6 morţi şi 81 de răniţi, în atentatul de la Istanbul

14 nov. 2022
Vizualizari: 263

Presa din întreaga lume scrie azi despre atentatul cu bombă din vecinătatea pieței Taksim din Istanbul, care a avut loc duminică în jurul orelor 16.00, ora României.

„Atentatul terorist cu bombă comis duminică după-amiază pe artera comercială Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul a fost executat de o femeie, a declarat la o conferință de presă vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay”, relatează agențiile AFP și EFE, potrivit Agerpres, citată de Adevărul.

„Avem până în prezent în total șase morți, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniți, dintre care doi în stare gravă, a mai spus Oktay, scrie Adevărul.

„Atentatul de la Istanbul are loc la șapte ani de la atentatele din Paris, începute în seara zilei de 13 noiembrie 2015, la Bataclan, și care au continuat și a doua zi, soldate în total cu 130 de morți (din care șapte teroriști). Atentatul de la Paris a fost revendicat atunci de Statul Islamic”, mai scrie Adevărul.

La București, din cauza frigului din apartamente, președintele PSD, Marcel Ciolacu, îî cere demisia primarului Nicușor Dan.

„Tu te interesezi de căldura bucureștenilor pe 10 noiembrie? Tu în noiembrie te trezești? Să sune Ciolacu. E o incoerență, are excedent în septembrie de 200 de milioane de lei și cere ajutor la guvern. O să avem discuția în coaliție, dacă premierul dorește să aibă această discuție, nu e în atribuțiile mele”, a declarat duminică seară liderul PSD, la Antena 3, scrie Libertatea.

„Nu are capacitatea de a conduce administrativ capitala României, nu are știința necesară”, a mai spus Ciolacu, scrie Libertatea.

La Chișinău duminică au continuat protestele împotriva Guvernului și Președintelui Maia Sandu.

„Este cea de-a noua duminică consecutivă în care au avut loc proteste antiguvernamentale și antiprezidențiale de amploare în centrul Chișinăului. Protestul a fost organizat de Partidul Șor, a treia formațiune ca mărime din parlament, împotriva căruia guvernul Gavrilița a deschis o procedură de scoatere în afara legii, care este în prezent examinată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova. Manifestația a luat forma unui marș, iar mai multe străzi au fost blocate”, transmite Știri.md. citată de Evenimentul Zilei.

„Manifestanții au scandat «Demisia», «Jos Maia Sandu», «Noi suntem poporul», «Jos dictatura» și «Anticipate» și au mărșăluit în fața Guvernului, Președinției, Procuraturii Anticorupție și Parlamentului. După aproximativ două ore și jumătate, marșul s-a încheiat. Oamenii au ținut multe lumânări aprinse în contextul crizei energetice. În mesajul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că «lupta continuă». Un nou protest va avea loc duminica viitoare.Cel puțin 55 de persoane «cu un comportament suspect» au fost duse la sediul poliției, dintre care aproximativ jumătate sunt minori fără însoțitori”, mai scrie Evenimentul Zilei.

„Natasa Pirc Musar, avocat, a câștigat duminică turul doi al alegerilor prezidențiale din Slovenia și va deveni prima femeie șef de stat, au arătat rezultatele preliminare”, arată Reuters, scrie News.ro.

„Pirc Musar, în vârstă de 54 de ani, a câștigat 53,83% din voturi, în timp ce rivalul ei, politicianul de dreapta și fostul ministru de externe Andze Logar, a câștigat 46,17%, conform datelor comisiei electorale după numărarea a 86,7% din voturi. Prezența la vot a fost de 49,9 la sută, arată datele comisiei.”, mai scrie News.ro.

Administrația Fondului pentru Mediu propune primăriilor un nou program pentru creșterea numărului stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice.

„Administrația Fondului pentru Mediu anunță lansarea Programului privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și/sau hibrid plug-in în localități, prin instalarea de stații de reîncărcare cu putere normală în perioada 14 noiembrie 2022, ora: 10.00 – 23 decembrie 2022, ora: 14.00”, scrie News.ro.

Solicitanții eligibili în cadrul programului sunt: instituțiile publice, inclusiv unitățile de învățământ de stat; unitățile administrativ-teritoriale, precum și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București; localitățile care nu sunt unități administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca stațiuni turistice; asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Suma alocată sesiunii de finanțare este de 500 milioane lei”, mai arată News.ro.

Seară liniștită!

 

6 morți și 81 de răniți, în atentatul de la Istanbul was last modified: noiembrie 14th, 2022 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: