Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a fost ales Vicepreşedinte PES

17 oct. 2022
Vizualizari: 382

Rusia a atacat Kievul cu drone kamikaze, luni, la primele ore ale dimineții.

„Informația a fost confirmată de mai mulți oficiali ucraineni, iar pe rețelele de socializare au început să apară imagini cu explozii provocate de atacul rusesc. (…) Într-un mesaj separat pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Klitciko, a precizat că atacul cu drone a provocat un incendiu într-o clădire nerezidențială. Zona vizată este în districtul Șevcenkivsky”, scriu jurnaliștii de la Antena 3.

„Avem nevoie de mai multe mijloace de apărare aeriană cât mai curând posibil. Nu e timp de amânări. Avem nevoie de mai multe arme pentru a proteja cerul și a distruge inamicul”, a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al Președintelui ucrainean, mai notează Antena 3.

Rezervele de gaz ale României au depășit duminică 90% din capacitatea de înmagazinare.

„România are  duminică dimineață în depozite 2,801 miliarde metri cubi gaze, volum ce corespunde unei ponderi de 90,9% din capacitatea de înmagazinare a țării”, potrivit datelor furnizate pentru Agerpres, de către Transgaz.

„Pragul minim aprobat pentru România în noul Regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins pe 17 septembrie.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în luna septembrie, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%”, mai scrie Agerpres.

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a fost ales Vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni la Congresul PES, desfășurat la Berlin, la finalul acestei săptămâni.

„Am avut onoarea să fiu ales, în cadrul Congresului Partidului Socialiștilor Europeni (PES) de la Berlin, în funcția de vicepreședinte la nivel european al PES, în perspectiva alegerilor europene din anul 2024. Este o reușită ca un reprezentant al Partidului Social Democrat să ajungă să ocupe o responsabilitate atât de importantă, la nivelul familiei social-democrate europene. Doresc să-i mulțumesc pentru sprijin și încredere Președintelui Marcel Ciolacu. PSD a revenit în familia social-democrată europeană și contează astăzi, cu adevărat, în plan european”, a arătat Negrescu, în comunicatul transmis de PSD, scrie News.ro.

„El a menționat că se alătură unei echipe puternice, conduse de fostul premier suedez Stefan Löfven, de prim-vicepreședintele Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, și de secretarul general, deputatul german Achim Post”, mai arată News.ro.

„Sprijinul pentru România este dovedit și prin includerea solicitării ca țara noastră să fie primită în Spațiul Schengen, în rezoluția aprobată în cadrul Congresului PES”, afirmă Victor Negrescu, mai scrie News.ro.

„China va încerca să reunifice Taiwanul pe cale pașnică, dar nu va renunța niciodată la folosirea forței dacă va fi necesar”, a declarat Președintele Xi Jinping duminică, în timpul unui discurs la congresul Partidului Comunist Chinez (PCC) care se desfășoară la Beijing, transmit AFP și Reuters, citată de Libertatea.

„Vom lucra cu cea mai mare sinceritate și efort pentru reunificarea pașnică (a Taiwanului), dar nu vom renunța niciodată la folosirea forței și ne rezervăm dreptul de a lua toate măsurile necesare. (…) Rezolvarea problemei Taiwanului este treaba poporului chinez însuși și (trebuie) să fie rezolvată doar de poporul chinez. (…) Reunificarea țării trebuie să fie și va fi realizată”, a declarat Președintele Chinei, condamnând orice „separatism și interferență” străină în această chestiune, notează AFP, mai scrie Libertatea.

„Ministerul Apărării de la Minsk a afirmat că în Belarus vor fi staționați puțin sub 9.000 de militari ruși, în cadrul «grupului regional» de forțe pentru apărarea granițelor țării”, relata duminică agenția Reuters, citată de Cotidianul.

„Primele trenuri cu militari ruși care participă (la grupul regional) au început să sosească”, a scris duminică pe Twitter, Valerii Revenko, șeful Departamentului pentru cooperare militară internațională din cadrul Ministerului Belarus, notează Cotidianul.

„Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a acuzat luni Polonia, Lituania și Ucraina că pregătesc atacuri «teroriste» și o «răscoală» în Belarus și a anunțat desfășurarea acestui grup militar regional. Belarus asigură că această forță este doar defensivă și urmărește să-și securizeze granița, într-un moment în care Minskul acuză Kievul că pregătește o ofensivă, stârnind temeri cu privire la intervenția sa directă în conflictul din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat marți Moscova că dorește «atragerea Belarusului în război» și a cerut de la G7 o misiune internațională de observare la granița dintre Ucraina și Belarus”, amintește Cotidianul.

„Austria ia în considerare o taxă pe profiturile excepționale ale companiilor energetice”, a declarat sâmbătă vicecancelarul Werner Kogler, transmite Reuters, citată de Adevărul.

„Politicianul de la Partidul Verzii din Austria a explicat că vrea să decidă până la începutul lui 2023 cum va fi aplicată taxa, aceasta putând fi aplicată retroactiv, pentru profiturile din 2022”, arată Adevărul.

„În septembrie, Guvernul austriac a prezentat un nou pachet de sprijin, din care sunt alocați 1,3 miliarde de euro pentru a acoperi până la 30% din costurile cu combustibilul, gazele sau energia, din 1 februarie 2022 până în 30 septembrie 2022”, mai notează Adevărul

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

 

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a fost ales Vicepreședinte PES was last modified: octombrie 17th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: