Administrația Prezidențială reacționează la rectificarea bugetară anunțată de Guvernul Dăncilă

7 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 487

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat azi că „Guvernul blochează angajamentele internaționale ale țării noastre”.

Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului național, ci este un instrument de sancționare bugetară a adversarilor politici și instituțiilor nesubordonate PSD. În privința Administrației Prezidențiale, Președintele României consideră că rectificarea bugetară anunțată reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca, prin constrângeri bugetare, activitatea unei instituții fundamentale.  Consecințele sunt grave asupra acțiunilor Președintelui României și, implicit, a reprezentării statului român. După ce în repetate rânduri, actuala majoritate parlamentară a încercat să amputeze prerogativele Președintelui României, acum Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Administrația Prezidențială a aflat săptămâna trecută, din declarațiile premierului, și ulterior dintr-un document publicat pe site-ul Guvernului, că figurează pe o listă în care se regăsesc instituțiile statului care vor avea rectificare negativă de peste 10 milioane de lei. Includerea Administrației Prezidențiale pe lista respectivă este cu atât mai surprinzătoare cu cât Ministerul Finanțelor Publice ne-a informat inițial că bugetul va fi diminuat cu 2,869 milioane lei, reprezentând sumele reținute, în procent de 10%, de la titlurile «Bunuri și servicii» și «Cheltuieli de capital», a arătat purtătorul de cuvânt al președintelui țării, scrie Adevărul.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Odată redeschisă procedura de numire a unui nou procuror-șef DNA, procurorul general Augustin Lazăr îi invită pe procurorii generali ai parchetelor curților de apel și pe ceilalți procurori cu experiență managerială din Ministerul Public să participe la procedura inițiată de Ministerul Justiției.

„Referitor la procedura aflată în curs privind selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), adresează invitația procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, precum și celorlalți procurori cu experiență managerială din cadrul Ministerului Public, de a participa la procedura inițiată de Ministerul Justiției”, a transmis, luni, Parchetul ÎCCJ, notează News.ro.

Și tot procurorul general, Augustin Lazăr, s-a întâlnit azi cu ministrul Tudorel Toader. Procurorul general a mai declarat că toate delegările procurorilor de la DNA și Ministerul Public au fost realizate în condițiile legii.

„Doresc să vă asigur că toate delegările în funcții la DNA și în Ministerul Public au fost realizate în condițiile legii la momentul în care s-a dat ordinul de delegare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr după întâlnirea cu ministrul justiției, scrie Agerpres.

Referitor la întâlnirea cu ministrul justiției, procurorul general Augustin Lazăr a spus: „A fost o invitație a ministrului justiției pentru o discuție cu caracter general în legătură cu tematica conducerii Ministerului Public (…). Problemele care au fost puse în discuție au fost legate de resursele Ministerului Public, care sunt locurile vacante, de ce a fost nevoie să fie delegați anumiți procurori pe anumite poziții care erau vacante. Am făcut o analiză a situației (…). Există un deficit de circa 450 de procurori. Această împrejurare ne-a obligat să delegăm procurori, care să îndeplinească temporar funcțiile și în pozițiile respective ale Ministerului Public. Ideea generală a fost că, după ce va fi aprobat Statul de personal al Ministerului Public, care acum se află la Ministerul Justiției, vom putea declanșa procedura de titularizare pe funcțiile respective a procurorilor. Și atunci se va «curma» discuția și orice suspiciune publică cu referire la faptul că anumiți procurori nu sunt titularizați pe funcțiile lor”, mai arată Agerpres.

Cotidianul scrie azi despre cazul șoferului cu plăcuțe de înmatriculare cu mesaj obscen, anti-PSD.

Dosarul penal privind plăcuțele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia a fost închis oficial, marți, după ce procurorii au admis propunerea de clasare formulată de Poliția Română. Însă, una peste alta, Poliția Română, care a ieșit șifonată din scandalul plăcuțelor care au înfierbântat România, s-a mai ales cu o anchetă. Una internă. Între timp, șoferul își poate recupera permisul și poate circula acum în România”, arată Cotidianul.

Procurorii au decis, de asemenea, cele două plăcuțe de înmatriculare să fie restituite autorităților din Suedia.

Mitingul diasporei, programat în Capitală pentru 10 august, a fost subiect de discuție între jurnaliști și ministrul de externe, Teodor Meleșcanu.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat marți, referitor la mitingul românilor din străinătate anunțat pe 10 august în Piața Victoriei, că acesta este o chestiune normală, dar ar trebui să fie mai bine făcută organizarea unor astfel de manifestații, deoarece pot duce la «perturbarea traficului și a atmosferei din România». De asemenea, ministrul a spus că nu înțelege care este obiectivul manifestației, dat fiind faptul că este vorba despre românii din diaspora, care «ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare»”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Administrația Prezidențială reacționează la rectificarea bugetară anunțată de Guvernul Dăncilă was last modified: august 7th, 2018 by Claudiu Pamuc
Conferintele lunii noiembrie
”
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter