Declararea sponsorizărilor

27 iul. 2018
Vizualizari: 1497
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 1.825/2018 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 107 „Declarație informativă privind beneficiarii sponsorizărilor / mecenatului / burselor private” (*intrare în vigoare: 25 iulie 2018, M. Of. nr. 646 din 25 iulie 2018)

OPANAF nr. 1.825/2018 aprobă modelul și conținutul formularului (107) „Declarație informativă privind beneficiarii sponsorizărilor / mecenatului / burselor private”.

Formularul (107) este utilizat pentru declararea, pe beneficiari, a sponsorizărilor / mecenatului / burselor private de către contribuabilii plătitori de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile întreprinderilor.

Depunere și termen de depunere

Acest formular se completează și se depune de către:

1. contribuabili, plătitori de impozit pe profit care efectuează sponsorizări/acte de mecenat sau acordă burse private.

Termenul de depunere:

– 25 martie a anului următor;

– 25 februarie a anului următor pentru contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice și a cartofului, pomicultură și viticultură, culte religioase, unități de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, particulare, acreditate/autorizate, asociațiile de proprietari constituite ca persoane juridice și asociațiile de locatari recunoscute ca asociații de proprietari, Societatea Națională de Cruce Roșie din România;

– data de 25 a celei de-a treia luni de la închiderea anului fiscal modificat (cu excepția contribuabililor de la pct. b) de mai sus) pentru contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic;

– până la data depunerii situațiilor financiare pentru persoanele juridice care se dizolvă cu lichidare în cursul anului fiscal;

– până la închiderea perioadei impozabile pentru persoanele juridice care se dizolvă fără lichidare în cursul anului fiscal.

2. contribuabili, plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care efectuează sponsorizări/acte de mecenat sau acordă burse private.

Termenul de depunere:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– 25 ianuarie a anului următor;

– data de 25 a lunii următoare ultimului trimestru pentru care datorează impozit pe venit pentru microîntreprinderile care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați și pentru microîntreprinderile care realizează venituri mai mari de 1.000.000 euro în cursul unui an fiscal;

– până la data depunerii situațiilor financiare pentru persoanele juridice care se dizolvă cu lichidare în cursul anului fiscal;

– până la închiderea perioadei impozabile pentru persoanele juridice care se dizolvă fără șichidare în cursul anului fiscal.

3. contribuabili care intră sub incidența Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități care plătesc și impozit pe profit și care efectuează sponsorizări/acte de mecenat sau acordă burse private.

Termenul de depunere: 25 martie a anului următor. Formularul (107) se completează utilizând programul de asistență de pe website-ul ANAF și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Declararea sponsorizărilor was last modified: iulie 27th, 2018 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: