10.000 de afaceri noi prin programul „Start-Up Nation”

2 sept. 2019
Vizualizari: 515

Cum alegerile prezidențiale bat la ușă, Înalta Curte de Casație și Justiție a desemnat vineri, prin tragere la sorți, cei cinci judecători care vor face parte din viitorul Birou Electoral Central.

„În urma tragerii la sorți efectuate în ședință publică de președintele Instanței supreme, Cristina Tarcea, au fost aleși membri ai BEC: Adina Georgeta Nicolae, Nina Ecaterina Grigoraș, Elisabeta Roșu, Adrian Remus Niculescu și Simona Cîrnaru. În perioada următoare, cei cinci judecători își vor alege din rândul lor persoana care va îndeplini funcția de președinte al Biroului Electoral Central. Alegerile prezidențiale din acest an sunt programate pe 10 noiembrie (primul tur) și 24 noiembrie (turul al doilea)”, scrie Agerpres.

Candidatura la președinția României a lui Alexandru Cumpănașu determină o nouă suspendare din Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

„Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, a anunțat, duminică, că se suspendă pe termen neliminat din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de Alexandru Cumpănașu”, scrie Libertatea.

Odată cu respingerea numirii judecătorului Dana Gîrbovan, în funcția de ministru al Justiției, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) susține că toate chestiunile care privesc statutul judecătorilor, inclusiv regimul incompatibilităților, sunt de competența exclusivă a acestei secții, si nu a președintelui României.

„Transmiterea de către Președintele României Klaus Iohannis, în termeni categorici, a unor directive către Secția pentru judecători, despre cum trebuie să interpreteze și să aplice normele privind statutul judecătorilor este inacceptabilă. Secția pentru judecători nu acceptă ordine de la nicio altă putere în stat, cu atât mai mult de la un președinte aflat în campanie, care dorește să atragă justiția în bătălia politică”, arată Secția pentru judecători a CSM, scrie News.ro.

După reacția CSM, două asociații de magistrați se delimitează de poziția CSM.

„Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție se delimitează în mod ferm de comunicatele succesiv emise, cu majoritate, de Secția pentru judecători a CSM, solicitând atât președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, cât și tuturor membrilor secției de resort care s-au raliat acestor communicate”, notează News.ro.

Din presă mai aflăm azi care este rezultatul cercetării Inspecției Judiciare în cazul procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova.

„Inspecția Judiciară a stabilit, în urma cercetării disciplinare a procurorului Maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova, că aceasta a agresat-o fizic și psihic de Sorina, «prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenților maternali și până la mașina organelor judiciare, în condițiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forța, plângând și țipând. Inspecția Judiciară arată că sunt întrunite elementele unor abateri disciplinare, acțiunea fiind înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului»”, scrie News.ro.

Ziarele scriu azi că Secția specială pentru anchetarea magistraților l-a audiat vineri pe Ambasadorul României în SUA, George Maior, în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa.

„Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director al SRI, a declarat, vineri, la ieșirea de la Secția specială pentru anchetarea magistraților, în dosarul în care fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa, că a explicat modul în care s-a implicat SRI în această operațiune, care din punctul său de vedere a fost «o operațiune de succes». El a spus că s-a prezentat acum la Secția specială pentru că până acum nu a putut din motive obiective. În acest dosar, fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Ea a fost plasată sub control judiciar de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a revocat măsura”, scrie News.ro.

„Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Ghiță susține că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în țară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare”, amintește News.ro.

În încheierea Revistei dăm o veste bună antreprenorilor care au accesat programul „Start-Up Nation”.

 „Afacerile pornite prin programul «Start-Up Nation» funcționează foarte bine, iar săptămâna viitoare ar urma să se încheie contractarea celor 10.000 de proiecte”, a declarat sâmbătă ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, la Antena 3, scrie Agerpres.

„Probabil că până săptămâna viitoare, întrucât sunt peste 9.000 cu contractele deja semnate, vom încheia contractarea celor 10.000 de proiecte și sunt astăzi depuse peste 121 de deconturi deja. Deci programul funcționează, funcționează în parametric”, a afirmat ministrul Ștefan-Radu Oprea, mai arată Agerpres.

 

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
10.000 de afaceri noi prin programul „Start-Up Nation” was last modified: septembrie 2nd, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: