Cea mai mare creştere salarială din UE

27 iul. 2017
Vizualizari: 803

Presa de azi scrie despre întâlnirea ministrului justiției, Tudorel Toader, cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

Spre deosebire de alți miniștri ai justiției, pe care România i-a avut de-a lungul timpului, prof. Tudorel Toader acordă o atenție importantă comunicări, care de fapt este cheia unei percepției corecte a oficialilor europeni asupra justiției din România.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, a discutat miercuri, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre evoluțiile recente cu privire la MCV și perspectivele acestuia, pachetul de legi referitoare la justiție, precum și perspectiva mai largă, strategică, a îmbunătățirii și adaptării legislației românești, subsumată obiectivelor clarității și predictibilității”, notează azi Agerpres.

„Ministrul justiției a mai subliniat că abordarea reformelor este făcută cu o anumită cadență, ritm și ordine de precădere a unor măsuri pe termen scurt, mediu și lung. Între acestea se numără punerea în acord a codurilor penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale, transpunerea directivelor europene privind drepturile victimelor și confiscarea extinsă, modernizarea legilor sistemului judiciar pentru a îmbunătăți stabilitatea acestuia, transpunerea obligațiilor din decizia pilot a CEDO referitoare la condițiile de detenție, legislația privind executarea pedepselor, legea privind grațierea, evaluarea aplicării și funcționării noilor coduri”, se arată într-un comunicat al MJ, citat de Agerpres.

Ancheta parlamentară privind Alegerile prezidențiale din 2009 continuă. Agerpres redă o declarație recentă a deputatei PSD, Oana Florea, președinta comisiei, în legătură cu viitoarele dezbateri din comisie.

„Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va trimite, miercuri (n.n ieri), o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care îi va solicita să pună la dispoziția comisiei copia dosarului referitor la acest scrutin”, a declarat pentru Agerpres deputatul PSD, Oana Florea, președinta comisiei.

Ieri vorbeam despre căutările Guvernului pentru consolidarea bugetului de stat. Guvernul a decis majorarea salariilor românilor printre cele mai mici salarii din UE. Majorările salariale pot provoca însă și o creștere a consumului, majorări de prețuri și creșterea inflației.

Willis Towers Watson a realizat recent un raport privind salarizarea la nivel global, despre care azi notează TVR.

„Salariații români obțin una dintre cele mai mari majorări medii în termeni reali a salariilor din Europa, însă creșterea inflației va influența negativ rata câștigurilor salariale în 2018, arată rezultatele unui studiu de specialitate, publicate miercuri”, se arată pe site-ul TVR.

„Conform Raportului de planificare a salariilor (Salary Budget Planning Report), efectuat la nivel global de Willis Towers Watson, anul acestaRomânia va înregistra o creștere medie a salariului de 4,5%. „Luând în considerare și rata inflației prognozată la 1,2%, țara noastră va avea o creștere salarială reală de 3,3%”, notează realizatorii studiului. (…) Același document subliniază că, în 2018, o prognoză mai ridicată a ratei inflației românești de 3% va afecta în mod negativ și creșterea nivelului mediu de salarizare la 4,6% care pare semnificativă. ‘Însă în termeni reali, vorbim de o creștere de 1,6%. Chiar și în aceste condiții, România va fi peste media UE de 0,9%’, comentează realizatorii cercetării”, mai arată TVR.

Rămânem în Actualitatea economică menționând că s-a perfectat una dintre tranzacțiile bancare anunțate în ultimele săptămâni de presa de specialitate.

„Banca Națională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziționarea pachetului său de acțiuni deținute la Banca Românească, în valoare de 99,28%, finalizarea tranzacției urmând să aibă loc la începutul a anului viitor, a anunțat divizia din România a OTP Bank”, într-un comunicat de presă transmis, azi, Agerpres.

Termenul de intrare în vigoare a Legii privind procedura de insolvență pentru persoanele fizice va fi amânat pentru a treia oară, potrivit unui proiect de Ordonanță a Guvernului, adus în dezbatere publică de Ministerul Economiei.

Legea urma să intre în vigoare la 1 august 2017, însă termenul a fost amânat până la 1 ianuarie 2018. Despre acest subiect scrie astăzi News.ro.

„Termenul de intrare în vigoare prevăzut la art. 93 teza întâi din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 26 iunie 2015, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2018”,  se arată proiectul de ordonanță propus de guvernul Tudose, după cum notează News.ro.

Cotidianul anunță azi și trecerea în rezervă a celui mai longeviv șef de servicii din România.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de trecere în rezervă a șefului STS, generalul Marcel Opriș. Marcel Opriș era directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale de 12 ani. (…) Conform comunicatului Administrației prezidențiale, trecerea în rezervă a lui Opriș a fost făcută chiar la cererea acestuia. Președintele a semnat decretul la „propunerea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale”, scrie Cotidianul.

În final, scriem despre filmul românesc, care ne-a obișnuit în ultimii ani cu numeroase selecții în festivaluri și premii internaționale.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Proiectele „Mo” (România), de Radu Dragomir, și „Never Let It Go” (România – Bulgaria), de Paul Negoescu, au fost selectate între cele zece titluri care vor participa în programul Work in Progress, secțiune a CineLink din Festivalul de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 11 – 18 august”, ne anunță Cotidianul.

Seară frumoasă!

Cea mai mare creștere salarială din UE was last modified: iulie 27th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: