Boris Johnson câştigă alegerile din Marea Britanie. Urmează Brexit-ul!

13 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 207

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Marea Britanie e la un pas de Brexit odată cu anunțarea rezultatelor alegerilor din această țară.

„Premierul britanic Boris Johnson a obținut o victorie răsunătoare la alegerile legislative anticipate de joi, Partidul Conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale parțiale publicate vineri, relatează AFP. După numărarea rezultatelor în aproape toate circumscripțiile electorale – 647 din 650 – conservatorii dețineau 363 de mandate de deputați, ceea ce confirmă o largă majoritate conservatoare și deschide calea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, așa cum a promis Johnson. Conservatorii nu au mai beneficiat de un asemenea nivel de control în parlament de la Margaret Thatcher”, notează AFP, citată de Adevărul.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

„Înfrângerea Partidului Laburist este drastică, estimările arătând că partidul lui Jeremy Corbyn va avea 191 de mandate – au pierdut 71 de locuri în Parlament. Laburiștii, care au marcat o mutare considerabilă spre stânga sub Jeremy Corbyn, nu au mai suferit un asemenea eșec din 1935. Alegerile au mai arătat o consolidare a Partidului Național Scoțian (SNP), cu 55 mandate, care a depășit liberal-democrații, cu doar 13 locuri. Avansul SNP ar putea da șanse unui nou referendum privind independența Scoției. Liberal-democrații, care dădeau odinioară vicepremierul, care au avut o campanie în care au promis un nou referendum pentru Brexit, sunt și ei într-un moment critic”, mai scrie Adevărul.

Rămâne de văzut cum va reuși România să protejeze interesele cetățenilor ei din Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că este mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie, „în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toții, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident”.

„Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit și cred că doresc și în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord și spre asta ne îndreptăm”, a spus  președintele Iohannis, scrie News.ro.

Presa anunță azi că premierul Ludovic Orban a declarat că ROMATSA riscă să rămână fără bani și în consecință a luat decizia de a plăti suma pentru care există un titlu executoriu, în baza deciziei Curții arbitrale ICSID în speța frații Micula împotriva statului român.

„Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanțelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii și aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanțe din SUA care stabilește un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanță americană care să ducă la o executare, practic, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activități ținând de statul român în orice țară din lumea asta și asta îți dezvăluie și toate activele deținute de statul român în orice țară”, a explicat Orban, în debutul ședinței de Guvern, scrie Agerpres.

„În 2013, ca urmare a sistării în 2004 de către Guvernul Năstase a ajutorului de stat acordat către trei companii deținute de frații Micula, Curtea arbitrală a ICSID a luat decizia să oblige statul român să plătească 84 de milioane de dolari. Suntem la finele anului 2019. Până în prezent, autoritățile statului au ignorat această obligație de plată, sigur, invocând diferite pretexte. A existat și o decizie a Comisiei Europene legată de acest subiect, au existat foarte multe alte demersuri în plan juridic. Cert e că situația în care ne găsim este o situație extrem de gravă”, a menționat prim-ministrul, mai notează Agerpres.

Fostul ministru al Mediului de Afaceri Ilan Laufer a lansat, joi, la Cluj, Platforma Social Liberală (PSL), un proiect politic cu care își propune să intre în Parlament.

„Am lansat la Cluj-Napoca Platforma Social Liberală, care reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, pro-europeană și euro-atlantică, și urmăm toate procedurile legale pentru a obține actele privind înființarea partidului. Platforma își propune să devină un factor integrator, să fim un partid care să integreze scena politică românească și să vină cu un proiect special pentru România, cu un nou mod de a face politică. Vom trece de la ideea de ură și dezbinare, instaurată în societatea românească, și ne propunem să punem capăt războiului româno-român. Șansele de a avea candidați la alegerile locale de anul viitor sunt mici, dar căutăm variante să avem candidați, obiectivul nostru numărul unu fiind intrarea în Parlament în 2020”, a declarat Ilan Laufer, notează Agerpres.

Laufer a mai spus că „este dispus să colaboreze atât cu PSD, cât și cu PNL”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Boris Johnson câștigă alegerile din Marea Britanie. Urmează Brexit-ul! was last modified: decembrie 13th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter