Dacian Cioloş a câştigat primul tur al alegerilor din USR PLUS

24 sept. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 168

În timp ce liberalii se pregătesc de congresul care va avea loc, în acest weekend, la București, alegerile din USR PLUS trec în turul 2. Dacian Cioloș a câștigat turul 1 al alegerilor interne pentru președinția USR PLUS.

„Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a făcut publice, joi, rezultatele alegerilor interne. Din 44.114 votanți, au votat 32.815, ceea ce reprezintă un record pentru Alianță. Astfel, Dacian Cioloș a primit 15.111 voturi, ceea ce reprezintă 46%. Dan Barna a fost votat de 14.404 membri, ceea ce reprezintă 43,9%. Irinel Darău a obținut 3.300 de voturi, ceea ce reprezintă 10,1%. Procesul de vot continuă cu turul al doilea, în care se vor bate Cioloș și Barna”, relatează Cotidianul.

Cotidianul redă și declarațiile celor trei politicieni înscriși în cursa electorală, acordate după turul 1. Senatorul Irineu Darău, ultimul clasat în aceste alegeri, spune că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic, și anunță că nu îl va susține pe niciunul dintre contracandidații săi în turul 2.

„Suntem într-un moment în care democrația din USR PLUS, ca și cea din România, sunt în continuare la cote deranjant de joase. În partid s-a văzut asta de la început, când conducerea actuală s-a arătat mai întâi vag surprinsă, iar apoi din ce în ce mai iritată de candidatura mea. Accesul la membri și la informații a fost profund dezechilibrat, ca și cum totul era pregătit doar pentru doi candidați, iar al treilea încurca niște socoteli. În timp ce procesul democratic intern a fost atacat cu crosa de golf de un candidat, celălalt și-a văzut liniștit doar de jocul și de scorul lui”, a transmis, joi, Irineu Darău, printr-un comunicat de presă, arată Cotidianul.

Dan Barna, deși a pierdut primul tur al alegerilor din USR PLUS, se declară optimist.

„Suspansul continuă. USR PLUS este cu adevărat un partid viu și un partid foarte activ. Am arătat și am dovedit că se poate organiza un scrutin online de o asemenea anvergură și putem avea o campanie civilizată, o campanie modernă, o campanie despre viitorul partidului și vreau să le mulțumesc cu acest prilej susținătorilor tuturor celor trei candidați pentru felul în care s-a desfășurat această campanie în USR PLUS pentru că a dat un sentiment într-adevăr de partid care are capacitatea și forța să arate modernitate și să arate o perspectivă de viitor foarte consistentă”, a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă, mai arată Cotidianul.

Inteligența artificială în materie penală

Câștigătorul primului tur al alegerilor din USR PLUS, Dacian Cioloș, a mulțumit celor care l-au votat.

„Aș vrea să vă mulțumesc pentru voturile voastre, indiferent de persoana pe care ați ales să o votați pentru funcția de președinte al USR PLUS. Este impresionantă participarea și, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România și ce înseamnă implicarea reală. (…) Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice și excese, pariuri și riscuri nejustificate. De aceea, nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie”, a afirmat Dacian Cioloș, mai scrie Cotidianul.

Creșterea facturilor la energie este o altă temă din presa națională. Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, le-a recomandat, joi, clienților casnici de energie electrică care nu au semnat, până în prezent, un contract pe piața concurențială să semneze, în lunile noiembrie sau decembrie, noul contract. Mai mult, Zoltan Nagy-Bege spune că este de așteptat ca prețurile de serviciu universal să crească de la 1 ianuarie 2022.

Va mai exista un val (de scumpiri în energie, n.r. ); momentan, pentru acești clienți inactivi la energie electrică, prețurile de serviciu universal valabile se aplică de la 1 iulie și sunt valabile până la sfârșitul anului, până la 31 decembrie. Clienții vor primi notificări în lunile noiembrie și decembrie cu privire la prețul care se va aplica în semestrul I al anului 2022. Este foarte important: momentan, aceste prețuri de serviciu universal care se aplică pentru acești clienți pentru semestrul II 2021 sunt printre cele mai bune din piață, nu prea există prețuri mai bune. Dar este de așteptat ca aceste prețuri să crească de la 1 ianuarie, iar sfatul meu pentru acești consumatori este să fie foarte atenți la notificările pe care le vor primi în noiembrie și decembrie, să facă atunci comparația cu ofertele care vor fi disponibile în piață pentru perioada de după 1 ianuarie și să facă o alegere în acel moment”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, în cadrul unei dezbateri organizate de DC News, scrie România liberă.

Vaccinarea copiilor este comentată nu numai de presa din România, dar și de cea străină. Un caz din Olanda atrage atenția AFP.

„Justiția olandeză a permis vaccinarea unui copil împotriva COVID-19, în pofida obiecțiilor tatălui său, un vaccino-sceptic, pentru a-și putea vizita bunica aflată pe moarte, potrivit unei hotărâri judecătorești făcute publice joi”, informează AFP, scrie România liberă.

„Apărarea mamei băiatului a susținut că o vaccinare împotriva COVID-19 ar reduce riscul transmiterii coronavirusului către bunica copilului, grav bolnavă. Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani pot fi vaccinați în Olanda, însă doar cu acordul ambilor părinți. În acest caz, părinții băiețelului, a căror identitate nu a fost dezvăluită, sunt divorțați, iar mama sa i-a dat permisiunea de a se vaccina, în timp ce tatăl său nu. Judecătorul Bart Tromp de la tribunalul districtual din Groningen (nord) a autorizat marți ca băiatul să fie vaccinat luând în considerare «interesele aflate în joc» în această vaccinare și «în special interesele minorului»”, mai arată România liberă.

Seară frumoasă!

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor din USR PLUS was last modified: septembrie 24th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter