4.450 de condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea se află în libertate

12 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 255

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri noile propuneri pentru posturile vacante din Executiv. Dăncilă a anunțat că va transmite către președintele României următoarele nominalizări: portofoliul Mediului și viceprim-mininstru – Grațiela Gavrilescu, pentru portofoiul Energiei  – Ion Cupă și pentru Relația cu Parlamentul – Ștefan Băișanu.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și dincolo de interesul personal sau miza politică importanți sunt România și românii și au deci să respecte votul din 2016 și programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul Dăncilă, scrie News.ro.

„Având în vedere că pe data de 12 sptembrie expiră interimatul la MAI și trebuie pregătite alegerile prezidențiale, pe 18 septembrie expiră interimatul la MEN, iar funcția de vicepremier pe probleme economice este vacantă – pentru MAI este propus Dan Chirilă, în prezent secretar de stat la același minister. pentru Educație – Camelia Gavrilă, iar pentru postul de vicepremier Dan Matei”, relatează News.ro.

Presa aduce azi în atenția opiniei publice și răspunsul primit de deputatul PMP, Robert Turcescu de la ANP la o interpelare  parlamentară cu privire numărul infractorilor români dați în urmărire națională sau internațională.

„Nu mai puțin de 4.450 de condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea se află în libertate, fiind dați în urmărire națională și internațională, arată Ministerul de Interne (MAI). Practic, 350 dintre condamnații definitiv sunt dați în urmărire la nivel național, în vreme ce restul de 4.100 la nivel internațional.Astfel, potrivit datelor oficiale numărul fugarilor reprezintă o cincime din totalul condamnaților la pedepse privative de libertate din România, având în vedere că, potrivit statisticilor publicate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în prezent în închisorile din țară se află 20.307 persoane”, scrie Adevărul.

„Citiți și vă cruciți, document oficial, răspuns la o interpelare a subsemnatului adresată MAI: sunt 4450 de persoane condamnate care se sustrag executării pedepsei cu închisoarea! (…) Aici sunt rețelele de trafic de carne vie, de droguri și multe altele. Aici e dovada putreziciunii din statul român! (…) Ca să aveți un ordin de mărime, la penitenciarul Jilava sunt încarcerați în jur de 1350 de deținuți. Dacă ar fi duși în arest și cei 4450 de condamnați care se sustrag executării pedepsei, ar mai fi nevoie de cel puțin trei penitenciare precum Jilava!”, spune deputatul Robert Turcescu într-o postare pe Facebook, notează Adevărul.

Presa mai scrie azi și despre audierile în cazul Caracal.

Audierea lui Gheorghe Dincă de luni a fost una cu adevărat senzațională, căci monstrul din Caracal și-a schimbat declarația inițială într-un punct esențial: el a declarat în fața anchetatorilor și a avocaților că: nu a mai ars-o în butoi pe Alexandra timp de șase ore, ci numai două ore, ceea ce este imposibil! Această nouă declarație îi pune în mare dificultate pe procurorii DIICOT, care, din dorința de a închide cât mai repede cazul, au luat declarația inițială a lui Dincă, cea din 28 iunie a.c., ca pe un fapt deja demonstrat, fără să încerce măcar un experiment simplu, care să le arate dacă procedeul acela înfiorător prin care ar fi încercat să scape de cadavru era posibil. Chiar după declarația inițială a lui Dincă, specialiștii au spus că incinerarea în acel butoi era imposibilă, dar procurorii au ignorat toate acele opinii”, menționează Cotidianul.

Membrii Comisiei juridice a Senatului îl vor audia, la începutul săptămânii viitoare, pe fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, pentru care DNA a solicitat Camerei Superioare încuviințarea începerii urmăririi penale.

„Domnul Bodog are termen până luni să depună notă scrisă, dacă dorește, cu apărările domniei sale, urmând ca în prima ședință a comisiei, luni sau marți, să fie audiat. Ideea era ca membrii comisiei să vadă notele scrise, dacă apreciază că e nevoie să se apere și în acest fel”, a spus senatorul Robert Cazanciuc la finalul ședinței Comisiei juridice de miercuri, la care a participat și senatorul Bodog, scrie Agerpres.

„Cazanciuc a precizat că termenul pentru raport acordat de Biroul permanent Comisiei juridice este 16 septembrie, dar în ședința de luni se va stabili dacă este necesară o solicitare de prelungire a acestui termen”, mai notează Agerpres.

Presa scrie azi și despre un proiect de lege care ar putea ușura contestarea amenzilor de circulație sau suspendarea permiselor auto.

„Vești bune pentru șoferi. Un proiect care vizează contestarea amenzilor a fost adoptat tacit de Senat. Proiectul aduce o serie de noi reglementări cu privire la contestarea unei amenzi sau suspendarea permisului. Cu alte cuvinte, dacă un șofer a primit o sancțiune în alt județ față de cel în care este înmatriculată mașina., acesta va putea depune contestația la judecătoria de care aparține, conform domiciliului din buletin. Contestarea procesului-verbal de contravenție se va putea face în aceeași perioadă ca în prezent, respectiv în cel mult 15 zile de la data în care șoferul află de sancțiune”, notează Evenimentul Zilei, citând Antena 3.

 

Seară frumoasă!

4.450 de condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea se află în libertate was last modified: septembrie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter