Avertisment OMS: Şi persoanele vaccinate se pot infecta cu Omicron

21 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 125

Deschidem Revista din această seară cu proiectul privind introducerea certificatului verde, a cărui introducere pe ordinea de zi a Camerei deputaților a provocat, luni, discuții aprinse între parlamentari.

„Deputații AUR au afișat, luni, în plenul Camerei, în fața tribunei, un banner pe care era inscripționat mesajul «Libertate fără certificate», în timp ce liderul grupului, George Simion, a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind introducerea certificatului verde. (…) El a susținut că liderul PSD Marcel Ciolacu dorește introducerea certificatului verde prin asumarea răspunderii Guvernului. (…) Președintele de ședință, deputatul PSD Daniel Suciu, a precizat că acest proiect nu va fi dezbătut în plenul Camerei deoarece nu are raport din partea comisiilor de specialitate și nu a supus la vot retragerea proiectului de pe ordinea de zi. El a atenționat că, potrivit regulamentului, în timpul dezbaterilor parlamentare deputații nu au voie să desfășoare pancarte sau bannere”, relatează Agerpres.

Tot luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, că este nevoie ca proiectul privind certificatul verde COVID-19 să fie adoptat până la sfârșitul anului.

Astăzi o să avem o discuție și pe certificat și pe modul în care va fi înaintat în Parlament. (…) Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârșitul anului și acum profesorul Streinu-Cercel ne-a făcut o informare cum vede dânsul perioada următoare”, a precizat liderul PSD Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

Președintele Ciolacu a adăugat că se analizează posibilitatea ca și testele rapide să fie luate în calcul pentru eliberarea certificatului verde, dar nu s-a luat o decizie definitivă.

„Sunt luate în calcul. Când vom avea o discuție și o decizie în coaliție, atunci o să o comunicăm. Sperăm ca astăzi să se întâmple acest lucru”, a mai arătat liderul PSD, mai notează Agerpres.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

News.ro consemnează o declarație a președintelui PNL, Florin Cîțu, care afirmă că a primit „mai multe variante” privind proiectul implementării certificatului verde COVID-19 la locul de muncă, proiecte care nu au fost prezentate în coaliția de guvernare.

„Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină. (…) Cel mai rău, acum, este să nu faci nimic, să ai un proiect în Parlamentul României care este blocat și să nu ai nimic în schimb, pentru că cei care merg împotriva acestei acțiuni sunt cei care beneficiază și fiecare moment merge în defavoarea noastră”, a declarat Cîțu, luni seară, la Digi 24, scrie News.ro.

„Liderul PNL consideră că varianta «cea mai proastă» este aceea cu care se confruntă România în prezent, și anume aceea în care nu există nicio reglementare în acest sens. Cîțu a reiterat că este împotriva ideii de a susține testarea gratuită pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 pentru cei nevaccinați care lucrează în sistemul bugetar. El consideră că aceasta este «discriminare» între angajații bugetari și cei din sectorul privat, arătând că dacă o decizie de a susține testarea pentru bugetari ar fi luată, ea ar trebui extinsă și pentru sectorul privat”, mai arată News.ro.

Presa scrie și despre protestul spontan al lucrătorilor din CFR care a aruncat, pentru câteva ore, transportul feroviar în haos. Negocierile purtate de greviști cu ministrul Transporturilor s-a încheiat cu o serie de promisiuni, transportul feroviar fiind reluat în toate regionalele.

„Salariile tarifare ale angajaților de la CFR vor crește cu indicele de majorare a prețurilor de consum pentru anul 2022, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului. Anunțul a fost făcut luni după întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliștii CFR. Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar și pe situația creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată. (…) Totodată părțile s-au angajat să identifice soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate”, relatează Cotidianul.

Agerpres scrie despre apariția unei noi forțe politice. Deputatul Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliați de la grupurile PNL, a depus, luni, la Tribunalul București, solicitarea de înregistrare a partidului Forța Dreptei.

„Astăzi am luat decizia de a depune actele pentru construcția forței politice de dreapta de care are nevoie România. Odată cu trădarea gravă a alegătorilor de dreapta realizată de Iohannis și de conducerea ineptă impusă cu forța în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică. Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forțele din societatea românească ce își doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluții care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democrațiile europene: liberalism, conservatorism, creștin-democrație. Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor și modului în care s-a făcut politică în România, o competiție de minciuni din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri și de deziluzii profunde care au făcut pe mulți români să-și piardă încrederea în democrație, în instituțiile statului român și în cei care trebuie să-i reprezinte”, a declarat Orban, notează Agerpres.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat, luni, că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau cele care au trecut prin boală se pot infecta cu noua variantă Omicron, a cărei răspândire a luat avânt în lume.

„Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, la o conferință cu presa internațională de la Geneva, că informația care se analizează în ce privește Omicron arată că această variantă circulă mai rapid decât celelalte și că «probabil ca aceia vaccinați și cei care s-au vindecat de COVID-19 să se infecteze sau să se reinfecteze». Directorul OMS a îndemnat la o conștientizare a acestei situații, când mai rămân câteva zile până la sărbătorile de sfârșit de an, subliniind că este mai bine să renunțăm azi la festivități, pentru ca «mâine» să putem «celebra viața»”, relatează Cotidianul.

 

Seară frumoasă!

Avertisment OMS: Și persoanele vaccinate se pot infecta cu Omicron was last modified: decembrie 21st, 2021 by Claudiu Pamuc
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter