Ameninţări

23 iun. 2023
Vizualizari: 224

Deschidem Revista din această seară cu o declarație fără precedent a guvernatorului rus din Herson, care amenință securitatea României și a Republicii Moldova, după ce Ucraina a atacat podul Ciongar, care face legătura dinspre Crimeea spre Melitopol.

„Autoritățile proruse din Herson amenință cu «lovituri de răspus» ale armatei lui Vladimir Putin, după ce ucrainenii au atacat podul Ciongar, care leagă Peninsula Crimeea și regiunea Herson. Printre țintele amintite de guvernatorul numit de Moscova se numără și podul peste Prut dintre localitatea Giurgiulești din Republica Moldova și Galați”, informează agenția basarabeană Unimedia, notează Libertatea.

„Vă transmit un salut călduros: noi cunoștem coordonatele podurilor din Odesa, ale podului Giurgiulești, care a fost în componența Ucrainei, dar acum îi aparține Republicii Moldova. Toate coordonatele noi le cunoaștem”, a amenințat Vladimir Saldo, mai scrie Libertatea.

Ministerul de Externe și Premierul Marcel Ciolacu au transmis un mesaj identic în care condamnă afirmațiile guvernatorului din Herson.

„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului «reprezentant» al Rusiei în Herson, regiune ucraineană ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României, aliat al NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, este mesajul publicat de MAE și Premierul Marcel Ciolacu, pe Twitter, mai arată Libertatea.

„Șeful misiunii diplomatice ruse acreditate la Chișinău, Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a da explicații pe marginea amenințărilor lansate de reprezentantul Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, care a amenințat cu distrugerea podului de la Giugiulești”, informează TV8.md, citată de Libertatea.

Președintele rus, Vladimir Putin, a convocat joi, de urgență, Consiliul Securității Rusiei, după ce Ucraina a lovit un pod important care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson, în sudul Ucrainei, ocupată parțial de trupele ruse.

„Președintele rus a subliniat că principala temă de discuții este «situația din zona operațiunii militare speciale», unde Ucraina a lansat o contraofensivă a cărei țintă se așteaptă să fie Crimeea. Atacurile forțelor ucrainene în noaptea de miercuri spre joi au avariat două poduri la granița dintre regiunea Herson (sudul Ucrainei) și Crimeea, unde se află o mare grupare de trupe rusești. În special, cel mai afectat a fost podul Ciongar, ruta cea mai scurtă dinspre Crimeea spre Melitopol și mai departe spre frontul de sud în regiunile Zaporojie și Donețk. De asemenea, forțele ucrainene au lovit și podul peste Golful Sivaș”, scrie Cotidianul.

„Paza de Coastă americană prezintă joi, într-o conferință de presă, la Boston, condoleanțe familiilor celor cinci pasageri ai submersibilului Titan, confirmând astfel moartea acestora”, relatează AFP, citată de News.ro.

„Fragmente au fost descoperite la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului, anunță Paza de Coastă americană. Acest tip de fragmente, care fac parte din coca exterioară a submersibilului, rezultă probabil în urma unei «pierderi catastrofale» a camerei de presiune. Autoritățile au putut «să reconstituie în întregime coca Titan», cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparținut submersibilului. Submersibilul Titan, dat dispărut în apropierea de epava Titanicului, ar fi făcut «implozie», potrivit primelor elemente ale autoritățăilor americane. Pe locul unde a fost găsit submersibilul nu există niciun «fragment din Titanic, este un loc plat», precizează Paza de Coastă, ceea ce ridică orice îndoieli cu privire la originea fragmentelor găsite”, notează News.ro.

Senatorul Claudiu Mureșan și-a anunțat demisia din USR.

„Etapa din viața mea numită USR se încheie astăzi, odată cu demisia pe care am trimis-o conducerii partidului. Atunci când energia consumată în lupte interne este mai mare decât cea folosită pentru proiecte și acțiuni benefice oamenilor, e nevoie de o decizie și o schimbare în consecință. Și asta fac eu astăzi. Eu și USR Sibiu, filiala județeană din care eu am făcut parte, mergem pe drumuri paralele de aproape doi ani, așa că demisia mea de azi este una logică și, sper eu, benefică pentru ambele părți”, scrie Claudiu Mureșan, pe Facebook, notează Capital.

Tranzacționarea Hidroelectrica SA intră în linie dreaptă.

„Hidroelectrica SA, principalul producător de energie electrică din România, anunță vineri aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și publicarea prospectului pentru oferta publică inițială derulată de Fondul Proprietatea în legătură cu acțiunile ordinare existente ale societății și totodată începutul perioadei de ofertă. Oferta va fi derulată până pe 4 iulie. Se preconizează ca admiterea și începerea tranzacționării pe BVB să aibă loc în jurul datei de 12 iulie 2023”, relatează News.ro.

„Hidroelectrica SA, principalul producător de energie electrică din România, cu un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile și unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, a anunțat vineri aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și publicarea prospectului pentru oferta publică inițială derulată de către Fondul Proprietatea S.A., fond de investiții alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L, în legătură cu acțiunile ordinare existente ale societății și totodată începutul perioadei de ofertă. (…) Conform documentelor transmise de companie, intervalul orientativ al prețului de ofertă a fost stabilit între 94 RON și 112 RON pe acțiune oferită, ceea ce corespunde unei capitalizări de piață de la 42,3 miliarde de RON până la 50,4 miliarde de RON (de la 8,5 miliarde de EUR până la 10,2 miliarde de EUR)”, mai notează News.ro.

Seară liniștită!

 

Amenințări was last modified: iunie 23rd, 2023 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: