Adio lei, în 2022

28 aug. 2017
Vizualizari: 2408

Dacă în urmă cu ceva vreme scriam că se realizează un raport de audit privind activitatea Inspecției Judiciare, iată că avem și rezultatele.

„Inspecția Judiciară a clasat, în 2016, peste 4.400 de plângeri ce vizează judecătorii și 1.815 plângeri ce au legătură cu activitatea procurorilor, se arată într-un raport de audit extern al managementului IJ pentru anul trecut”, arată azi Agerpres.

„În raport se mai notează că, în ceea ce privește activitatea de control, Direcția Inspecției Judiciare pentru judecători a efectuat în anul 2016 un număr de 12 controale. „Domeniile specifice de control au fost stabilite (…) după cum urmează: Continuarea monitorizării situației privind respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătorești, continuarea monitorizării dosarelor de mare corupție, existente pe rolul curților de apel și instanțelor arondate, precum și al Înaltei Curți de Casație și Justiție și continuarea monitorizării dosarelor cu o vechime mai mare de 10 ani, aflate pe rolul instanțelor judecătorești”, se precizează în raport.Totodată, în urma auditului, au fost identificare mai multe neconcordanțe între specificațiile procedurale și acțiunile întreprinse în mod real”, scrie Agerpres.

Comisia parlamentară de anchetă  privind alegerile prezidențiale din 2009 își continua demersurile pentru a afla conținutul dosarului clasat de Parchet, cu privire la acest subiect.

„Conducerea Comsiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va avea o întâlnire, săptămâna aceasta, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, și cu procurorul general, Augustin Lazăr, pentru a discuta despre dosarul clasat al scrutinul pe care acesta din urmă a refuzat să îl transmită comisiei, a anunțat Oana Florea”, scrie azi News.ro.

Și aceeași comisie reclamă președintelui Iohannis atitudinea fostului director SRI, George Maior.

„Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele Klaus Iohannis, că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului. Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată”, arată Cotidianul.

 ANAF a trecut la recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție. News.ro scrie azi: „Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat luni că a recuperat până în prezent 19,45 milioane lei la bugetul de stat în dosarul penal nr. 1191/1/2015, cunoscult ca dosarul Microsoft, după ce a vândut 13 imobile sechestrate de la persoanele condamnate, prin trei licitații”.

Și tot News.ro prezintă unele previziunicu privire la evoluția prețurilor în următoarele luni: „Directorii firmelor din România se așteaptă la o creștere a activității în industrie, construcții, servicii și comerț în perioada august-octombrie și la o creștere a prețurilor în toate domeniile, mai ales în comerț, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS)”.

Dilema legată de momentul trecerii României la moneda euro este lămurită de ministrul de externe Theodor Meleșcanu.

„Anul 2022 este văzut de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, drept cel în care România ar putea adera la zona euro. Șeful diplomației de la București a făcut această afirmație într-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, preluat de Reuters”, scrie DC News. Adică, fix peste 5 ani.

News.ro atacă azi și o problemă sensibilă din învățământ: concursurile didactice în învățământul universitar

„Rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, la finalul discuțiilor cu premierul Mihai Tudose, că a primit garanția reprezentanților Guvernului că vor fi luate măsuri în ceea ce privește concursurile didactice în învățământul universitar care ar trebui diferențiate de promovările pe post, în condițiile în care în ultimii ani s-au prezentat la concursuri în majoritate candidați unici, precum și promisiunea că vor fi găsite soluții pentru ca veniturile proprii ale universităților provenite din alte fonduri să nu intre la bugetul general consolidate”, notează News.ro.

În finalul Revistei scriem despre o ultimă nominalizare a președintelui Trump.

„Președintele american Donald Trump l-a nominalizat pe românul Andrei Iancu pentru conducerea Oficiului pentru Brevete și Mărci din SUA, potrivit unui anunț al Casei Albe. Iancu, un avocat specializat pe dreptul de proprietate intelectuală și partener în cadrul firmei de avocatură „Irell & Manella”, din Los Angeles, se află în fruntea listei candidaților pentru postul de subsecretar de comerț pentru proprietate intelectuală și director al Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite, Departamentul de Comerț. Românul a sfătuit reclamanți și inculpați dintr-o mare varietate de industrii. El a pledat în fața Oficiului pentru Brevete și Mărci, a Comisiei Internaționale pentru Comerț din SUA, a instanțelor districtuale din SUA și a Curții de Apel pentru Circuitul Federal. Iancu a publicat lucrări despre probleme de proprietate intelectuală și a predat cursuri despre legea brevetelor la UCLA. Iancu a obținut diplome cu diferite calificări în domenii precum ingineria mecanică și ingineria aerospațială, de la UCLA. Înainte de școala de drept, Iancu a fost inginer la Hughes Aircraft”, arată Adevărul.

Seară frumoasă!

Adio lei, în 2022 was last modified: august 28th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: