Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un nou preşedinte

19 nov. 2019
Vizualizari: 545

Deschidem Revista din această seară cu un tragic accident, produs la Timișoara, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, după o acțiune de dezinsecție și deratizare.

Inspectorul-șef al Poliției Județene Timiș, Alin Petecel, a declarat luni, că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul blocului din Timișoara, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, după o acțiune de dezinsecție și deratizare. Șefa DSP Timiș, Cornelia Malac, spune că firma de dezinsecție și deratizare ar fi trebuit să anunțe locatarii blocului de acțiune, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Administratorul blocului și cel al firmei de deratizare sunt audiați de polițiști și procurori”, scrie News.ro.

„Șeful ISU Timiș a mai spus că aceeași firmă a mai făcut dezinsecție și deratizare în alte două locații din Timișoara, la un restaurant și la un club. Cele două au fost închise preventiv, chiar dacă nu au fost înregistrare îmbolnăviri. Acestea sunt verificate, urmează să fie ventilate și apoi vor fi redeschise. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, Cornelia Malac, a declarat, în aceeași conferință de presă, că inspectorii DSP vor verifica depozitarea substanțelor de către firma care a făcut dezinsecția și deratizarea și a spus că acțiunea din blocul de pe strada Mioriței din Timișoara nu a fost anunțată”, mai arată News.ro.

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat luni, că imediat după ce a aflat despre tragedia de la Timișoara, a luat legătura cu ministrul de Interne, care la rândul său l-a contactat pe prefectul județului Timiș, pentru stabilirea măsurilor necesare.

 „Imediat ce am aflat de această situație, am luat legătura cu ministrul de Interne, care a intervenit imediat la prefect pentru luarea măsurilor care se puteau lua. Acolo este un imobil în care sunt proprietari privați. Ei au contactat firma respectivă, care a făcut dezinsecția. (…) În mod evident, faptul că există asemenea substanțe și că există firme, care utilizează astfel de substanțe trebuie sancționat imediat. În ceea ce privește intervenția ulterioară, din momentul respectiv, prefectul, din câte știu, a convocat Comitetul pentru situații de urgență și a dispus evacuarea tuturor locatarilor din imobil. Știu că primăria a pus la dispoziție spații de cazare pentru locatarii evacuați. Evident, acum trebuie efectuate cercetările și stabilite vinovățiile. Pentru că aici e, într-un fel, și vinovăția administratorului care, totuși, putea să verifice dacă firma respectivă îndeplinea condițiile sau avea toate avizele necesare pentru a putea realiza dezinsecție”, a spus Orban, la Realitatea TV, scrie Agerpres.

Tot azi, presa consemnează o declarație interesantă a ministrului de interne, Marcel Vela, care a declarat, luni că polițiștii și-au făcut legi favorabile, în ceea ce privește acțiunile disciplinare.

„Am discutat cu cei de la audit, cu cei de Corpul de control al ministrului – de-a lungul timpului, polițiștii și sindicatele au avut grijă să-și facă legi favorabile, adică dacă au trecut șase luni de la faptă, ea se clasează – mă refer la toate faptele pe care polițiștii le fac, din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost așa, o prietenie în acest minister, ca să se tărăgăneze cercetarea și concluziile Corpului de control, să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie, exact la limita maximă a celor șase luni și dacă au trecut cele șase luni, comisia a constatat și a propus ministrului clasarea, pentru că au ieșit din termen”, a spus ministrul Marcel Vela în fața sediului MAI, scrie Agerpres.

„El a precizat că nicăieri în alte țări termenul de prescriere a unei fapte, al unui act, nu se clasează sau se prescrie după șase luni, cum s-a întâmplat la acest minister”, mai arată Agerpres.

Presa scrie că am putea avea în curând un nou ambasador al Statelor Unite la București.

„Senatul american a votat luni, 18 noiembrie, pentru numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București. Anterior, Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București. Zuckerman este născut în România și a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. Vorbește fluent limba română”, scrie Cotidianul.

CFR Marfă primește o nouă lovitură, notează azi presa. Ajutorul de stat acordat în 2013 companiei de CFR Marfă a fost ilegal, iar statul român trebuie să recupereze aproape 400 milioane de euro, conform lui Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

 „În cazul CFR Marfă, investigația Comisiei Europene este la final. Știm că decizia este scrisă și va fi comunicată până la finele anului. Compania a primit un ajutor în vederea privatizării, în 2013, când s-au șters datoriile. Ea nu și-a revenit nici acum, nici privatizată nu a fost, a continuat să facă pierderi, evident că situația nu este sustenabilă”, a declarat Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, scrie Cotidianul.

Banii vor fi returnați statului în șase luni.

„Întâi va veni decizia de la Comisia Europeană, care spune că trebuie recuperat ajutorul de stat pe care l-a primit compania, deci statul trebuie să-și recupereze banii pe care i-a dat sau pe care nu i-a încasat de la CFR Marfă, apoi, după ce ne vine decizia, vom vedea ce variante putem aborda și vom avea la dispoziție cel puțin șase luni pentru a recupera acest ajutor”, a mai spus  președintele Chirițoiu, arată Cotidianul.

„Recent, Consiliul Concurenței a sugerat preluarea terminalelor de mărfuri care aparțin CFR Marfă de către CFR SA (Infrastructură), ceea ce va conduce la îmbunătățirea serviciilor oferite operatorilor feroviari în cadrul acestor facilități esențiale și, în același timp, va ajuta CFR Marfă să își reducă datoriile pe care le are față de administratorul infrastructurii. La sfârșitul anului 2018, CFR SA avea de încasat 1,37 miliarde lei de la operatorii de transport feroviar, din care cea mai mare parte reprezintă datorii ale CFR Marfă”, mai adaugă Cotidianul.

Presa mai scrie azi că la Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost numit un nou președinte.

„Adela Cojan a fost numită în funcția de membru al Consiliului de Administrație și de președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii a prim-ministrului Ludovic Orban, publicată luni în Monitorul Oficial.
Totodată, premierul a dispus eliberarea lui Vasile Ciurchea din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”,
notează Agerpres.

În încheierea Revistei ne oprim la o declarație a liderului PSD, Viorica Dăncilă, care  a spus duminică seară, la Antena 3, că sunt foarte multe coincidențe și că se așteaptă să fie chemată la DNA. Ea a oferit și câteva exemple:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

În urmatoatea perioadă mă aștept să se întâmple asta. Mă aștept să fiu chemata la DNA. Sunt prea multe coincidențe. În 2014, Victor Ponta a candidat împotriva lui Klaus Iohannis, a avut dosar penal. Eu nu știu dacă e real sau nu e real, dar sunt foarte multe coincidențe. Anul acesta se asteptă ca domnul Barna să intre în turul al doilea, a avut dosar penal. Nici nu am intrat bine în turul al doilea cu Klaus Iohannis și am văzut că purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, Rareș Bogdan, m-a amenințat că dezbaterea o voi avea cu procurorii”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3, scrie News.ro.

„Liderul PSD a mai spus că a așteptat ca președintele Iohannis să se delimiteze de declarațiile europarlamentarului liberal Rareș Bogdan” , mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un nou președinte was last modified: noiembrie 19th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: