Moțiunea de cenzură depusă de PSD se va dezbate după 1 septembrie

26 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 229

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Liderii de grupuri ai Camerei Deputaților au decis că marți, 1 septembrie 2020, va avea loc un Plen pentru noua sesiune ordinară parlamentară și pentru alegerea componenței noului Birou permanent al acestui for legislativ.

Votul va fi unul secret cu bile. Votul se va desfășura la Biroul permanent, cu programare. Astfel grupul deputaților PSD va vota de la 13.30, grupul PNL de la 14.00, al USR de la 14.30, grupul Pro Europa de la 14.45, UDMR de la ora 15.00, PMP va vota de la 15.30, iar deputații neafiliați de la 15.45. Miercuri, 2 septembrie, vor fi lucrări în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, între orele 10.00 – 12.00, iar un plen va avea loc de la 12.00 la 13.00 cu vot final pe proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi”, relatează News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

PSD nu se mai grăbește cu dezbaterea moțiunii de cenzură, după ce Guvernul a sesizat Curtea Constituțională, pentru ca demersul lor să nu fie declarat neconstituțional.

„Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban se va dezbate, cel mai probabil, după data de 1 septembrie”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, notează România Liberă.

Până la votul pe moțiune, premierul Orban a început consultările cu partidele parlamentare, altele decât PSD. UDMR va stabili în ziua votului dacă va susține sau nu moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului, a declarat, marți, Președintele formațiunii, Kelemen Hunor.

„Noi știam de intenția PSD-ului de a depune moțiunea de cenzură, am vorbit cu Marcel Ciolacu undeva în iulie și am spus că noi nu vom semna moțiunea de cenzură, dar alte discuții nu au fost pentru susținerea moțiunii de cenzură, cum nu a existat nici o discuție cu PNL. Am vorbit la telefon săptămâna trecută cu premierul Orban, probabil că ne vom întâlni la un moment dat, cum mă voi întâlni și cu Ciolacu și cu alt lider, nu e nicio problemă, așa e în politică”, a spus liderul UDMR, scrie Cotidianul.

Potrivit lui Kelemen Hunor, UDMR va lua o decizie „extrem de rațională” privind votul la moțiunea de cenzură, deoarece nu vrea să fie „victimă colaterală” a unui război politic care nu-i aparține. Conform acestuia, există trei scenarii care ar putea fi luate în calcul dacă va trece moțiunea de cenzură.

„Dacă pică Guvernul Orban sunt trei variante: rămâne Guvernul Orban interimar până în 6 decembrie sau 29 noiembrie când vor fi alegerile parlamentare, nu va fi o criză sanitară mai mare, criza economică nu se va adânci din această cauză, tot cu aproape 5% ne vom împrumuta, dacă vom reuși să ne împrumutăm de pe piețele externe și de pe piața interbancară. Deci, nu ar fi nicio tragedie. A doua variantă este ca, după 27 septembrie, că până în 27 septembrie eu înțeleg că nu se poate, se va construi o coaliție care va spune foarte clar că ne asumăm guvernarea în aceste condiții de perioadă scurtă, până la alegeri și vrem să mergem mai departe împreună după alegerile parlamentare fiindcă avem un proiect pentru România. (…) Iar a treia variantă e să încerce Iohannis cu Orban sau cu altcineva din PNL, dar nu va trece. Eventual cu un premier «tehnocrat», iarăși nu va trece, fiindcă cei care dau jos Guvernul (…) nu au cum să voteze peste două săptămâni un alt Guvern PNL înainte de alegerile generale. Se poate vota un guvern doar dacă există o coaliție și o majoritate în Parlament”, a explicat liderul UDMR, mai arată Cotidianul.

Libertatea scrie că Bucureștiul a depășit 10.000 de cazuri de infectare cu COVID-19.

„Capitala a înregistrat cele mai multe cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de 197 de noi infectări au fost anunțate în bilanțul trimis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, numărul total al infectărilor în Capitală a ajuns la 10.126. Potrivit bilanțului, 197 de cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Alte 47 de persoane au fost retestate pozitiv. Urmează județele Iași, cu 72 de cazuri, Prahova, cu 65 de cazuri, Bacău și Timiș, cu 49, respectiv 48 de cazuri noi. În total, România a înregistrat 1.256 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore”, relatează Libertatea.

Analiștii financiari anticipează că impactul economic al coronavirusului se va resimți puternic până în trimestrul II al anului 2021, potrivit sondajului realizat de Asociația CFA România în iulie 2020.

„Din luna aprilie a acestui an, în cadrul sondajului au fost adăugate și patru întrebări suplimentare, referitoare la impactul crizei coronavirusului asupra economiei naționale, iar rezultatele pentru luna iulie 2020 relevă: durata impactului economic al coronavirusului: cea mai mare parte a respondenților (peste 69%) anticipează că acesta se va resimți puternic până în trimestrul II al anului 2021; deficitul bugetului de stat anticipat pentru anul 2020: valoarea medie a anticipațiilor este 8,3% (de menționat că sondajul a fost realizat înaintea rectificării bugetare); evoluția, în termeni reali a PIB în anul 2020: valoarea medie a anticipațiilor este -4,4%; rata șomajului la finalul anului 2020: valoarea medie a anticipațiilor este 7,0%”, se arată într-un comunicat CFA România remis miercuri de Agerpres.

Seară frumoasă!

Moțiunea de cenzură depusă de PSD se va dezbate după 1 septembrie was last modified: august 26th, 2020 by Claudiu Pamuc
Pachet: Principiile procedurei judiciare
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter