul împotriva COVID-19, potrivit Yonhap. Substanța dezvoltată de Celltrion se numește CT-P59 și va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane care au contactat noul coronavirus. (…) Compania farmaceutică din Coreea de Sud a anunțat că va dezvolta noile teste clinice după ce cercetătorii săi au finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe un număr de 32 de voluntari sănătoși care nu au contractat noul coronavirus. Trebuie spus că separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua și a treia a studiilor clinice nu doar în Coreea de Sud, cât și în alte state din întreaga lume, între care și România”, notează Evenimentul Zilei.

Așa cum scriam în urmă cu câteva zile, Proiectul de lege adoptat de PSD, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, ajunge pe masa CCR. Despre acest subiect scrie Adevărul.

„Guvernul Orban va contesta la CCR proiectul de legea adoptată de PSD care pregvede majorarea pensiilor cu 40%, susțin surse politice pentru Adevărul. Decizia CCR va veni exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare (6 decembrie). Premierul Ludovic Orban a afirmat, după adoptarea proiectelor în Parlament, că «iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depășit-o». El a mai spus că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională inițiativele legislative privind rectificarea bugetară în forma aprobată de Legislativ. Conform proiectele de lege privind rectificarea bugetară în forma amendată de PSD pensiile urmează să crească cu 40%. Președintele Klaus Iohannis a avertizat că înalți responsabili din Comisia Europeană au avertizat că, dacă rectificarea bugetară aprobată în Parlament va intra în vigoare, României i se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro fonduri europene, șeful statului menționând, totodată, că ratingul de țară va fi retrogradat”, relatează Adevărul.

Președintele Klaus Iohannis va primi, miercuri,  „Kaiser-Otto-Preis 2020”, pentru onorarea marilor merite în procesul european de unificare.

„La ceremonie vor participa Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, cel care va susține discursul Laudatio, Reiner Haseloff, premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, ministru de Stat și șef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum și Lutz Trűmper, primarul general al orașului Magdeburg”, notează România liberă.

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Evenimentele private ar putea fi interzise was last modified: octombrie 12th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter