Coronavirusul a suferit 38 de mutaţii

31 iul. 2020
Vizualizari: 807

Deschidem Revista din această seară cu un interviu acordat emisiunii Observator de celebrul economist Nouriel Roubini. Roubini a vorbit despre situația economiei românești și despre direcțiile de acțiune pe care Guvernul ar trebui să le ia în considerare.

„Una dintre provocările unei țări ca România este că au plecat «creierele», migrația a peste jumătate de milion de români în alte părți ale Europei. Și mulți dintre oamenii pregătiți ai României au plecat în afară. Și sunt necesare politici și stimulente pentru a aduce acești oameni înapoi acasă pentru a contribui la productivitatea țării”, a declarat Roubini, joi seară, la Observator, scrie News.ro.

Roubini consideră că România trebuie să investească mai mult în capitalul uman din țară, dar are nevoie și de o strategie pe termen mediu și lung pentru a crește productivitatea și a spori potențialul de creștere al țării.

„Trebuie să investiți mai mult în capitalul uman care există încă în țară. Doi: cred că România poate face mult mai multe reforme structurale, reforme instituționale, reforme judiciare și de alte feluri. Aveți nevoie de o strategie pe termen mediu și lung pentru a crește productivitatea și potențialul de creștere a țării pentru ca lumea să simtă că are oportunități de joburi, de venituri, de afaceri și antreprenoriat acasă”, a declarat Roubini , notează News.ro.

„Există riscul ca, atunci când ai alegeri, să adopți politici care sunt mai populiste. Vestea bună este că o țară ca România pornește cu un nivel al datoriei publice mai mic decât media la nivel european sau al zonei euro, mai puțin de 40% din produsul intern brut, așa că această țară are spațiu fiscal. Dar, la fel de adevărat este că țara are un deficit bugetar uriaș și un mare deficit al datoriei externe, chiar înainte de criză. Este necesar să faceți un plan pe următorii ani, să aveți o consolidare fiscală”, mai a arătat celebrul economist, scrie News.ro.

În fiecare zi România stabilește un nou record negativ în lupta cu COVID-19.

„România înregistrează un nou număr mare de cazuri noi: 1.295 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Alte 654 au fost retestate pozitiv. Totdată, 409 pacienți sunt internați la Terapie Intesivă. De la ultima raportare, au fost înregistrate 24.977 de teste”, notează Libertatea.

Evenimentul Zilei consemnează o declarație a medicului Streinu-Cercel în legătură cu mutațiile suferite de coronavirus.

„Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase «Matei Balș», a făcut un anunț îngrijorător despre mutațiile pe care le-a dezvoltat COVID-19 și dă asigurări că nu vom scăpa de virus prea curând”, scrie Evenimentul Zilei.

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație – nivelul mare de mutații pe care a început să și-l dezvolte. Chiar în această dimineață, am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutații pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate și de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutații au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, scrie Evenimentul Zilei.

Creșterea îngrijorătoare a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 determină autoritățile să ia o serie de măsuri, mai puțin populare. Masca devine obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în stațiuni și în zonele de promenadă din județul Constanța. Măsura care vizează reducerea riscului de răspândire a coronavirusului a fost stabilită de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța și se va aplica din 1 august.

„Terasele de pe Litoral vor rămâne deschise și după ora 23.00, însă măștile sanitare devin obligatorii de sâmbătă, 1 august, în spațiile deschise aglomerate din stațiunile turistice, «în intervalul orar 18.00-24.00», potrivit prefectului județului Constanța, George Niculescu.
De asemenea, gura și nasul ar trebui acoperite și la plimbarea pe faleză, în zonele de promenadă. «Poliția și Jandarmeria vor efectua controale, eu sper să nu fie amenzi și oamenii să înțeleagă că trebuie să se protejeze», a spus Niculescu. Distanțarea la plajă pentru familii a fost eliminate”
, relatează Libertatea.

În încheierea Revistei, scriem despre o expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, care cuprinde 50 de lucrări realizate de 30 de mari artiști europeni. Expoziția va fi deschisă în perioada 31 iulie – 27 septembrie anul acesta.

„Este cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția avocatului George Șerban. Lucrările vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare. Publicul va avea ocazia să vadă lucrări de Picasso, Chagall, Munch, Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages. (…) Vernisajul va avea loc vineri, 31 iulie, la ora 11:00. Participarea la vernisaj se face doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile”, relatează Știrile Transilvaniei.

Seară frumoasă!

Coronavirusul a suferit 38 de mutații was last modified: iulie 31st, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: