Campanie de promovare a vaccinării elevilor în şcoli

13 aug. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 210

Odată cu dezvăluirile din presă în legătură cu episodul referitor la condamnarea premierului Florin Cîțu în SUA pentru conducere sub influența alcolului, apar noi elemente legate de candidatura premierului la președinția partidului. Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că a avut o înțelegere cu premierul Florin Cîțu, conform căreia acesta din urmă i-a promis că nu va candida pentru președinția PNL.

„Eu am avut o înțelegere cu premierul Cîțu. Dacă neagă existența acestei înțelegeri, înseamnă că nu e om serios. Înțelegere legată de faptul că nu va candida și mă va sprijini pe mine la președintele Partidului Național Liberal”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la B1Tv, notează News.ro.

„Nu m-a anunțat. Nu m-a sunat el să-mi spună că o să candideze. Eu am aflat de la mai mulți președinți care au fost contactați fie de Florin Cîțu direct, fie de alți reprezentanți. (…) m-au sunat și mi-au spus că au fost invitați de Florin Cîțu la lansarea candidaturii la președinte și atunci l-am sunat eu pe Florin și Florin mi-a recunoscut că își depune candidatura. Are dreptul statutar să candideze”, a povestit Ludovic Orban, scrie News.ro.

Liderul PNL a reafirmat că „cei care au decis ca Florin Cîțu să fie premier sunt cei de la USR PLUS”, mai scrie News.ro.

Și tot președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat, joi, că dezvăluirea apărută în spațiul public despre episodul referitor la condamnarea premierului Florin Cîțu în SUA afectează imaginea partidului.

„Normal că ne afectează. Ar trebui să avem ochelari de cal să ne facem că nu ne afectează. Pe mine mă doare profund. Eu sunt președintele PNL, tot ce am făcut, toată munca mea, toate eforturile mele, toate eforturile echipei PNL au fost pentru a crește PNL, pentru a câștiga alegeri, pentru a aduce partidul la guvernare. Același lucru mi-l doresc și acum. Ca și candidat la președinția PNL îmi doresc să conduc un PNL puternic, care se bucură de încrederea oamenilor și astfel de episoade afectează încrederea cetățenilor în PNL, pentru că nu e vorba de un simplu membru, ci este vorba despre premierul care este sprijinit de PNL”, a afirmat Ludovic Orban la postul B1TV, arată Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

El a precizat că nu a avut informații despre respectivul episod din trecutul lui Florin Cîțu.

„Mie nu mi-a comunicat în discuțiile interpersonale acest episod din viața lui, deși, în mod normal, noi am avut discuții. Eu l-am susținut pe Florin Cîțu vicepreședinte economic al partidului, lider de grup la Senat, l-am susținut ca ministru al Finanțelor, l-am susținut ca premier. În nicio discuție nu mi-a relatat despre acest episod din viața lui„, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, notează Agerpres.

„Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este o realitate. (…) Cea mai bună cale să te poți elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu, să vorbești tu despre lucrul respectiv, nu să fie supărat cineva că o astfel de informație apare în spațiul public. Probabilitatea ca o astfel de informație să apară în spațiul public este uriașă”, a susținut Ludovic Orban, mai scrie Agerpres.

„Liderii USR PLUS au avut joi seară o ședință a Biroului Național în care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea guvernului din care fac parte, precum și în legătură cu premierul Florin Cîțu. Aceștia sunt supărați că premierul nu-i privește «ca pe niște parteneri de coaliție» și au fost mai multe voci care au cerut demiterea acestuia”, scrie Digi24.

„Chiar în timpul ședinței, USR PLUS a transmis un comunicat de presă în care amenință că nu va susține programul anunțat de Florin Cîțu și de Ludovic Orban, discutat și în ședința Coaliției, prin care autoritățile locale ar urma să primească în următorii 6 ani aproximativ 50 de miliarde de lei. Este vorba de programul «Anghel Saligny», program de investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz”, mai notează Digi24.

Presa mai scrie despre campania de informare pe care medicii o vor desfășura în școli și prin ședințe online cu părinții pentru a convinge cât mai multe persoane cu privire la beneficiile vaccinării.

„Copiii știm foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe. Vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare și în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicații inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic, cu afectare cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieții în general, care trec prin infecția cu SARS-CoV-2 au un risc de șase ori mai mare de a dezvolta complicații cardiace, în speță miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea. Deci iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Atunci când ne gândim dacă vaccinez sau nu copilul și decid că nu-l vaccinez de teama să nu facă miocardită este o abordare greșită. De ce? Pentru că prin infecție, prin trecerea prin boală riscul de afectare e mult mai mare”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Campanie de promovare a vaccinării elevilor în școli was last modified: august 13th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: