Atac rusesc cu rachete asupra oraşelor ucrainene, după explozia de la podul Kerci

10 oct. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 93

Presa din întreaga lume scrie azi despre explozia unui camion pe podul Kerci, din Crimeea, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață, provocând incendierea mai multor rezervoare de combustibil ale unui tren. Trei persoane au murit în explozie, iar porțiuni ale podului rutier către peninsulă s-au prăbușit. După intervenția autorităților ruse traficul feroviar și auto de peste Podul Crimeei a fost parțial restabilit.

„Președintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, numind-o «un atac terorist»”, notează CNN, citat de News.ro

„Nu avem niciun dubiu că acesta este un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federației Ruse. Iar autorii, executanții și creierul operațiunii sunt serviciile secrete ale Ucrainei”, a spus Putin în timpul unei întâlniri cu șeful Comisiei de anchetă din Rusia, scrie News.ro.

„Autoritățile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morți, unui camion-capcană deținut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea. (…) Liderul Crimeei, Serghei Aksionov, a făcut apel la calm, duminică, și a oferit asigurări că situația este «sub control»”, notează News.ro.

Vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev a declarat că Rusia trebuie să răspundă atacului terorist al Ucrainei asupra podului din Crimeea.

„Rusia poate răspunde la această crimă doar ucigând direct teroriști, așa cum se obișnuiește în alte părți ale lumii. La asta se așteaptă cetățenii ruși”, a susținut Medvedev, scrie News.ro.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Medvedev a susținut că responsabilitatea atacului aparține ”statului eșuat Ucraina”.

„A fost un act terorist și un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu a existat niciodată nicio îndoială în acest sens. Au fost prezentate toate datele și au fost trase concluzii”, a subliniat fostul președinte al Rusiei, mai arată News.ro.

Răspunsul Rusiei a venit luni dimineață, cînd mai mult orașe ucrainene Kiev, Lvov, Ternopil și Dnipro au fost lovite de rachete rusești de croazieră.

„«Mai multe explozii au avut loc luni dimineață în centrul Kievului», a anunțat primarul Vitali Klitschko, în timp ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu coloane de fum negru care se ridică pe cerul capitalei. Kievul nu a mai fost bombardat din luna iunie. Noi atacuri au avut loc și în Zaporojie, unde în ultima săptămână 43 de oameni au fost uciși, după cum a anunțat președintele Volodimir Zelenski”, relatează Libertatea.

„Este o dimineață grea. Avem de-a face cu teroriști. Zeci de rachete, «Shahids» iraniene. Au două ținte. Facilități energetice – în toată țara. Regiunea Kiev și regiunea Hmelnîțkîi , Liov și Dnipro, Vinița, regiunea Frankivsk, Zaporojie, regiunea Sumî, regiunea Harkov, regiunea Jîtormîr, regiunea Kirovohrad, la sud. Vor panică și haos, vor să ne distrugă sistemul energetic”, a afirmat președintele Zelenski, scrie Libertatea

„Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat convocarea pentru explicații la sediul instituției a ambasadorului rus la Chișinău, după ce «trei rachete de croazieră cu care Rusia a atacat luni dimineață Ucraina au trecut prin spațiul aerian moldovenesc», a anunțat oficialul de la Chișinău într-o postare pe Twitter”, notează Libertatea

Președintele Aleksandr Lukașenko a anunțat luni desfășurarea unei forțe militare comune Belarus-Rusia.

„«Belarusul și Rusia au convenit să desfășoare o forță militară comună», a anunțat luni Aleksandr Lukașenko, în cadrul unei reuniuni pe probleme de securitate. El a subliniat că formarea grupului comun de luptă a început deja de două zile. Liderul de la Minsk a invocat «agravarea situației de la frontiere» și a acuzat Kievul că intenționează să lanseze un atac asupra Belarusului, o acuzație pe care ucrainenii au respins-o în mod repetat. Forțele armate ale Minskului nu s-au implicat deocamdată activ în războiul împotriva Ucrainei. Trupele ruse au folosit însă Belarusul ca punct de pregătire pentru invazia din 24 februarie, trimițând trupe și echipamente în nordul Ucrainei de la bazele din Belarus”, relatează Libertatea

„Având în vedere agravarea situației la frontiere, am convenit să desfășurăm un grup regional de forțe ale Federației Ruse și ale Republicii Belarus. Acest lucru este în conformitate cu documentele noastre. Acestea spun că, dacă nivelul de amenințare atinge nivelul actual, vom începe să folosim grupul de forțe al Uniunii”, a spus luni Lukașenko, mai scrie Libertatea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a condamnat atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra orașelor ucrainene.

„Condamn ferm atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra infrastructurii civile ucrainene și orașelor pașnice. Aceste crime de război, moartea unor civili nevinovați aduc multă suferință și încalcă Carta ONU”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului, scrie ȘtiriTvr.

Cotidianul scrie azi că CFR Călători achiziționează în premieră o companie privată. 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„«CFR Călători intenționează să achiziționeze Societatea de Întreținere și Reparat Vagoane (SIRV) Titu de la compania Astra Arad și, unificată cu SCRL Brașov, să devină o întreprindere de reparații de material rulant cu acționariat deținut 100% de transportatorul feroviar de călători cu capital de stat», a anunțat Ionuț-Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În această perioadă se realizează evaluarea. Prin PNRR, pentru CFR Călători, sunt alocate 210 milioane de euro pentru modernizarea a 139 de vagoane, 55 de locomotive electrice și 20 de locomotive hidraulice”, scrie Cotidianul.

„Considerăm că o întreprindere de reparații material rulant cu acționariat CFR Călători 100% este extrem de utilă companiei, care are în dotare 1.400 de vagoane și 1.000 de locomotive. Sperăm ca acest proiect să dezvolte noi locuri de muncă în sectorul feroviar în județul Dâmbovița. Este un bun prilej de dezvoltare a industriei locale în concordanță cu procesul de modernizare a domeniului feroviar care devine o realitate a zilelor noastre, nu doar un subiect de reflecție”, a spus Săvoiu, mai arată Cotidianul.

Seară liniștită!

 

Atac rusesc cu rachete asupra orașelor ucrainene, după explozia de la podul Kerci was last modified: octombrie 10th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: