Priorităţile Guvernului: plata salariilor şi a pensiilor

21 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 297

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Majorarea pensiilor revine în atenția cititorilor din România. Reprezentanții Guvernului susțin că au prioritate plata pensiilor și salariilor.

„Noi am prevăzut în bugetul de stat sumele necesare pentru asigurarea creșterii pensiilor, vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creșterea pensiilor, dar în același timp vrem să avem garanția că pensiile vor putea fi plătite, pentru că drumul spre iad este pavat de bune intenții. Dacă tu crești un venit public fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că ai capacitatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci și alte instituții financiare, riști să faci numai rău. După șase luni, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluția economiei. De asemenea, vom face prognozele și vom consulta toate prognozele făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții (…) și vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale, efective pe care le vom avea”, a afirmat premierul Orban, la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Premierul a adăugat că prioritatea este plata salariilor și a pensiilor, iar oricine critică măsurile Guvernului este „un inamic” al nivelului de viață al oamenilor.

„Oricum, cu siguranță, avem ca prioritate plata pensiilor și salariilor. Acest lucru este fundamental. Credeți-mă, este un efort care nu este foarte ușor în condițiile economice date, cu atât mai mult cu cât vor fi necesare resurse financiare suplimentare pentru a putea susține economia și pentru a putea asigura capitalurile necesare în economie pentru a avea o revenire cât mai rapidă în economie și chiar o dezvoltare, sunt necesare resurse suplimentar”, a mai arătat premierul, notează Agerpres.

„Programul IMM Invest intră, în mai puțin de o lună de la lansare și de la deschiderea înscrierilor, în cea de-a treia fază de implementare, care constă în transmiterea în aplicație a dosarelor de credit aprobate de bănci, pentru accesarea garanției și a grantului”, informează Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, scrie Agerpres.

„Fiecare bancă, potrivit normelor proprii de creditare, solicită IMM-urilor documentația de credit, efectuează analiza economico-financiară și decide dacă proiectul pentru care se solicită finanțarea este viabil din punct de vedere economic, caz în care aprobă creditul și transmite solicitarea de garantare. Cea de-a treia etapă constă în transmiterea în aplicația programului IMM Invest a dosarelor de credit aprobate de bănci pentru accesarea garanției în nume și cont stat, precum și a grantului oferit prin schema de ajutor de stat, care va acoperi costurile cu dobânzile și comisioanele aferente creditului, până la 31 decembrie 2020”, mai arată Agerpres.

„Persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții”, informează Ministerul Finanțelor, scrie Cotidianul.

„Înscrierea în SPV se va putea face cu ajutorul identificării în sistem video a persoanelor sau reprezentanților unor companii sau entități fără personalitate juridică. În spațiul virtual, la accesarea serviciului «Plata obligațiilor fiscale», se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.La apăsarea butonului „Afișare obligații restante, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități”, mai arată Cotidianul.

Presa mai scrie astăzi despre anunțul primarului general, Gabriela Firea, care spune că vineri începe „marea testare în Capitală”.

„Începe marea testare în Capitală! Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13,00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea, arată News.ro.

„Un nume greu din MAI și-a înaintat demisia ministrului Marcel Vela. Chestor cu zeci de ani de experință, acesta a explicat de ce a renunțat la funcție”, scrie astăzi Evenimentul Zilei.

„În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale”, a anunțat Poliția de Frontieră, mai arată Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

Prioritățile Guvernului: plata salariilor și a pensiilor was last modified: mai 21st, 2020 by Claudiu Pamuc
Pachet: Principiile procedurei judiciare
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter