Eliminarea pensiilor speciale, respinsă în Senat

20 iun. 2019
Vizualizari: 737

Proiectul de lege inițiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputați, senatori, judecători și procurori a fost respins de  Senat.

„Au fost înregistrate 52 de voturi «împotrivă», 20 «pentru» și 8 abțineri. Propunerea legislativă a liberalilor, respinsă de Senat, prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, polițiști, funcționari publici cu statut special, funcționari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic și consular al României, membrilor Curții Constituționale și a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România. Proiectul de lege a fost respins de Senat, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților”, scrie Mediafax.

Presa mai scrie azi despre o nouă comisie de anchetă pe care parlamentarii PSD-ALDE vor s-o înființeze pentru a cerceta modul procesului electoral din 26 mai. Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat că o temă de discuție în cadrul coaliției PSD-ALDE va fi înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare.

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a afirmat Mihai Fifor, miercuri, la Antena 3, scrie Cotidianul.

În aceeași emisiune, senatorul PSD Șerban Nicolae a adăugat că există destule dovezi care, chiar dacă sunt neoficiale, indică faptul că la europarlamentare au existat fraude.

„Nicolae a dat și un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomița, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală”, scrie Cotidianul.

Rovana Plumb a fost aleasă vicepreședintele grupului social-democraților în Parlamentul European.

„Sunt onorată de susținerea colegilor mei din PSD, cât și colegilor familiei politice din care facem parte, Partidul Socialiștilor și Democraților Europeni. Mă bucur că pot să reprezint atât PSD, cât și România în familia noastră politică. Vom lupta pentru reducerea sărăciei, pentru tot ceea ce înseamnă investiții pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice și de asemenea pentru tot ceea ce înseamnă egalitate de gen și locuri de muncă decente. Noi vrem o Europă unită, nu o Europă cu două viteze”, a declarat Rovana Plumb, la Antena 3.

De la Bruxelles vine și o altă veste bună: România ar putea intra în Spațiul Schengen până la sfârșitul mandatului actualei Comisii Europene, adică până la 31 octombrie.

„Deși acest aspect nu face parte din discuțiile noastre, aș vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români că foarte curând România va deveni membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit toate obligațiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar și practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Același lucru este valabil și pentru Bulgaria și pentru Croația”, a transmis comisarul responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, scrie Adevărul, citând Europa FM.

Presa mai scrie că vămile ar putea ajunge în subordinea ANAF.

„Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că luna viitoare va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care Vama va fi trecută de la ANAF la Ministerul Finanțelor, adică în subordinea sa. Potrivit acestuia, este nevoie de stabilirea unui statut al personalului din Vamă și din zona ANAF-ului dar și de stabilizarea personalului, pentru că «a fost o practică a multor ani de zile de a ține personalul fie interimar, fie numit pe o anumite perioade tocmai pentru o instabilitate sau o dependență de cineva sau de ceva»”, scrie Cotidianul.

De miercuri, compania Tarom are un nou director general, după ce managementul Tarom a fost schimbat succesiv în ultima perioadă, la conducerea companiei perindându-se, la intervaluri scurte de timp, mai multe persoane.

„Consiliul de Administrație al Tarom a numit-o miercuri, 19 iunie, pe Mădălina Mezei în funcția de director general al companiei. Aceasta vine de la agenția Tarom Bruxelles. În primul mesaj adresat angajaților, noul director general s-a angajat să eficientizeze Tarom și să o împingă spre performanță”, scrie Adevărul.

Seară frumoasă!

Eliminarea pensiilor speciale, respinsă în Senat was last modified: iunie 20th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: