Activitatea de creare de programe pentru calculator

19 ian. 2018
Vizualizari: 1468

Ordinul ministrului comunicațiilor și societății informale, al ministrului finanțelor publice al ministrului muncii și justiției sociale și al ministrului educației naționale nr. 1168/3397/2017/492/3024/2018 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator (*intrare în vigoare: 1 februarie 2018; M. Of. nr. 52/ 18 ian. 2018)

Față de reglementarea anterioară (OMCSI/OMEN/OMMJS/OMFP nr. 409/4020/737/703/2017, abrogat), se aduc modificări sub următoarele aspecte:

1. Condițiile de încadrare pentru aplicarea scutirii de impozit: persoana fizică în cauză poate beneficia de scutire și dacă deține:

(i) diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de scurtă durată; ori

(ii) diplomă de bacalaureat, dar urmeză cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate.

Pot beneficia de scutire cetățenii români sau cetățenii statelor membre UE, SEE și Confederației Elvețiene ale căror diplome sunt recunoscute sau echivalate cu:

(i) diplome de nivel master în urma absolvirii unui ciclu integral de studii universitare de licență sau master; sau

(ii) diplome de bacalaureat și urmează cursurile unei forme de învățământ superior acreditate.

2. Documentele justificative pentru încadrarea persoanelor scutite de impozit pe venit:

– copia diplomei acordată după finalizarea studiilor din învățământul universitar de scurtă durată (cu mențiunea „conform cu originalul’’) sau adeverința de absolvire a studiilor universitare de licență dacă nu a fost eliberată diploma de absolvire;

– copia diplomei de bacalaureat și adeverință care atestă faptul că persoana urmează o formă de învățământ superior în cazul în care aceasta deține diploma de bacalaureat (cu mențiunea „conform cu originalul’’).

3. Ocupații specifice. În lista ocupațiilor specifice activităților de creare de programe pentru calculator se includ și: programator ajutor și analist ajutor.

Activitatea de creare de programe pentru calculator was last modified: ianuarie 19th, 2018 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: