AUR adună vot cu vot

23 nov. 2023
Vizualizari: 323

Deschidem Revista presei din această seară cu o nouă grevă, anunțată de această dată de lucrătorii CFR. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Național Sindical, arată că începând cu data de 27 noiembrie declanșează greva propriu-zisă la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

„Deși, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 a fost aprobat, negocierile colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sunt blocate de politicile economice și sociale adoptate de Guvern”, afirmă sindicaliștii, scrie News.ro.

„Față de această situație de fapt, am avertizat incă din finalul lunii octombrie 2023 asupra amplificării riscului degradării relațiilor sociale cu influientă directă asupra stabilitătii activitătii companiei și anularea eforturilor din ultimile două luni privind asigurarea unui climat de pace socială. Ca atare, Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane va declanșa greva propriu-zisă începând cu dată de 27 noiembrie 2023. Pe perioada grevei va fi asigurată o treime din activitatea normală în conformitate cu prevederile legale, ce va fi stabilită de comun acord cu conducerea companiei”, anunță sindicaliștii, subliniind că „întregul ecosistem de transport feroviar are nevoie urgentă de soluții de finanțare corectă și reală, nu de experimente eșuate”, mai scrie News.ro.

AUR se extinde prin alăturarea a două noi formațiuni politice – Partidul Satul Românesc și Alianța Renașterea Națională.

„Anunțăm noi intrări în alianța AUR. Dacă săptămâna trecută îl primeam alături de noi pe al patrulea partid din alianța AUR – Forța Identității Naționale -, astăzi vom anunța încă două partide care se alătură polului suveranist. Și veți avea surprize săptămâna viitoare când încă două partide intră în alianța AUR. Astăzi, cu mare bucurie îi voi prezenta pe cei de la Alianța Renașterea Națională și RoSat – Partidul Satului Românesc. Mai vin colegi alături de noi. (…) Alături de noi, pe lângă parlamentari, pe lângă partide, vin și personalități ale vieții publice din România, oameni care nu au mai făcut parte dintr-un partid politic. Astăzi, adeziunea la AUR o va semna Gheorghe Piperea”, a afirmat George Simion, într-o conferință de presă la Parlament, scrie Agerpres.

Aderarea României la Spațiul Schengen s-ar putea complica după anunțarea rezultatelor la alegerile din Olanda.

„Populistul olandez de extremă-dreapta Geert Wilders, care a promis să oprească imigrația în Olanda, este pe cale să obțină o victorie importantă în alegerile parlamentare de miercuri, potrivit unui sondaj efectuat la ieșirea de la urne”, relatează Reuters și Politico, notează Libertatea.

„Într-un rezultat dramatic care va uimi politica europeană, Partidul Libertății (PVV), condus de Wilders, ar urma să câștige aproximativ 35 din cele 150 de locuri în parlament – mai mult decât dublu față de numărul obținut la alegerile din 2021. Într-un rezultat dramatic care va uimi politica europeană, Partidul Libertății (PVV), condus de Wilders, ar urma să câștige aproximativ 35 din cele 150 de locuri în parlament – mai mult decât dublu față de numărul obținut la alegerile din 2021”, relatează Libertatea.

Cotidianul, citând stiripesurse.ro, scrie azi despre o postare a europarlamentarului Cristian Terheș, care anunță că Parlamentul European a adoptat miercuri o poziție în vederea declanșării modificării tratatelor UE.

„Majoritatea europarlamentarilor au votat pentru suprimarea suveranității statelor membre UE și transformarea acesteia într-o federație, precum și înlocuirea termenilor «femeie și bărbat» din tratatele UE cu «gen». Cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri, majoritatea europarlamentarilor au adoptat pe data de 22.11.2023 un raport privind modificarea tratatelor UE prin care, printre altele, se renunță în fapt la suveranitatea statelor iar UE se transformă într-o federație”, scrie europarlamentarul Cristian Terheș în postarea sa, arată Cotidianul.

„Propunerea de suprimare a suveranității statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede încă odată că fiecare vot contează, de aceea e important ca românii să decidă bine pe cine mai trimit în Parlamentul European”, a mai arătat europarlamentarul Terheș, relatează Cotidianul.

Bolile respiratorii revin în China, cei mai afectați fiind copiii.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la o creștere a numărului de boli respiratorii în China – țară unde în 2019 s-au înregistrat primele cazuri de COVID – și a cerut populației să «ia măsuri» pentru a se proteja”, relatează AFP, citată de News.ro.

„OMS a trimis o solicitare oficială Chinei pentru informații detaliate în legătură cu o creștere a bolilor respiratorii și a focarelor de pneumonie semnalate la copii”, se arată într-un comunicat publicat pe X, care recomandă „luarea de măsuri pentru a reduce riscul de boli respiratorii”, mai scrie News.ro.

Stocarea energiei în viitor ar putea fi rezolvată, mult mai simplu și fără utilizarea materialelor rare. Un producător suedez anunță că poate realiza o nouă baterie sodiu-ion fără litiu, mai ieftină, mai durabilă și care nu se bazează pe materii prime limitate, contribuind astfel la restrângerea dependenței europene de piața chineză, anunță un producător suedez.

„Northvolt, singurul mare producător de baterii din Europa, a anunțat că a dezvoltat o baterie ieftină, mai sustenabilă, care nu folosește litiu, nichel, grafit și cobalt”, relatează The Guardian, citată de Spotmedia.ro.

„Potrivit companiei suedeze, noua baterie, care are o densitate energetică de peste 160 de wați-oră per kilogram, a fost concepută pentru instalațiile de stocare a energiei electrice, dar în viitor ar putea fi folosită pentru echiparea vehiculelor electrice, inclusiv la scuterele electrice”, mai scrie Spotmedia.ro.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

AUR adună vot cu vot was last modified: noiembrie 23rd, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: