Croaţia a plafonat preţurile la carburanţi

10 feb. 2022
Vizualizari: 293

În timp ce negocierile pentru retragerea trupelor rusești de la granițele Ucrainei continuă, joi, în vestul Belarusului, au început ample exerciții militare ruso-bieloruse, care vor dura 10 zile.

„În jur de 30.000 de militari ruși participă la aceste jocuri de război, ceea ce reprezintă cea mai mare desfășurare de trupe ale Moscovei pe teritoriul Belarusului de la finalul Războiului Rece și până în prezent”, informează Reuters, citată de Digi.24.

„«Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, săptămâna trecută, că la manevre sunt estimați a participa 30.000 de militari ai Moscovei, iar trupele rusești includ forțe de operațiuni speciale Spețnaz, avioane de vânătoare SU-35, sisteme antiaeriene S-400, dar și lansatoare mobile de rachete Iskander. Manevrele militare se vor desfășura atât în vestul Belarusului, în apropiere de granițele cu țările NATO, Polonia și Lituania, precum și în apropierea graniței de sud cu Ucraina», a declarat Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, mai notează Digi.24.

Primele blindate americane au ajuns joi în România.

„Ministerul Apărării anunță, joi dimineață, că primele convoaie cu tehnică militară aparținând detașamentului american, intrate miercuri seară în România pe la Vama Nădlac I, au plecat deja spre Baza Mihail Kogălniceanu din Constanța. Pe traseu, convoiul va fi însoțit de Poliția Militară”, scrie Libertatea.

„Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu”, anunță autoritățile, mai arată Libertatea.

Cătălin Drulă, Președintele interimar al USR, a declarat, miercuri seară, la Digi.24 că, cel mai probabil, un congres pentru alegerea viitorului Președinte al partidului va avea loc în acest an, fără a preciza dacă va candida la Președinția partidului.

„Nu am avut încă o discuție în Biroul Național, cred că anul acesta. Principalul punct necunoscut este situația pandemică, pentru că există o mare componentă de adunări publice și nu cred că ar fi responsabil din partea noastră”, a declarat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Digi.24, notează Libertatea.

„Noi provenim din două organizații diferite care au fuzionat. Acest proces trebuia să se încheie cu alegerea unui Președinte unic, care a fost Dacian Cioloș. Probabil că fiind în poziția de a alege unul dintre Președinții celor două organizații, lucrurile au fost mai dificile. Eu cred că de ieri suntem într-o nouă epocă. Eu nu am fost Președinte nici la USR, nici la PLUS, sunt în interimat. E nevoie de timp și de o altfel de inspirație de leadership pentru a desăvârși unirea. Pentru mine o prioritate este unitatea și desăvârșirea acestei fuziuni”, a mai explicat Cătălin Drulă, mai scrie Libertatea.

Presa scrie despre reînființarea posturilor TVR Info și TVR Cultural.

„Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a votat, în ședința de miercuri, reînființarea posturilor TVR Info și TVR Cultural”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agerpres.

„Decizia Consiliului de Administrație reprezintă un semnal important pentru dorința de dezvoltare a Televiziunii Publice, de conectare la cele mai noi tendințe în media, prin crearea și diseminarea conținutului pe mai multe canale. Într-o societate supusă schimbărilor tot mai accelerate, care se confruntă cu fenomenul global «fake-news», este de datoria TVR să își mărească oferta de programe informative de calitate, bazate pe o documentare riguroasă, dar și să aducă arta și cultura cât mai aproape de telespectatori. Chiar dacă pandemia va fi învinsă, este de așteptat ca schimbările de comportament pe care le-a adus să persiste și să genereze modificări de lungă durată în ceea ce privește consumul de artă, cultură și divertisment de calitate”, se afirmă în comunicatul menționat, scrie Agerpres.

„În plus, prin înființarea TVR Info și TVR Cultural, SRTv urmează să definească mai bine identitatea canalelor TVR 1, TVR 2 și TVR 3, prin grile predictibile, degrevate de programe impuse de necesități de moment”, se arată în documentul menționat, mai notează Agerpres.

Croația a plafonat prețurile la carburanți pentru 30 de zile, începând cu începutul acestei săptămâni.

„Din cauza schimbărilor bruște și accentuate ale prețurilor petrolului și derivatelor petroliere, atât pe piața mondială, cât și pe cea mai apropiată piață mediteraneană de referință, cele mai mari prețuri cu amănuntul, rezultate din dezechilibrul dintre cererea și oferta actuală, ar trebui limitate pe o anumită perioadă de timp”, a explicat Guvernul croat printr-un comunicat de presă, scrie Cotidianul.

„Plafonul pentru Eurosuper 95 este de 11,37 kuna (1,5 euro) pe litru, pentru Eurodizel este de 11,29 kuna, iar pentru Eurodizel BS blue folosit în agricultură, pescuit, acvacultură și navigație este de 6,50 kuna. Prețurile carburanților premium nu vor fi plafonate”, mai notează Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Croația a plafonat prețurile la carburanți was last modified: februarie 10th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: