50 de tipuri de sporuri în sistemul bugetar

10 feb. 2021
Vizualizari: 339

Numărul victimelor incendiului de la Institutul „Matei Balș” crește.  Marți, 9 februarie 2021, s-a anunțat cel de-al 17-lea deces în rândul pacienților care au fost surprinși în incendiul de la Institutul „Matei Balș”.

„Încă o persoană internată în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» din București în momentul incendiului a murit. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, care duce bilanțul la 17 decese. Pacienta fusese transferată la Spitalul Militar Central din București”, relatează Digi 24.

Digi 24 menționează și decesul înregistrat în cursul dimineții de marți.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, transferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale «Victor Babeș»”, scrie Digi 24.

Presa mai scrie că PSD a pregătit  Guvernului o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, intitulată „Incompetența și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

„Senatorul PSD Ștefan Radu Oprea a fost cel care a anunțat că social-democrații vor depune documentul la Camera Deputaților, acesta urmând să intre în dezbatere săptămâna viitoare. (…) Moțiunile simple pot fi adoptate cu votul majorității parlamentarilor prezenți în camera respectivă, însă ele nu au efectul de a demite în mod automat ministrul vizat de moțiune, chiar în cazul în care este adoptată. Voiculescu pare a fi în acest moment unul dintre miniștrii cei mai nepopulari și testul moțiunii simple împotriva sa va arăta unitatea coaliției. O serie de puncte de vedere diferite față de cel al prim-ministrului Florin Cîțu au tensionat situația coaliției de guvernare. Cu toate acestea, premierul spune că nu se gândește încă la o remaniere”, scrie România Liberă.

Pentru a răspunde unor contestatari, marți seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a publicat, pe Facebook, diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, din Austria, precum și un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în domeniul Administrarea afacerilor, specializarea Administrarea afacerilor.

„În baza O.M.E.C.Ș. nr. 5269/2015 și a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcția Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde și ciclul de licență pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleași drepturi cu absolvenții instituțiilor de învățământ superior similare, acreditate, din România și este valabil cu prezentarea diplomei menționate mai sus în original”, precizează documentul citat, scrie Agerpres.

O altă temă mult comentată, în ultimele zile, este legată de sporurile bugetarilor. Aceasta face subiectul unei alte postări, pe Facebook, a fostului ministru Violeta Alexandru, care a realizat o centralizare a informațiilor cu privire la domeniile ocupaționale bugetare.

„Sunt 7 familii ocupaționale de funcții bugetare (învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publică și securitate națională, administrație). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității. Și vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleași cerințe/responsabilități. Și dacă ești nominalizat în proiecte din fonduri europene ești avantajat – primești o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază și de indemnizație de hrană (347 lei/lună) și, desigur, de vouchere de vacanță. Este foarte bine că s-a început o evaluare completă pentru fundamentarea deciziilor”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook, scrie Digi 24.

Pe fondul lipsei banilor necesari pentru mărirea pensiilor mici, pensiile speciale și pensiile parlamentarilor revin în atenția mass-media. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți seară, că a luat decizia să propună un Proiect de Lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor.

„Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să aducă austeritatea doar pentru categoriile cele mai vulnerabile – pensionarii și pentru cei în care ar trebui să investească – elevii și studenții. Guvernul lor de hoți și mincinoși știe să ia măsuri doar împotriva firmelor românești, să le îngroape de tot! Nesimțire! Așa se cheamă atunci când tai de la peste 7 milioane de români, dar nu te atingi de pensiile speciale”, a scris Ciolacu, marți seara, pe pagina de Facebook, arată Digi 24.

De aceea, astăzi am luat decizia de a depune proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor. Toți trebuie să fie egali în fața legii. Să fie atunci!”, a mai arătat președintele PSD, scrie Digi 24.

Ancheta deschisă după contestarea rezultatului votului de la alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1 din Capitală continuă.

„Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD). Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor și a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR. Procurorul Sorin Iașinovschi susține în ordonanța sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale, precizează G4Media. Procurorul a solicitat, printre altele, identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare și «numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot»”, notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

50 de tipuri de sporuri în sistemul bugetar was last modified: februarie 10th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: