Acordarea bonificațiilor pentru depunerea electronică a declarației unice pentru 2018

14 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 928

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 1.369/2019 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificațiilor pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanță în anul 2018 a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și pentru plata cu anticipație a obligațiilor fiscale declarate în anul 2018 prin declarația unică (M. Of. nr. 479/ 12 iunie 2019; intrare în vigoare: 12 iunie 2019)

Prin acest ordin se aprobă:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

I. Procedura de acordare a bonificațiilor pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanță în anul 2018 a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și pentru plata cu anticipație a obligațiilor fiscale declarate în anul 2018 prin declarația unică;

II. Modelul formularului ”Decizie de constatare a acordării bonificației”.

I. Procedura – este o procedură internă pentru organele fiscale care presupune editarea unei liste a contribuabililor care pot beneficia de bonificații, întocmirea referatelor prin care se propune acordarea bonificațiilor și emiterea Deciziilor de constatare a acordării bonificației.

Procedura se aplică persoanelor fizice care:

a) au depus declarația unică prin mijloace electronice de transmitere la distanță până la data de 31 iulie 2018;

b) au plătit cu anticipație, până la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venitul anual estimat, CAS și CASS estimate pentru anul 2018, declarate prin declarația unică;

c) au obținut în anul 2018 venituri anuale și au depus numai declarația unică pentru veniturile estimate până la data de 31 iulie 2018.

Valoarea bonificațiilor este 5% aplicat asupra obligațiilor fiscale declarate aferente veniturilor estimate/realizate în 2018.

Bonificațiile se acordă, din oficiu, de către organele fiscale după data de 31 iulie 2019, prin întocmirea listei de contribuabili și emiterea Deciziilor de constatare a acordării bonificației.

Dacă nu se îndeplinesc condițiile pentru acordarea bonificației, organele fiscale vor înștiința asupra neacordării acesteia numai persoanele fizice înregistrate în SPV.

Dacă a fost achitat integral cuantumul obligațiilor fiscale fără aplicarea bonificațiilor, persoanele fizice pot solicita restituirea sumelor prin depunerea unei cereri conform OPANAF nr. 3.454/2016.

Acordarea bonificațiilor pentru depunerea electronică a declarației unice pentru 2018 was last modified: iunie 14th, 2019 by Emilian Duca
Pachet: Principiile procedurei judiciare

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter