Surprize electorale de Sfântul Nicolae

7 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 266

Pentru o seară, România a uitat de pandemie și a urmărit rezultatele unui scrutin electoral cu o participare modestă. Surprizele nu au întârziat să apară.

După centralizarea proceselor-verbale, din 75% dintre secțiile de votare, PSD ocupă prima poziție în preferințele electoratului.

„PSD a obținut la Senat 30,01% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică la nivel național și la Camera Deputaților 29,50%, în timp ce PNL a obținut la Senat – 25,07%, iar la Camera Deputaților – 24,64%, a anunțat, luni, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 75,10% secții de votare. Pe locul al treilea se situează Alianța USR PLUS, care a obținut 15,10% la Senat și 14,76% la Camera Deputaților”, se arată în anunțul oficial al Biroului Electoral Central, de la  ora 13:00, notează Agerpres.

Marile surprize vin abia acum: „Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,67% voturi la Senat și 8,29% la Camera Deputaților, iar UDMR a obținut 7,34% la Senat și 7,22% la Camera Deputaților”, notează Agerpres.

Dacă PMP poate să atingă pragul electoral, cu ajutorul voturilor din diaspora, Pro România are o misiune aproape imposibilă.

„Totodată, PMP a obținut 4,76% din voturi la Senat și 4,70% la Camera Deputaților, iar Pro România are 4,22% la Senat și 4,24% la Camera Deputaților. PER a fost votat de 1,22% din alegători pentru Senat și 1,07% la Camera Deputaților, PPU-SL – 1,16% la Senat și 1,00% la Camera Deputaților, iar PRM a obținut 0,61% la Senat și 0,54% la Camera Deputaților”, mai notează Agerpres.

Campanie Craciun UJmag 2020

Principalele agenții de presă internaționale au analizat, luni, rezultatele în urma alegerilor legislative desfășurate duminică în România. Reuters menționează că este de așteptat ca liderul PNL, Ludovic Orban, premierul în exercițiu, să fie mandatat de către Președintele Klaus Iohannis pentru a forma un Guvern de coaliție.

„Un guvern condus de Ludovic Orban ar fi salutat la Bruxelles, nemulțumit de anii de eforturi ale guvernelor de stânga succesive din România de a suprima independența tribunalelor, o acuzație pe care ele au respins-o”, notează agenția de presă britanică, scrie Evenimentul Zilei.

„Potrivit AFP, social-democrații (PSD) au creat surpriza plasându-se pe prima poziție, conform rezultatelor după numărarea a 90% din voturi, însă liberalii, aflați la putere, sunt totuși favoriți pentru a forma viitorul guvern. «Înlăturate de la putere la finalul lui 2019 pe fondul contestării masive în stradă și al criticilor dinspre Bruxelles vizând -atingerile aduse statului de drept – PSD a obținut în jur de 30% din voturi, potrivit rezultatelor publicate luni de autoritatea electorală. PNL, al premierului pro-european Ludovic Orban, contează totuși pe rămânerea la putere, deși nu a obținut decât 25,5% din sufragii, urmând să se alieze cu reformiștii Alianța USR PLUS, creditată cu 15% din voturi», comentează France Presse”, scrie Evenimentul Zilei.

La București, deși nu se cunosc rezultatele finale, partidele fac calcule pentru un viitor Guvern.

„Președintele Klaus Iohannis îl va propune premier tot pe Ludovic Orban, în ciuda faptului că PNL a pierdut alegerile parlamentare, susțin surse politice pentru Adevărul. PSD va merge la Cotroceni cu Alexandru Rafila, însă social-democrații nu pot strânge o majoritate, deși au câștigat scrutinul. Noua majoritate va fi PNL-USR PLUS-PMP-UDMR, care va însuma peste 55% în legislativ”, comentează Adevărul.

News.ro enumeră ce condiții pune USR Plus pentru intrarea la guvernare: „Votarea în Parlament a inițiativei Fără penali în funcții publice și organizarea unui referendum pentru schimbarea Constituției, în primele trei luni de la încheierea pandemiei, eliminarea tuturor pensiilor speciale pentru parlamentari și primari, reducerea numărului de senatori și deputați la 300, cât și alegerea edililor în două tururi, înființarea DNA al pădurilor și zero taxe pe salariul minim se numără printre măsurile cu care USR-PLUS va intra în negocierile cu PNL, PMP și UDMR, în vederea formării unei majorități care să poată duce la o coaliție de guvernare. Alianța mai propune «Să nu mori cu dreptatea în mână: Vindecarea justiției prin corectarea legilor sale, desființarea Secției Speciale, repornirea activității DNA»”.

Evenimentul Zilei scrie despre o boală necunoscută, care a apărut în India, cea mai afectată țară din lume de COVID-19.

„O boală încă neidentificată, care a debutat în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, a omorât cel puțin o persoană, iar alte 227 au fost spitalizate de urgență. Printre simptome se numără greață și pierderea cunoștinței”, notează Evenimentul Zilei.

„«Ministrul sănătății statului, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați negativ la coronavirus. Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au avut convulsii», a declarat un ziarist la spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express”, mai scrie Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

Surprize electorale de Sfântul Nicolae was last modified: decembrie 7th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter