Constanţa rămâne în carantină

4 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 194
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După tragicul incendiu de la secția ATI a spitalului de la Piatra Neamț, un nou incendiu, de această dată lichidat imediat, a avut loc într-o secție ATI de la Târgu Mureș.

„Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la o priză din secția ATI, în incinta clinicii Medicale III a Spitalului Clinic Județean Mureș, focul fiind lichidat până la sosirea forțelor de intervenție.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, incendiul a izbucnit într-un salon în care se aflau șase pacienți. Dintre aceștia, doar cel care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. 
Reprezentanții ISU Mureș precizează că incendiul a fost lichidat de către personalul spitalului, până la sosirea forțelor de intervenție”, notează Agerpres.

Presa mai notează că vineri s-au înregistrat 8.062 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„În ultimele 24 de ore, 176 de persoane au decedat. 1.275 de pacienți sunt internați la ATI, acesta fiind cel mai mare număr de la declanșarea pandemiei. Cele mai multe cazuri noi sunt în București – 986, urmat de Cluj – 434, Constanța – 431, Brașov – 355, Timiș – 344, Iași – 340, Ilfov – 322. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,39 în București. Cea mai mare valoare a acestui coeficient este în Constanța – 7,04, urmat de Ilfov – 7,01”, arată News.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 4 decembrie 2020, Hotărârea numărul 56, prin care actualizează măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Printre ele se numără cea deja anunțată de Președinte Iohannis și anume posibilitatea redeschiderii piețelor agroalimentare organizate în spații închise. De asemenea, sunt stabilite și mai multe prevederi pentru desfășurarea alegerilor parlamentare în 6 decembrie în ciuda unor măsuri aflate în vigoare care îngreunează situația, precum carantina de noapte. Astfel, se propune ca membrii birourilor electorale, personalul tehnic-auxiliar al acestora, candidații, persoanele acreditate și alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și persoanele care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție sau ale oficiilor electorale, fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00. De asemenea, pentru a înlesni exercitarea opțiunii electorale, se propune ca, la nivelul național, circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 05.00 – 07.12.2020 ora 01.00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării”, relatează Radio Europa Liberă.

1 milion de doze de vaccin anti-COVID vor fi trimise în România în luna ianuarie 2021. CSAT a aprobat în ultima ședință de joi, 3 decembrie, strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

„Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită și, în consecință, strategia, după părerea mea și după părerea specialiștilor, este una foarte bine lucrată. Ea a fost în prealabil aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare”, a spus Președintele Iohannis, scrie România liberă.

Capitala este în topul orașelor din România afectate de COVID-19.

„Capitala se menține pe prima poziție în topul zonelor cu cele mai multe infectări zilnice – 986 de cazuri COVID-19 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Bucureștiul a depășit, astfel, pragul de 70.000 de infectări înregistrate de la începutul pandemiei. Pe locul 2 se află județul Cluj, cu 434 de cazuri noi, urmat de județul Constanța cu 431 de cazuri noi”, relatează Adevărul.

Autoritățile au decis că municipiul Constanța rămâne în carantină.

„Prin urmare, începând de vineri, ora 20:00, carantina în Constanța va fi prelungită pentru încă 14 zile. Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp și a fost avizată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Joi, rata incidenței în municipiul Constanța comunicată de DSP este de 10,54, iar pentru județ de 7,15, fiind cel mai ridicat nivel din țară”, notează Evenimentul Zilei.

Anchetele DNA ajung și în spitale.

„Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează persoane din conducerea unor spitale din Brașov și Harghita pentru atribuirea frauduloasă a unor contracte de achiziție echipamente și produse medicale supraevaluate din care unele erau neconforme iar altele nu erau necesare. Persoanele respective ar fi primit sau le-ar fi fost promise, de către reprezentantul unei firme, sume între 5.000 de euro și 89.000 de euro”, scrie România Liberă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

Constanța rămâne în carantină was last modified: decembrie 4th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter