Compania Aerostar Bacău va realiza mentenanța pentru avioanele de luptă F-16

20 nov. 2023
Vizualizari: 353

Tema creșterii taxelor și impozitelor în 2024 revine în paginile presei românești. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat săptămâna trecută, referindu-se la acest subiect, că este „absolut incorect” față de mediul de afaceri ca taxele și impozitele să crească anul viitor.

„Este o asumare a noastră a tuturor legat de faptul că nu vom crește taxele și impozitele. Este absolut incorect față de mediul de afaceri să venim cu creșterea taxelor și impozitelor undeva în prima jumătate sau a doua jumătate a anului”, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL, notează Agerpres.

Despre o posibilă reajustare, Nicolae Ciucă a afirmat: „Dacă am trecut anul acesta printr-o astfel de situație, eu cred că dacă repetăm greșeala și anul viitor, atunci, ceva nu funcționează. (…) A fost o greșeală în ceea ce privește estimarea veniturilor, de aceea suntem în situația în care suntem”, mai arată Agerpres.

Guvernul a aprobat, în ședința de Guvern de joi, o ordonanță de urgență (O.U.G) prin care șefii de instituții publice nu vor mai putea mări salariile propriilor angajați, decât în baza unui cadru legal.

„Actul normativ prevede ca, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, conducătorii autorităților sau instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare, spune Palatul Victoria. Astfel, se reglementează și faptul ca instituțiile publice, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare, nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăți restante”, scrie Gândul.

USR anunță că a strâns peste 75.000 de semnături pentru susținerea legilor care interzic amplasarea sălilor de păcănele în apropiere de școli, locuri de joacă, spitale, biserici și centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc.

„Membrii USR au discutat în această săptămână cu bucureștenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copii și tineri și au strâns 2.265 de semnături de susținere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic în România. (…) Proiectele USR prevăd, de asemenea, interzicerea publicității în spațiile publice la jocurile de noroc și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri”, transmite USR, scrie România liberă.

„USR solicită majorității PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi împotriva păcănelelor și să asculte vocea celor peste 75.000 de români care cer eliminarea jocurilor de noroc din orașe”, mai notează România liberă.

Compania Aerostar Bacău va realiza mentenanța pentru avioanele de luptă F-16 ale României, conform unui acord care s-a semnat la data de 17 noiembrie 2023, la Bacău.

„Avioanele F-16 sunt produse de compania americană Lockheed Martin. Acordul din data de 17 noiembrie a fost semnat între firma românească Aerostar și firma Derco – o companie din grupul Lockheed Martin. La semnarea acordului a asistat și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană”, scrie România liberă.

„Am participat astăzi la semnarea contractului de colaborare dintre Aerostar Bacău și compania Derco Aerospace, parte a grupului Lockheed Martin, având ca obiect transferul tehnologic pentru reparațiile de nivel D ale echipamentelor avionului F-16. Este un moment foarte important pentru industria de apărare și pentru economia României, ce va genera noi locuri de muncă, prosperitate și va crește prestigiul industriei aerospațiale din țara noastră”, a anunțat Mircea Geoană într-o postare pe internet, mai arată România liberă.

„Acordul semnat la Bacău intervine la câteva zile după ce, la baza aeriană Fetești, a Forțelor Aeriene Române, a fost inaugurat primul centru european de instruire pentru piloții avioanelor F-16. În centrul de la Fetești se vor instrui piloți români și, ulterior, și piloți ucraineni. Programul de instruire a piloților ucraineni în România a fost reglementat printr-o scrisoare de intenție semnată între România, Olanda și compania americană Lockheed Martin. Din partea României, documentul a fost semnat de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la data de 29 august 2023”, mai notează România liberă.

Jumătate de țară s-a aflat în weekend sub coduri portocalii și galbene de intensificări ale vântului, viscol și precipitații. În Dobrogea, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 95 de localități, în special în județele Constanța și Tulcea, în urma condițiilor meteo severe, potrivit companiei Rețele Electrice Dobrogea.

„Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică și au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienți din zonele afectate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h. La ora 8 alimentarea era întreruptă în 95 localități, pentru circa 60.000 de clienți, în special în județele Constanța și Tulcea. Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcțiune 99 de linii de medie tensiune”, se arată într-un comunicat al companiei amintite, scrie Agerpres.

„Pentru a remedia avariile cât mai rapid, duminică dimineața au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenție, inclusiv grupuri electrogene mobile”, mai notează Agerpres.

Premierul maghiar, Viktor Orban, a declarat că Uniunea Europeană trebuie schimbată, nu abandonată. Orban a mai spus că va lupta împotriva încercărilor UE de a stabili migranții în Ungaria.

„Corectarea promisiunii greșite (de la Bruxelles) de a începe discuțiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Orban, scrie Evenimentul Zilei.

„Recent, mai mulți oficiali au spus că Uniunea Europeană va putea ocoli orice veto dat de Ungaria și că îi va aloca Ucrainei un ajutor de 50 miliarde euro ($53,4 miliarde). Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltán Kovács, a declarat că orice ajutor alocat Ucrainei trebuie să fie separat de bugetul UE. Anul trecut, Ungaria a respins o propunere similară în privința unui ajutor financiar de 18 miliarde euro alocat Ucrainei în 2023”, mai scrie Evenimentul Zilei.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

 

Compania Aerostar Bacău va realiza mentenanța pentru avioanele de luptă F-16 was last modified: noiembrie 20th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: