Cel mai vârstnic bărbat din lume trăieşte în Bucureşti

29 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 639

Presa scrie astăzi că bucureșteanul Dumitru Comănescu (111 ani și 7 luni) este cel mai longeviv bărbat în viață al planetei, conform The Gerontology Research Group (GRG).

„La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață din lume erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu (născut pe 8 noiembrie 1908). În numai câteva luni atât japonezul, cât și centenarul din Marea Britanie s-au stins din viață – acesta din urmă chiar joi, fiind bolnav de cancer”, relatează Agerpres.

CFR Călători repunere în circulație noi trenuri, suspendate temporar începând cu lunile martie și aprilie 2020, a anunțat, vineri, societatea.

„CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați. Totodată, din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Astfel, persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate. De asemenea, masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. «Pentru protecția dumneavoastră, a celorlalți călători și a personalului nostru, vă rugam purtați corect masca, astfel încât să vă acopere gura și nasul»”, se precizează într-un comunicat al societății, scrie Agerpres.

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, că va elabora un document de politică publică privind prevenirea și combaterea traficului de persoane.

„La solicitarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, Ministerul Justiției a inițiat o analiză aprofundată a rapoartelor de evaluare și a documentelor elaborate de organisme internaționale și europene în materia prevenirii și combaterii traficului de persoane. Pe baza acestei analize, urmează a fi elaborat un document de politică publică pe această temă, care își propune identificarea soluțiilor legislative și instituționale pentru a confrunta mai eficient pe cei care comit astfel de infracțiuni”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției, scrie Agerpres.

Bulgaria se pregătește să ridice, începând cu 1 iunie, obligativitatea carantinei timp de 14 zile pentru călătorii veniți din majoritatea țărilor Uniunii Europene, printre care și România.

„Carantina va rămâne obligatorie pentru călătorii veniți din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia, Malta – state membre ale UE – și Regatul Unit (fostă țară membră a UE aflată în prezent în perioada de tranziție)”, a spus șeful Inspectoratului de stat pentru sănătate publică din Bulgaria, Anghel Kuncev, notează Evenimentul  Zilei.

„Bulgaria a relaxat majoritatea restricțiilor impuse în luna martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Astfel, se pot redeschide teatrele, restaurantele, cafenelele și sălile de fitness și este ridicată interdicția deplasării între orașe.(…) Numărul total de cazuri de COVID-19 din Bulgaria, țară cu aproape 7 milioane de locuitori, a ajuns la 2.485, dintre care 136 de cazuri mortale. Un număr de 1.015 pacienți ce contractaseră noul coronavirus s-au vindecat”, arată Evenimentul Zilei.

Casa Albă a anunțat că Președintele va semna un ordin executiv care va viza companiile ce operează rețele sociale. Anunțul a venit la o zi după ce Donald Trump a intrat într-un conflict cu Twitter, care i-a catalogat două mesaje drept înșelătoare.

„Detaliile ordinului nu au fost comunicate oficial și deocamdată este neclar ce pași legali ar putea să ia autoritățile, fără un proiect de lege adptat de Congres. Reuters spune însă că decretul ar afecta juridic rețelele sociale și serviciile de căutare online, vizate fiind Twitter, Facebook și Google, care în prezent sunt exonerate prin lege de răspundere pentru conținutul produs de utilizatori.
Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) va trebui și să analizeze dacă platformele media sociale utilizează politici înșelătoare de moderare a conținutului și dacă aceste politici nu contravin condițiilor de utilizare a serviciilor respective. Totodată, conform proiectului de decret, Oficiul pentru Strategie Digitală al Casei Albe va restabili un instrument care să permită cetățenilor raportarea cazurilor de cenzură online”
, notează Libertatea.

Și tot Washingtonul se pregătește să anuleze vizele pentru mii de studenți chinezi care studiază în Statele Unite, relatează Reuters.

„Măsura, despre care a scris prima oară publicația New York Times, ar putea afecta 3.000 – 5.000 de studenți chinezi și ar putea fi anunțată cel mai devreme în această săptămână, potrivit surselor, între care se află un oficial american și o altă persoană care are informații despre discuții. Tensiunile dintre SUA și China s-au amplificat în urma adoptării de către Beijing a unei noi legi privind securitatea națională pentru Hong Kong, despre care activiștii pro-democrație din oraș și țările occidentale afirmă că ar putea eroda libertățile și să pună în pericol rolul de centru financiar global al acestuia”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Cel mai vârstnic bărbat din lume trăiește în București was last modified: mai 29th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: