Draftul ordonanței privind completurile de cinci judecători a fost finalizat

14 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 300

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Starea justiției pare să preocupe întreaga societate românească. Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România își exprimă îngrijorarea cu privire la tentativele de politizare și de control asupra justiției și solicită actualei majorități parlamentare să renunțe la acest lucru.

„«Uniunea Scriitorilor din România privește cu tot mai multă îngrijorare actele de legiferare în materie de justiție și atrage atenția asupra efectelor lor negative, atât în privința păcii sociale din țară, cât și în privința imaginii și prestigiului României în arena internațională», precizează Uniunea, într-un comunicat postat pe site-ul propriu”, scrie Agerpres.

Monitor Dosare

„«În condițiile în care România are probleme structurale grave – cum ar fi dezechilibrele macroeconomice, starea infrastructurii, nivelul scăzut al investițiilor publice, deficiențe grave ale sistemului de sănătate, respectiv de învățământ – care pot și trebuie rezolvate prin actul de guvernare, concentrarea asupra măsurilor de reorganizare a justiției este de neînțeles din punctul de vedere al interesului național. Zeci de mii de români pleacă anual dintr-o țară în care sunt atât de multe de făcut și în care există atâtea și atâtea posibilități pentru fiecare din cetățenii ei», atrage atenția Uniunea Scriitorilor”, mai notează Agerpres.

La Ministerul Justiției încep o serie de proceduri pentru selecția viitorului procuror general și viitorului șef DNA.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura de selecție pentru noul procuror general, în condițiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârșitul lunii aprilie. Candidaturile pot fi depuse până la 28 martie, ora 17:30, procedura de selecție urmând să se încheie în 5 aprilie. Ministrul justiției, Tudorel Toader, spune că viitorul procuror general trebuie să fie cineva cu abilități manageriale, «care cunoaște sistemul cu bunele și cu mai puțin bunele lui, care are capacitatea de a-l reforma acolo unde este nevoie». Mai presus de acestea, însă, spune Toader, trebuie să aibă «multă bună credință» și atașament față de oameni”, notează News.ro.

Ministerul Justiției anunță declanșarea procedurii de selecție pentru numirea procurorilor-șefi ai Secției de combatere a corupției, respectiv Secției judiciar penale din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Conform calendarului, candidații pot depune cereri de înscriere până la data de 28 martie inclusiv.

„«Ministerul Justiției organizează, în perioada 13 martie-5 aprilie, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru două funcții de procuror-șef secție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, vacante începând cu data de 20 martie», se precizează în anunțul publicat pe pagina de internet a Ministerului”, scrie Agerpres.

Și tot ministrul Toader a declarat joi că draftul ordonanței privind completurile de cinci judecători este finalizat și a fost trimis „decidenților”.

„«Am spus că la Minister acest draft de O.U.G. este făcut. Am mai spus că da, l-am înaintat decidenților. Eu ca ministru, la Minister, vorbim despre elaborarea unui proiect, iar deciziile privind oportunitatea promovării adoptării nu mai este în zona mea», a explicat ministrul Tudorel Toader”, scrie Cotidianul.

„Ministrul Teodorovici anunță o serie de schimbări la ANAF, «în sensul de a aduce la Ministerul de Finanțe anumite activități care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar și această funcție de mediere». Totodată, spune el, ANAF se va schimba anul acesta «ca instituție, pe zona de informatizare și schimbare a mentalității»”, scrie News.ro.

„«Am spus clar, ca și politică a ANAF-ului, ne vom concentra, fără să risipim resurse financiare și umane, și nu numai pe aceste zone mici unde nu acolo este marea corupție, asta o dată. Doi la mână, vor fi niște modificări legate de ANAF în sensul de a aduce la Ministerul de Finanțe anumite activități care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar și această funcție de mediere. Când o companie are o problemă nu contestă tot la ANAF, e clar că ANAF-ul nu va da un alt punct de vedere decât cel pe care l-a dat inițial, și aici Ministerul își va asuma să tranșeze într-un fel sau altul această problemă a unui om de afaceri, este o schimbare radicală și la care s-a ținut cu ambele mâini, o anumită persoană sau un grup de persoane, pentru că nu vor să dea din mână ce înseamnă putere, asta înseamnă putere pentru sistem», a declarat ministrul Teodorovici, miercuri seară, la Antena 3”, notează News.ro.

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, cere Germaniei să susțină în mod activ aderarea României la Spațiul Schengen.

„«Ne-ar fi de ajutor dacă Germania ar susține activ aderarea României la Spațiul Schengen. Ne-am bucura», declară ministrul Teodor Meleșcanu într-un interviu acordat publicației germane Die Welt”, citată de Cotidianul.

Ministrul român de externe s-a declarat favorabil unei propuneri a Germaniei privind admiterea României în Spațiul Schengen în mai multe etape.

Conferintele lunii noiembrie
”

„«Inițial, ar fi eliminate controalele vamale în aeroporturi, iar în a doua etapă, la punctele vamale instalate pe șosele și autostrăzi. Ar fi mai bine decât nimic», a subliniat Meleșcanu”, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Draftul ordonanței privind completurile de cinci judecători a fost finalizat was last modified: martie 14th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter