Accesul pe unele insule greceşti ar putea fi interzis turiştilor

30 iul. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 275

Deschidem Revista din această seară cu o știre care vine de la Chișinău. Natalia Gavrilița, economist de profesie, cu masterat la Harvard, ar putea să devină noul premier al Republicii Moldova.

„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat vineri decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru, după consultările cu partidele parlamentare, scrie Ziarul de Gardă. Săptămâna viitoare, premierul desemnat va face deja publică lista de miniștri, care are toate șansele să fie votată, ținând cont de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) deține majoritatea în Legislativ”, scrie Libertatea.

„«Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor. La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare, să avem învestirea în Parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică», a spus Gavrilița”, mai arată Libertatea.

Situația epidemiologică din insulele grecești devine din ce în ce mai gravă.

„Grecia intensifică controalele în insulele în care situația epidemiologică este alarmantă. În acest moment, cea mai gravă situație este în insulele Mykonos și Ios, care chiar ar putea să fie închise turiștilor, în urma răspândirii numărului de infecții cu varianta Delta în rândul tinerilor”, relatează The Guardian, citat de Libertatea.

„Joi, încă 30 de polițiști și alți oficiali de securitate și agenți sub acoperire au fost trimiși la Ios, insula cicladică lungă de aproape 11 kilometri, populară printre turiștii mai tineri, atrași de barurile, discotecile și cluburile sale rock. Cu o zi în urmă, Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Boliloc (ECDC) a marcat cu roșu închis, pe harta răspândirii COVID-19, un număr de 13 insule. Asta înseamnă că orice călătorie neesențială în această perioadă, spre și dinspre această regiune, este descurajată. Ratele de infecție au crescut în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani – majoritatea testelor fiind asimptomatice într-o țară care, până în prezent, a înregistrat peste 485.000 de cazuri confirmate de coronavirus și aproape 13.000 de decese prin COVID-19”, mai scrie Libertatea.

Conform noilor decizii, Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID-19, motiv de îngrijorare pentru turiștii români care sunt în vacanță în stațiunile grecești.

„Mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani. Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, CNSU se va întruni și Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină. Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), nu vor intra în carantină”, arată România liberă.

Agerpres scrie despre cum vor arăta viitoarele investigații ale Consiliului Concurenței.

„Consiliul Concurenței va putea cerceta, cu mandat judecătoresc, informațiile din telefoanele, tabletele și laptopurile personale ale reprezentanților companiilor în cadrul unei investigații”, a afirmat Bogdan Chirițoiu, președintele instituției, într-un interviu acordat Agerpres.

„El arată că acest lucru va fi posibil de la sfârșitul anului, după ce în legislația națională va fi preluată o directivă europeană care permite inspectorilor de concurență din toate statele membre să analizeze informații stocate în cloud și în aparatele personale ale celor investigați”, mai notează Agerpres.

Tema alegerii primarilor în două tururi revine în mass-media. Copreședintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, a declarat, vineri, la Teleorman, că formațiunea sa politică nu renunță la această propunere.

„Nu vom renunța la idee, chiar dacă nu e în programul de guvernare ca atare. (…) Nu vom renunța la idee pentru că e un obiectiv pe care îl avem și vom căuta să constituim o majoritate în Parlament. Din păcate, în Coaliție, UDMR ne-a spus de la început că nu susține un astfel de proiect. Să vedem dacă în timp îi putem convinge și pe ei. Dacă nu, sper să construim o majoritate om cu om în Parlament, pentru că nu vom renunța la această idee. E un element esențial pentru a crește, din punctul nostru de vedere, pentru a crește calitatea aleșilor locali și a primarilor, ei să fie mai reprezentativi și să aibă acolo acces candidați care chiar au o susținere suficient de puternică în comunitate”, a spus Dacian Cioloș, notează Agerpres.

 Seară frumoasă!

Accesul pe unele insule grecești ar putea fi interzis turiștilor was last modified: iulie 30th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: