Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş, respinsă de ÎCCJ

7 dec. 2023
Vizualizari: 106

Deschidem Revista din această seară cu problemele din spitale și din Sănătate, acum la sfârșitul acestui an, situații despre care a vorbit joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Avem semnale că sunt spitale care au probleme financiare, încercăm să aducem în atenția Guvernului aceste probleme și împreună cu Casa Națională să putem să găsim o suplimentare a acestor bugete până la sfârșitul anului, să nu fie probleme”, a precizat ministrul Rafila, scrie News.ro.

„Guvernul României a alocat deja o sumă de 3,5 miliarde de lei, pentru luna decembrie, pentru finanțarea spitalelor, a programelor de sănătate și a medicamentelor compensate și gratuite. Rămâne de văzut dacă este suficientă, dacă nu, cu siguranță până la sfârșitul anului va fi suplimentată”, a completat ministrul Sănătății, notează News.ro.

„Noi sprijinim cât putem din punct de vedere al prerogativelor noastre legale finanțarea sistemului de sănătate, dar în mod evident problema trebuie să fie asumată și gestionată cu sprijinul nostru, cu sprijinul Guvernului, al Ministerul de Finanțe, prin Casa națională de asigurări de sănătate”, a spus Rafila, mai scrie News.ro.

Președintele AUR, George Simion, a participat la Forumul oamenilor de afaceri români din diaspora susținând că pentru AUR este „foarte important” ca aceste drepturi să fie respectate și apărate.

„Pentru AUR este foarte important ca drepturile românilor care locuiesc în străinătate să fie respectate și apărate cum trebuie. Până acum, politicienii noștri nu s-au preocupat de drepturile românilor care locuiesc în străinătate cum ar fi trebuit. Fie că vorbim de numere de înmatriculare, fie că vorbim de dubla cetățenie în Spania sau dreptul la muncă în Marea Britanie. În primul și în primul rând, de aceea suntem aici: pentru mediul antreprenorial românesc care activează în străinătate și vă mulțumesc din suflet, fie că ați venit din Portugalia, din Marea Britanie, Austria sau sunteți de aici, din Belgia, că participați la acest forum”, a transmis Simion, citat într-un comunicat de presă al AUR, scrie Agerpres.

Ministerele Energiei din Republica Moldova și România vor semna, luni, 11 decembrie 2023, un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

„Semnarea documentului prin care se oficializează intenția celor două state a a fost autorizată în ședința de miercuri a Guvernului de peste Prut. Ministerul moldovean al Energiei a transmis, miercuri că, în sectorul gazelor naturale, Memorandumul prevede posibilitatea creșterii capacității de transport a gazelor naturale și extinderea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău prin construcția unei conducte de transport a gazelor – Centura Chișinăului. Acest obiectiv ar putea fi realizat până la sfârșitul anului 2031, conform oficialilor din țara vecină”, scrie Gândul.

News.ro scrie azi despre soarta cererii de strămutare depuse de avocații lui Cătălin Cherecheș.

„Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru luarea de mită în formă continuată, a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia magistraților este definitivă”, arată News.ro.

„Noile promisiuni occidentale de ajutoare pentru Ucraina sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul invaziei ruse”, arată joi Institutul Kiel, citat de AFP, scrie Cotidianul.

„Instituția de cercetare din Germania, care a luat în calcul ajutoarele militare, financiare și umanitare promise și livrate Ucrainei, constată că sprijinul Occidentului a scăzut, în contextul dezacordurilor politice din Europa și din Statele Unite, angajamentele pentru viitor atingând cele mai joase niveluri în perioada august-octombrie: o scădere de 87% față de intervalul similar din 2022, la nivelul de 2,11 miliarde de euro. În total, din februarie anul trecut când Rusia a declanșat războiul de agresiune, aliații Ucrainei și marile organizații financiare internaționale, cum ar fi Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional au promis ajutoare de aproape 255 de miliarde de euro, din care 182 miliarde pe termen scurt, deja livrate sau prevăzute până la sfârșitul acestui an. Angajamentele constau în 141 de miliarde de euro asistență financiară, 16 miliarde ajutoare umanitare și 98 de miliarde ajutoare militare”, mai scrie Cotidianul.

Seară liniștită!

 

Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, respinsă de ÎCCJ was last modified: decembrie 7th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: