ASF are o nouă conducere

20 dec. 2023
Vizualizari: 449

Deschidem Revista din această seară cu Dosarul Revoluției. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, în ianuarie 2024, primul termen de judecată pentru contestația depusă în Dosarul Revoluției.

„Magistrații de la Curtea Supremă vor judeca pe data de 10.01.2024 contestația depusă de inculpații Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus după ce Curtea de Apel București a dat undă verde pentru începerea judecății în dosarul penal intitulat generic «Revoluția română din decembrie 1989»! Conform portalului instanțelor de judecată, citate de B1Tv, Iliescu Ion, fost președinte al României, Voiculescu Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României și gl. (rtr.) Rus Iosif, fost comandant al Aviației Militare, inculpați în prezenta cauză, au contestat decizia Curții de Apel București prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriu, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății”, scrie azi Cotidianul.

„Achiziția a 200 de rachete necesare sistemelor Patriot de către Ministerul Apărării Naționale a fost adoptată în unanimitate de Comisiile de apărare ale Parlamentului”, scrie azi Libertatea, citând G4media.

„Solicitarea Armatei de a iniția procedura de achiziție a fost trimisă Parlamentului de către Guvern pe 11 decembrie. Costul pentru pachetul de rachete este de circa 1,08 miliarde de euro, fără TVA. Achiziția se face «în contextul crizei de securitate din regiune, pentru operaționalizarea și consolidarea capabilității de apărare aeriană cu baza la sol», potrivit solicitării MApN adresate conducerii Parlamentului. Potrivit documentului, achiziția va fi făcută de Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NSPA) prin atribuirea unui contract către Compania COMLOG/Germania, pentru fabricarea rachetelor, și printr-un acord FMS (Foreign Military Sales) tip LOA (Letter of Offer and Acceptance) cu Guvernul SUA, pentru omologarea rachetelor fabricate în Europa”, mai notează Libertatea.

Plenul Parlamentului a votat, marți seară, pentru numirea unor noi membri în conducerea ASF, Alexandru Petrescu fiind ales în funcția de președinte.

„Senatorii și deputații au votat, marți seară, pentru alegerea noii conduceri a ASF. Astfel, au fost aleși: Petrescu Alexandru, președinte, cu 287 voturi «pentru», Gabriel Avrămescu, prim-vicepreședinte, cu 288 voturi «pentru», Horga Maria Gabriela, vicepreședinte, cu 286 voturi «pentru», Mititelu Sorin Cirstinel, vicepreședinte, cu 287 voturi «pentru», Armeanu Ștefan Daniel, viepreșesinte, 287 voturi «pentru». De asemenea, au fost aleși Birtalan Joszef, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol – membri neexecutivi”, arată News.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că cinci imobile din zona protejată istoric a capitalei vor fi consolidate cu bani de la Ministerul Dezvoltării, acestea fiind catalogate drept clădiri cu risc seismic.

„Încă cinci imobile aflate în zone protejate istoric vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile de la Ministerul Dezvoltării. Suma obținută pentru aceste proiecte este de 72,1 milioane lei”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan, marți seară, scrie News.ro.

Edilul a precizat și care sunt aceste clădiri care urmează să fie consolidate.

„Clădirile pentru care AMCCRS a obținut finanțare se află la următoarele adrese: Bd. Gheorghe Magheru nr.27, sector 1, Calea Moșilor nr.80 sector 2, Șipotul Fântânilor nr. 5, sector 1, Intrarea Vasile Păun nr.2 sector 5 și Calea Moșilor nr. 126 sector 2”, a menționat primarul Capitalei, care a mai adăugat că în total 21 de imobile din București au aprobată finanțarea pentru reabilitare, mai notează News.ro.

O companie din California a dezvoltat o tehnologie care le-ar putea asigura mașinilor electrice o autonomie de peste 800 de kilometri. Noua tehnologie face în plus posibilă reîncărcarea în doar 10 minute.

„Sila, care a fost fondată în 2011 de un fost inginer Tesla, produce o pudră formată din particule de dimensiuni micrometrice de siliciu nanostructurat, denumită Titan Silicon, care înlocuiește grafitul ca anod în bateriile litiu-ion tradiționale. Un alt avantaj este faptul că această schimbare nu necesită noi tehnici de producție”, notează Wires, citată de Spotmedia.ro.

„Sila a semnat până acum contracte cu Mercedes-Benz și, mai nou, cu Panasonic și pentru furnizarea acestei tehnologii. Panasonic produce în jur de 10% din bateriile pentru mașini electrice existente la nivel global, fiind principalul furnizor al Tesla. Materialul dezvoltat de Sila va fi optimizat pentru viitoarea generație de baterii Panasonic”, mai scrie Spotmedia.ro.

Seară liniștită!

 

ASF are o nouă conducere was last modified: decembrie 20th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Noutati editoriale

  • Noutati editoriale ujmag
Vezi tot

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: