Calculele remanierii

17 apr. 2019
Vizualizari: 907

Solicitarea președintelui Iohannis de organizare pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare a unui referendumul pe tema justiției, a ajuns azi în dezbaterea Parlamentului.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat cu 218 voturi «pentru», 11 «împotrivă» și 3 abțineri hotărârea parlamentară privind referendumul consultativ solicitat de președintele Klaus Iohannis pe tema Justiției, eliminând recomandările făcute în Comisiile Juridice din Parlament. Deputatul PSD Florin Iordache a solicitat reluarea votului în Parlament asupra articolului unic din Hotârârea privind referendumul pe justiție, după solicitările pentru eliminarea unor recomandări votate în Comisiile Juridice”, scrie Mediafax.

Parlamentarii ALDE au votat împotriva referendumului inițiat de președintele țării, „precizând că nu sunt împotrivă, însă acesta nu ar trebui să bruieze alegerile pentru PE și că șeful statului vrea să-și poată camufla inactivitatea”, după cum scrie Mediafax.

Remanierea guvernamentală este o altă temă din paginile ziarelor de azi. Primele nume discutate: miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intotero, care intră în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

„Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit la Palatul Parlamentului, pe agenda discuțiilor urmând să se afle calendarul mitingurilor electorale din țară și situația unor miniștri, între care Rovana Plumb și Natalia Intotero, care se află pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai, dar și situația ministrului Justiției, Tudorel Toader”, scrie Agerpres.

„Ședință-fulger la PSD înaintea comitetului executiv al partidului. Liderii PSD au stabilit că îi vor retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader și îi vor cere Viorcăi Dăncilă să-l schimbe din funcție. Potrivit unor surse, în locul lui Toader va fi numit Eugen Nicolicea, potrivit Antena3”, mai notează Cotidianul.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marți, repunerea pe rol a cauzei în care este vizat președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, după ce a contestat încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării.

„Cu majoritate, constată că excepția nulității acțiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării are prioritate în raport cu celelalte excepții invocate de pârâtă. Cu unanimitate, repune cauza pe rol în vederea suplimentării probatoriului pentru soluționarea excepției nulității acțiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării. Acordă termen la 29 mai, ora 10.00”, se arată în decizia Secției, notează Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca inadmisibilă, contestația depusă de fostul europarlamentar Adrian Severin, în care acesta solicita anularea condamnării de patru ani închisoare primită în 2016, pentru luare de mită și trafic de influență.

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de repunere în termenul de declarare a contestației în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian. Respinge, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian împotriva deciziei penale nr. 187 din 16 noiembrie 2016, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2675/1/2016. Definitivă”, se arată în decizia instanței supreme, scrie Agerpres.

Fostul primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov obține un nou termen la ICCJ.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, marți, pentru 11 iunie, dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Vâlcov nu s-a prezentat la proces, însă a trimis instanței o cerere de amânare pentru a-și angaja un avocat”, mai relatează Agerpres.

„Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată”, arată Agerpres.

Procurorii DNA cer judecătorilor să preschimbe termenele din dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru ca dosarele să fie judecate mai repede.

„Procurorii DNA au făcut cereri de preschimbare a termenelor de judecată stabilite de judecătorii ICCJ în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, motivul fiind judecarea cu celeritate a acestor cauze, a informat, miercuri, Biroul de presă al DNA .Dosarul lui Liviu Dragnea are termen pe 20 mai, iar cel al lui Darius Vâlcov pe 11 iunie”, scrie Agerpres.

În finalul Revistei notăm rezultatele Operațiunii „Demetra”, initiate de Guvern.

„Peste 80 de tone de legume și fructe provenite din China, Polonia, Serbia, Ungaria, Spania și Grecia au fost distruse în cadrul Operațiunii «Demetra», anunță ANSVSA, care precizează că au fost verificate 430 de mașini și trei depozite, fiind aplicate 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Calculele remanierii was last modified: aprilie 17th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: