Europarlamentarul Victor Negrescu a fost desemnat negociatorul-şef al bugetului UE pentru 2025

26 ian. 2024
Vizualizari: 164

Creditată de ultimul sondaj Avangarde cu 14%, Alianța Dreapta Unită își lansează programul și candidații pentru europarlamentare.

„Formațiunile din dreapta unită, USR, PMP și Forța Dreptei își lansează duminică lista comună pentru alegerile europarlamentare și programul electoral. Evenimentul va avea loc după lucrările Comitetului Politic al USR. Primii opt candidați ai noii alianțe sunt Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu”, scrie News.ro.

„Pe 18 decembrie, Forța Dreptei, USR și PMP au anunțat formarea Alianței Dreapta Unită, un pol politic de dreapta dedicat reconstrucției României, cele trei partide urmând că candideze pe listă comună la alegerile europarlamentare din 2024”, mai arată News.ro.

Comisia Europeană a deschis joi o procedură de infringement împotriva a 17 state membre ale UE, printre care și România, pentru netranspunerea în legislațiile naționale a directivei pentru atragerea pe piața muncii a imigranților înalt calificați din afara UE.

„Data limită pentru transpunerea directivei a fost 18 noiembrie 2023, prin urmare Bruxellesul a transmis o scrisoare în care le cere explicații celor 17 țări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Lituania, Letonia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia. Guvernele acestora au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde scrisorii și a transpune directiva în legislația lor națională, în caz contrar vor primi un aviz motivat, a doua etapă a procedurii, ultima etapă fiind sesizarea Curții de Justiție a UE”, relatează România liberă.

„Reglementarea, cunoscută sub numele de «Directiva asupra Cărții Albastre UE», stabilește condițiile de intrare și rezidență pentru cetățenii din statele terțe înalt calificați care vin să se stabilească și să muncească într-una dintre țările UE”, mai scrie România liberă.

Polonia amână introducerea sistemului e-factura. Ziarul Puterea face azi o comparație între deciziile Varșoviei și ale Bucureștiului, în legătură cu implementarea e-factura.

„Sistemul e-Factura, care ar fi trebuit să aducă eficiență și ușurință în procesul financiar, a întâmpinat numeroase probleme în Polonia. În timp ce varianta românească a implementat sistemul fără prea multe analize prealabile, Polonia a adoptat o abordare mai prudentă, amânând implementarea și efectuând o analiză atentă a sistemului înainte de a-l face obligatoriu. (…) Polonia a lansat e-Factura la 1 ianuarie 2022, având inițial o perioadă de doi ani de utilizare voluntară. Cu toate acestea, când autoritățile au intenționat să impună obligativitatea utilizării începând cu 1 iulie 2024, au constatat că sistemul nu era pregătit să gestioneze eficient volumul așteptat de facturi.Ministerul Finanțelor polonez a estimat că sistemul trebuie să fie capabil să proceseze 100 de milioane de facturi zilnic, însă acest număr s-a dovedit a fi insuficient”, scrie Puterea.

Polițele de asigurare RCA ar putea fi plătite de beneficiari și în rate din cauza costurilor destul de pipărate. Este soluția pe care o propune ASF în contextul protestelor desfășurate de transportatori.

„RCA ar putea fi plătită în rate, de către beneficiari, conform unei propuneri făcute de ASF. Aceasta ar reprezenta o soluție, în opinia reprezentanților Autorității, pentru protejarea asiguraților. (…) O altă propunere are în vedere stabilirea unei formule de calcul noi, pentru primele de asigurare pentru șoferi. Aceasta s-ar aplica pentru asigurații cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin vehicule ce cântăresc peste 16 tone”, relatează Evenimentul Zilei.

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a fost desemnat negociatorul-șef al bugetului Uniunii Europene pentru anul 2025.

„Negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul de anul viitor al Uniunii Europene, eurodeputatul Victor Negrescu, a prezentat în Comisia pentru Bugete direcțiile de acțiune ale legislativului european ca autoritate competentă în domeniul bugetar”, se arată într-un comunicat transmis de PSD, scrie Agerpres.

„Prioritatea mea este ca fondurile alocate statelor membre să nu scadă, mai exact să protejăm resursele alocate deja României, în contextul în care se renegociază bugetul european pe termen lung. Totodată, am solicitat suplimentarea fondurilor pentru agricultură și mediul rural, acțiuni suplimentare pentru educație și sănătate, dezvoltarea programelor pentru seniori, lucrătorii din diaspora și pentru tineri precum și pentru susținerea antreprenorilor și IMM-urilor europene”, a susținut Negrescu, scrie Agerpres.

Negrescu a solicitat colegilor din Parlamentul European să facă tot ce este posibil pentru ca fermierii europeni să nu mai fie nevoiți să protesteze în stradă.

„În același timp, vreau să mă asigur că bugetul UE pentru anul 2025 va include resursele necesare pentru a susține aderarea completă a României la spațiul Schengen și că cele aproape 40 de miliarde de euro neutilizate din perioada de finanțare 2014-2020 să fie redistribuite statelor membre, inclusiv României, care au o rată de absorbție ridicată”, a mai spus Negrescu, arată Agerpres.

„Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat joi ratificarea de către parlament a candidaturii Suediei pentru aderarea la NATO, se arată în jurnalul oficial al președinției, ceea ce reprezintă ultimul pas în aprobarea de către Ankara a aderării Stockholmului la alianță”, relatează Reuters, citată de News.ro.

„Ungaria rămâne singurul aliat care nu a ratificat încă aderarea națiunii nordice la alianță”, mai scrie News.ro.

Seară liniștită!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

 

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost desemnat negociatorul-șef al bugetului UE pentru 2025 was last modified: ianuarie 26th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: