Un nou accident într-o secţie ATI

22 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 135

Seria accidentelor din spitalele COVID-19 continuă. Vineri dimineață, instalația de oxigen din secția ATI a spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat, iar doi pacienți COVID-19, aflați în stare foarte gravă, au decedat.

„Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Deocamdată, nu se cunosc motivele defecțiunii, însă prefectul județului Gorj a declarat că este foarte posibil ca instalația să fi fost suprasolicitată. O anchetă este în desfășurare. În spital, în momentul producerii evenimentului, se aflau internați 150 de pacienți infectați cu Covid-19, dintre care 80-90 necesitau suport de oxigen”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat, scrie România liberă.

„15 pacienți din ATI au fost transferați în alte unități medicale. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu, Mihaela Floroiu, a precizat că unitatea e pregătită pentru primirea a 14 pacienți care vor fi transferați la secția ATI. Paturile ATI au fost suplimentate vineri dimineață”, mai notează România liberă.

Odată cu creșterea numărului cazurilor grave de îmbolnăvire cu COVID-19, mai multe țări europene vin în ajutorul României, prin preluarea de bolnavi. Ministrul Cseke Attila a spus că Polonia pune la dispoziție României 20 de paturi ATI.

„Măsurile de sprijin despre care discutăm în fiecare zi cu multe state membre ale UE, și nu numai, vor continua și astăzi. Azi vom transfera doi pacienți din Cluj în clinica din Austria. Avionul a decolat în acest sens. Vom continua ceea ce am început ieri, operaționalizarea transferului de pacienți către Polonia. Ieri a avut loc un transfer de trei pacienți, astăzi mai mult ca sigur patru pacienți din Iași vor ajunge în Polonia. Polonia ne-a pus la dispoziție o capacitate de terapie intensivă de maximum 20 de paturi și le mulțumim, așa cum mulțumesc și Austriei și tuturor celorlalte țări. În Ungaria continuăm operaționalizarea paturilor. Sunt măsuri de sprijinire importante pentru noi. Fiecare viață este importantă, ne luptăm pentru viața fiecăruia dintre concetățenii noștri, dar trebuie să fim conștienți de faptul că trebuie și noi înșine să ne ajutăm”, a afirmat ministrul Cseke Attila, potrivit Știrile TVR.

„Suntem în discuții avansate cu Danemarca pentru primirea a două echipe medicale cu care putem să operaționalizăm sau preconizăm să operaționalizăm, în foarte scurt timp, 20 de paturi de terapie intensivă la Institutul «Matei Balș» din București”, a mai menționat Cseke Attila, potrivit Știrile TVR.

Campanie Craciun UJmag 2020

Presa scrie și despre componența cabinetului Ciucă, dar și despre faptul că acest cabinet ar putea trece doar cu sprijinul PSD. Pe sprijinul PSD pare să mizeze și Președintele Iohannis.

„Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorități. Acesta este calculul politic și este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români și așa se va întâmpla. Dacă Guvernul va fi în această componentă un an sau doi sau trei, vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate. Odată și odată trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze”, a spus șeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, scrie Agerpres.

Președintele a ținut să precizeze că reformele nu au fost realizate de coaliție din cauza „crizatorilor”.

„Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un Guvern ca să ne apucăm (…), ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor și problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție (avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă), avem nevoie de schimbări, legile justiției sunt încă așa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numește. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu, acum, de la Bruxelles, de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situația la noi”, a afirmat Klaus Iohannis, mai scrie Agerpres.

Uniunea Salvați România i-a răspuns, vineri, Președintelui Klaus Iohannis.

Ca să o spunem foarte franc: «crizatorii» sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și Președintele Klaus Iohannis. Au dat afară din Guvern miniștrii USR, au blocat reformele din Justiție, au lăsat sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4, au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali, refuză să susțină o majoritate politică de dreapta”, a scris USR pe pagina de Facebook a partidului, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Un nou accident într-o secție ATI was last modified: octombrie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter