Alegerile parlamentare vor avea loc la termen, pe 6 decembrie

11 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 777
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Paturile la Terapie Intensivă devin insuficiente odată cu creșterea exponențială a infectărilor cu COVID-19. România Liberă scrie despre situația din spitalele de la Timișoara, citând o declarație a medicului Virgil Musta.

„Suntem într-o situație dificilă, la Terapia Intensivă deja de câteva zile nu mai avem loc și pe Secție avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluția lor să se decompenseze și neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilație mecanică. Așa că îi ținem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de duminică și până luni dimineață să decedeze 6 bolnavi, toți cu forme foarte grave, internați de clinică atât în Secția de Boli Infecțioase, cât și Pneumoftiziologie și care s-au decompensat și nu am avut soluție pentru ei”, a anunțat medicul Virgil Musta, scrie România Liberă.

Închiderea piețelor, anunțată de Guvernul liberal, rămâne, în continuare, un subiect controversat printre politicienii români, aflați de o parte sau alta a baricadei politice.

„Deputații au decis că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi «pentru», unul «împotrivă» și 93 de abțineri”, scrie Cotidianul.

„Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că nu se poate ca Guvernul și experții să decidă unele măsuri – cum este închiderea piețelor în spații închise, iar PSD, în Parlament, să decidă altceva. «Suntem în plină criză sanitară», a afirmat Iohannis, precizând că Guvernul are nevoie de susținere în Parlament, mai ales în această perioadă dificilă”, menționează Adevărul.

Tot în Parlament, deputații au adoptat, marți, Proiectul de Lege care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice. Legea merge la promulgare.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența fizică în unitățile de învățământ și în unitățile de educație antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARSCOV-2, precum și părinților sau reprezentanților legali ai copilului cu handicap grav neșcolarizat, ori care au în îngrijire, supraveghere și întreținere o persoană adultă încadrată în grad de handicap grav sau în 3 grad de handicap grav cu asistent personal, în condițiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază. Deputații au extins această măsură și în cazul părinților ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile”, scrie News.ro.

Un alt Proiect de Lege aprobat de deputați se referă extinderea listei localităților poluate din România, ale căror cetățeni, în anumite condiții, pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

„Camera Deputaților a adoptat marți, decizional proiectul de lege care extinde categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puțin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum și pe o rază de 8 km în jurul acestora. Au fost introduse 27 de localități, prin inițiativa legislativă a senatorului PNL Daniel Fenechiu. Legea merge la promulgare”, relatează News.ro.

Presa mai scrie despre condițiile în care românii își vor putea amâna ratele la bănci. În acest sens, ziariști citează o declarație recentă a ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

„Lucrez, împreună cu sistemul bancar, pentru acea măsură care a amânat ratele pe două luni de zile. Vedem ce soluții vom găsi, ce formă va fi. Suntem în discuții și vom vedea cum va arăta forma finală. Eu spun că trebuie să avem încredere că așa cum am găsit o soluție în plină criză, vom găsi și în continuare o soluție bună. Trebuie să ne gândim că mergem, totuși, spre ideea că economia se va însănătoși. Vom avea o revenire și vom începe să ieșim din această criză. Acesta este scopul, să avem măsuri care să ne scoată din criză. Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele inițiale, dar vor fi măsuri care să ajute să trecem peste această perioadă.  Bineînțeles că aceste măsuri înseamnă și costuri pentru sistemul financiar-bancar și ne uităm dacă pot fi compensate etc. Toate aceste măsuri au rolul de a ajuta atât angajații, cât și angajatorii să treacă peste această perioadă. Dorim de la angajați să rămână sănătoși și să nu le scadă puterea de cumpărare”, a spus ministrul Cîțu, la Europa FM, scrie Agerpres.

O altă temă comentată în presă este legată de soarta alegerilor parlamentare, în condițiile creșterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile parlamentare vor avea loc la termen, în 6 decembrie.

„Șeful statului spune că România «are două probleme grave – pandemia și problema politică» și că este necesar ca «românii să aleagă un nou parlament legitim». «Democrația nu poate fi pusă în paranteză», a concluzionat Președintele României”, relatează Știrile Transilvaniei.

Guvernul intenționează să mențină voucherele de vacanță, a declarat, joi, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

 „Am avut și sectoare economice pe care nu am putut să le ajutăm atât de mult pe cât am fi vrut să le ajutăm, în zona HoReCa în special. Am prelungit voucherele de vacanță. Menținem voucherele de vacanță. Este un «fake news» aruncat în spațiul public că nu le vom menține. Nu este adevărat!”, a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Business Challenge”, arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Alegerile parlamentare vor avea loc la termen, pe 6 decembrie was last modified: noiembrie 11th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter