100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

4 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 311

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Prin acest tratat internațional s-a recunoscut, ceea ce românii din Transilvania și Banat au hotărât la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, unirea cu țara-mamă, România. Pe acest subiect, Agerpres publică astăzi un documentar deosebit de interesant.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în creștere. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi că s-au înregistrat 238 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, de la ultima comunicare, ajungându-se la un total de 19.907 îmbolnăviri.

„La terapie intensivă sunt internați 153 de pacienți. Până acum, 1.299 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat”, arată Agerpres.

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, susține GCS, mai scrie Agerpres.

Pe aceeași temă, News.ro scrie despre românii din diaspora infectați cu COVID-19.

„În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.084 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia”, aratăNews.ro.

USR anunță că nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma actuală, propusă de Președintele Iohannis.

„În mod inexplicabil, în Strategia Națională de Apărare a Țării, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, corupția devine un fenomen secundar. E ca și cum odată cu dispariția lui Liviu Dragnea din prim-plan, toate problemele s-au rezolvat. Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei. România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiție lăsat în urmă de regimul Dragnea. Profiturile uriașe obținute din infracțiuni încă n-au fost recuperate”, scrie liderul USR, Dan Barna, pe pagina sa de Facebook, arată Agerpres.

„Cazurile de mare corupție anchetate de instituțiile abilitate sunt tot mai puține. Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziții dubioase (care au loc chiar și în momente grele cum e apariția unei pandemii), despre conducte de bani publici scurși către clientela de partid și despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul și românii pierd. Corupția rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei țări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea. USR nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupție trebuie să rămână o prioritate a statului roman”, a adăugat liderul USR, mai scrie Agerpres.

Presa mai scrie despre faptul că PSD se pregătește de Congres.

„Săptămâna aceasta mai am două întâlniri, împreună cu domnul Stănescu, una la Constanța, cu Dobrogea și cu sudul țării, și una la Craiova, cu Oltenia, sunt ferm convins că vom face un Comitet Executiv și, împreună cu colegii mei, o să anunțăm data Congresului”, a precizat liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

În încheierea Revistei, scriem despre un asteroid, clasificat de NASA drept „potențial periculos”, care măsoară între 250 și 570 de metri și care se va apropia de Pământ pe data de 6 iunie, potrivit revistei Space Reference.

„Un asteroid cu diametrul cuprins între 250 și 570 metri se apropie de Pământ, relatează Space Reference, referindu-se la date obținute de la NASA. Denumit 163348 (2002 NN4), asteroidul a fost descoperit în 2002, iar agenția spațială americană l-a clasificat drept «asteroid potențial periculos», având în vedere că ajunge destul de aproape de Pământ pentru a reprezenta un pericol de coliziune. Conform calculelor, pe 6 iunie, la ora 6:20 dimineața (ora României), asteroidul va ajunge la o distanță minimă față de Pământ, sau la aproximativ 5.088 milioane km (13.25 distanțe lunare), cu o viteză de 11.146 km pe secundă, deci la aproximativ 39.600 km/h”, notează România TV.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

„NASA a anunțat anterior că Observatorul său Solar Dynamics (SDO) a detectat o flacără solară, cea mai puternică din octombrie 2017. Agenția a raportat că radiația nu va fi dăunătoare pentru oameni, dar ar putea perturba funcționarea comunicațiilor și GPS-ului”, mai arată România TV.

Seară frumoasă!

100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon was last modified: iunie 4th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter