A început noul an şcolar

9 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 190

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Azi școlile și-au redeschis porțile – subiect comentat de majoritatea ziarelor și agențiilor de presă din România. Majoritatea articolelor de presă evidențiază lipsurile învățământului românesc. 2.824.594 de elevi și copii de grădiniță au început azi cursurile anului școlar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).

„Lipsa investițiilor în unitățile școlare este vizibilă și anul acesta. Potrivit unei statistici din luna martie, în România sunt 1.180 de școli cu grupuri sanitare necorespunzătoare, anunță Ministerul Educației Naționale, precizând că anul trecut numărul unităților de învățământ care aveau grupuri sanitare neconforme era 1.489. Reprezentanții ministerului condus interimar de Daniel Breaz precizează că a fost alocată suma de aproximativ 65 milioane lei pentru îmbunătățirea condițiilor din 858 de unități de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și canalizare”, notează Cotidianul.

Și pentru că scriem despre începerea cursurilor menționăm și cererea a două asociații de magistrați care cer CSM aprobarea Concursului de admitere, la Institutul Național al Magistraturii.

„Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să supună imediat ordinii de zi aprobarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii. «Neîndeplinirea inexplicabilă din partea Consiliului Superior al Magistraturii a obligației de a aproba concursul aferent anului 2019 este de natură a crea repercusiuni nu doar asupra funcționării în bune condiții a sistemului judiciar, ci și asupra carierei proaspeților absolvenți ai facultăților de drept, precum și asupra funcționării efective a Institutului Național al Magistraturii», arată reprezentanții celor două asociații”, relatează News.ro.

Cazul „Caracal” rămâne în atenția opiniei publice. Procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Felix Bănilă, a declarat vineri că în acest caz pe data de 7 august a fost emis un ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia.

„În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și pentru a stabili întregul cerc de eventuali participanți la comiterea faptelor, confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, în data de 25 iulie 2019. Prin ordonanța din 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare, a datelor privind veniturile și tranzacțiile imobiliare, a istoricului asociat administrator în cadrul societăților comerciale, conturile societăților comerciale astfel identificate deținute de către inculpat, soția sa, de cei trei fii și de fiica acestora și de ginerele și nora lor”, a arătat procurorul șef DIICOT într-o declarație de presă scrie Agerpres.

În cadrul aceleași declarații de presă, procurorul șef DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că pe 23 august s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru complicitate la omor cu privire la o presupusă activitate infracțională a soției lui Gheorghe Dincă: „În data de 23 august 2019, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor, urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului”.

Bugetarii care vor dori să meargă cu voucherele de vacanță în lunile octombrie, noiembrie, martie și aprilie ar putea primi de anul viitor voucherele în valoare de 2.080 de lei

„Vreau să dezvoltăm acest sistem al voucherelor de vacanță, iar săptămâna viitoare la întâlnirea cu industria o să venim cu o propunere: pentru că lunile în care numărul de turiști este mai mic raportat la celelalte luni ale anului, și aici putem să vorbim de octombrie, noiembrie, martie și aprilie, suma pentru fiecare din aceste patru luni o să fie 2.080 de lei. Este un sprijin acordat direct românilor, dar mai ales industriei turistice, pentru că ar asigura suplimentarea în perioadele mai sensibile ale anului. Industria balneo ar fi din nou avantajată, pentru că, să nu uităm, că avem o treime din izvoarele balneo pe teritoriul României”, a declarat ministrul Turismului Bogdan Trif, la Antena 3, notează Agerpres.

Piloții British Airways sunt în grevă până pe 10 septembrie, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

„British Airways a sfătuit pasagerii să nu meargă la aeroporturile britanice de pe care decolează avioanele companiei, precizând că majoritatea călătorilor au apelat la soluții alternative, potrivit independent.co.uk. Atât British Airways (BA), cât și sindicatul piloților, Balpa, au spus că sunt dispuși să înceapă noi discuții. Cu toate acestea, marea majoritate a zborurilor BA care decolează din Marea Britanie luni și marți au fost anulate. De asemenea, va vor fi afectate și zborurile înainte și după grevă”, notează Libertatea.

 

Seară frumoasă!

A început noul an școlar was last modified: septembrie 9th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter