Atac cu drone în regiunea Moscovei

4 iul. 2023
Vizualizari: 118

Deschidem Revista cu vizita oficială a Premierului României, Marcel Ciolacu, în Germania, acolo unde se va întâlni cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și cu oameni de afaceri germani.

„Pe agenda vizitei sunt incluse întrevederi ale premierului Marcel Ciolacu cu Olaf Scholz, cancelarul german, atât în format tête-à-tête, cât și în plenul delegațiilor, urmate de o conferință comună de presă. De asemenea, șeful Executivului va avea o întrevedere cu doamna Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania, și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice”, a anunțat Guvernul României, scrie România liberă.

Premierul României va participa la întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai industriei de apărare din Germania.

„Cooperarea dintre România și Germania are un potențial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica și mai mult în interes reciproc. Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relației noastre bilaterale și oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat Premierul Marcel Ciolacu, notează România liberă.

„Din delegația condusă de premierul Ciolacu fac parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, deputatul Ovidiu Ganț, membru al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului, precum și reprezentanți ai Cancelariei premierului”, mai scrie România liberă.

Mircea Abrudean, liberalul care a deținut funcția de șef al cancelariei Prim-ministrului, funcție din care a fost eliberat, primește noi însărcinări.

„Mircea Abrudean a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, luni, în Monitorul Oficial”, scrie Agerpres.

Șef al cancelariei Premierului Ciolacu a fost numită o altă persoană.

„Alexandru-Mihai Ghigiu a fost numit în funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a Premierului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial”, mai scrie Agerpres.

Rusia a acuzat marți Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra Moscovei și asupra regiunii mai ample din jurul capitalei ruse, atac care a perturbat zborurile la unul dintre principalele aeroporturi din capitală, transmite Reuters.

Presa mai scrie azi că piloții ucraineni ar putea să se instruiască în România, pentru a conduce avioanele de luptă F-16.

„Această informație a fost transmisă, la București, în fața unui grup restrâns de jurnaliști, de oficiali ai companiei americane Lockheed Martin. Această companie este cea care produce avioanele F-16. În acest context, compania Lockheed Martin va furniza și tehnologia necesară centrului de instruire din România, a precizat Raymond Piselli, vicepreședinte Lockheed Martin. Acest program de instruire în România a militarilor ucraineni are și acceptul Guvernului SUA. Alte țări care și-au exprimat acordul să instruiască piloți ucraineni sunt Marea Britanie, Olanda, Polonia, Belgia, Danemarca și Suedia. (…) În România va fi pus în funcțiune un centru regional de instruire pentru piloții de F-16. Aici vor fi pregătiți în primul rând piloți români, în condițiile în care Forțele Aeriene Române au deja în dotare o primă escadrilă F-16, formată din 17 aeronave”, relatează România liberă.

„Cel puțin trei drone au fost interceptate în spațiul aerian de deasupra regiunii Moscovei – două dintre ele la doar 30 de kilometri sud-vest de Kremlin -, au relatat agențiile de presă ruse, citate de Reuters. Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone în regiunea Moscovei, a anunțat marți agenția de presă rusă TASS, care a precizat că nu au fost semnalate victime omenești”, informează AFP, citată de Agerpres.

„Potrivit «primelor informații», cele două drone «se îndreptau spre Moscova» și au fost «neutralizate prin mijloace de război electronic» în Noua Moscovă, conform afirmațiilor serviciilor de urgență ruse transmise de TASS și preluate de agenția de presă franceză. Potrivit RIA Novosti, care spune că transmite punctul de vedere al serviciilor de securitate ruse, aparatele au fost doborâte «lângă satul Valuevo» în Noua Moscovă. O a treia dronă a fost doborâtă în regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, adaugă TASS. Potrivit RIA Novosti, care citează serviciile de urgență, o dronă a fost distrusă lângă Kubinka, localitate situată în regiunea Moscovei”, mai arată Agerpres.

Cotidianul scrie azi despre moartea atacatorului de la Aeroportul Chișinău.

„Rustam Ashurov Karimovici, bărbatul care a împușcat mortal doi ofițeri de la Aeroportul Internațional Chișinău, a decedat luni seara, 3 iulie. Acesta se afla de vineri seara, 30 iunie, în spital, în stare gravă. (…) Rustam Ashurov Karimovici este cetățean al Republicii Tadjikistan, născut pe 25 martie 1980, rezident al orașului Dușanbe”, scrie Cotidianul.

În încheierea Revistei scriem despre un festival care se desfășoară în aceste zile și a cărui gazdă este Filarmonica de Stat Sibiu: Zilele Muzicale Româno-Americane, ediția a XX-a, program cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

„Prin acel eveniment care se bucură de Înaltul Patronaj, se aduce o plus-valoare, se aduce – prin intermediul culturii – ceva în plus coeziunii unei comunități, unor relații, cum este cazul relațiilor româno-americane, este o atestare a faptului că valorile în numele cărora președintele își exercită mandatul se regăsesc într-o formă culturală în mesajul proiectului care primește Înaltul Patronaj. Aceasta este și situația Zilelor Muzicale Româno-Americane, aflate la a XX-a ediție. Este o cifră rotundă, ceea ce spune foarte mult despre faptul că acest proiect cultural are propria identitate și este un eveniment care a prins la public. Deja senzația este că Sibiul este o Capitală Culturală perpetuă, pare că Sibiul a «uitat» să închidă Capitala Culturală la 1 ianuarie 2008”, a declarat Sergiu Nistor, consilier prezidențial în Departamentul de Cultură, Culte și Minorități Naționale – Administrația Prezidențială, în conferința de presă susținută pe terasa Filarmonicii de Stat Sibiu, notează Știrile Transilvaniei.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

 

Atac cu drone în regiunea Moscovei was last modified: iulie 4th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: