Coaliţia şi-a împărţit posturile de prefect

14 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 114

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe rețele de socializare. Decizia nu este definitivă și a determinat deja o serie de reacții printre politicienii din Opoziție.

„Cu majoritate, admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileț – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe rețelele de socializare. Cu majoritate, în baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în «excluderea din magistratură» pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în minuta deciziei, scrie Agerpres.

„Tot luni, cu unanimitate, judecătorii din CSM au respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva Cristi Danileț pentru exprimarea unor opinii în lucrarea «900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române»”, mai notează Agerpres.

Presa mai scrie și despe reacția președintelui USR, Dacian Cioloș, la excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură.

„PNL, PSD și UDMR încep distrugerea justiției. Puțina reformă realizată va face pași uriași înapoi din cauza coaliției girate de președintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european și ne alăturăm Poloniei și Ungariei pe lista de țări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar și dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat. Judecătorii trebuie să aibă mare grijă, oricine poate păți ce a pățit Danileț. Pe lângă cazul său, am tot primit informații în ultimele luni că mai mulți judecători și procurori se simt timorați și se află în diferite stadii de cercetări disciplinare”, a scris Cioloș luni pe Facebook, scrie Agerpres.

Pe aceeași temă scrie și News.ro, care menționează declarația vicepreședintelui USR Dan Barna care a anunțat, marți , că formațiunea va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileț.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Știu că după acest an de crize și dezamăgiri politice majore mulți dintre cei care am fost în stradă la Colectiv și la Ordonanța 13 simțim o mare frustrare și dezamăgire și lehamite. Ceea ce i s-a întâmplat însă ieri judecătorului Cristi Danileț ne aruncă înapoi direct «liniștea» regimului Iliescu Năstase, direct în (ne)justiția lui Rodica Stănoiu. Să ne dăm bătuți, să tăcem dezamăgiți, să abandonăm comod ar însemna că toți anii aceștia din urmă, cu toate speranțele lor au fost degeaba. Ar însemna să ridicăm din umeri și să ne înclinăm în fața abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că si-a tras țara la cheie. NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta”, a scris Dan Barna, pe Facebook, notează News.ro

Potrivit lui Dan Barna, „ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiție este un atac grav și un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraților independenți”, mai scrie News.ro.

Luni, liderii PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți. Astfel, PSD va avea 20 de prefecți, PNL va numi prefecții în 18 județe și UDMR va avea 4 prefecți.

Digi 24 scrie cum s-au împărțit prefecții: „PSD: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Caraș, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, București; PNL: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui; UDMR: Covasna, Harghita, Sălaj și Arad”.

Digi 24 mai scrie că premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Bogdan Lari Mihei, la propunerea PSD, la șefia Autorității Vamale Române.

„Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, premierul Nicolae Ciucă l-a numit, la propunerea ministrului Finanțelor, pe Bogdan Lari Mihei la șefia Autorității Vamale Române. (…) Noua instituție a fost înființată după ce Parlamentul a adoptat în octombrie o lege inițiată de fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici prin care Vama este scoasă din subordinea ANAF. Autoritatea preia de la Agenția Națională de Administrare Fiscală unitățile subordonate acesteia, activitatea, posturile și personalul structurilor vamale, respectiv Direcția Generală a Vămilor din cadrul aparatului propriu al Agenției, direcțiile regionale vamale și birourile vamale de interior și de frontieră din cadrul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice”.

Seară frumoasă!

Coaliția și-a împărțit posturile de prefect was last modified: decembrie 14th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter