Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Casa Albă

8 mai 2024
Vizualizari: 110

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, marți seară, de Președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în cadrul vizitei pe care șeful statului român a facut-o la Washington, D.C.

„Ați întrecut toate așteptările și, acum 20 de ani, când v-ați alăturat NATO și în fiecare an de atunci națiunile noastre au devenit tot mai apropiate”, a declarat Joe Biden amintind că, „atunci când era senator, a luptat pentru intrarea României în NATO”, scrie News.ro.

Președintele SUA a mulțumit României pentru găzduirea de trupe americane, pentru asigurarea securității pe Flancul Estic al NATO și pentru sprijinul acordat Ucrainei.

„Vreau să știți că SUA este angajată să rămână alături de voi. Azi punem fundația pentru următorii 20 de ani”, a arătat Președintele Biden, notează News.ro.

Klaus Iohannis i-a mulțumit Președintelui Joe Biden pentru întrevedere.

„Am reușit să lucrăm și la relațiile noastre bilaterale care au devenit tot mai puternice, avem parteneriatul strategic și cred că prin întărirea acestui parteneriat reușim să facem mai puternică și legătura transatlantică”, a mai declarat Iohannis, relatează News.ro.

Candidatul PNL la Primăria Generală, Sebastian Burduja, a anunțat că va depune plângere penală, după ce i s-au vandalizat panourile electorale.

„Nu credeam că, în Bucureștiul anului 2024, voi mai vedea afișe electorale rupte, pline cu înjurături și semne obscene, care nu fac cinste nici competiției electorale democratice, nici așteptărilor pe care bucureștenii le au de la politicienii lor”, spune liderul PNL București, Sebastian Burduja, scrie News.ro.

„Camerele de supraveghere din zonă au surprins făptuitorii, astfel că tragerea lor la răspundere penală este doar o chestiune de timp. Am cerut o campanie electorală corectă pentru bucureșteni. Am cerut echipei de campanie respect față de toți ceilalți contracandidați”, mai afirmă Sebastian Burduja, arată News.ro.

„Candidatul PSD-PNL la Primăria sectorului 2 e pe locul 1”, titrează Newstandard.

„Sondajul realizat de CURS, în perioada 17-30 aprilie, arată că 58 % dintre cetățenii Sectorului 2 sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de starea cartierului în care locuiesc, în timp ce 73% dintre respondenți nu cunosc niciun proiect inițiat de actualul primar ar Sectorului 2. În privința votului pentru Consiliul Local Sector 2, 47% din cei care merg la vot aleg Alianța PSD-PNL, 30% votează Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD), în timp ce AUR ar obține 8%, iar PUSL 6%”, scrie Newstandard.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo SpA intenționează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorității de concurență.

„Potrivit instituției, Intesa Sanpaolo SpA este activă în principal în domeniul financiar-bancar, fiind societatea-mamă a grupului Intesa Sanpaolo. Grupul Intesa este prezent în România prin intermediul subsidiarei române, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA.(…) În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, relatează România liberă.

AstraZeneca retrage vaccinul său împotriva COVID-19 la nivel mondial.

„Decizia de retragere la nivel global a serului anti-COVID-19 Vaxzevria, produs de AstraZeneca, a fost luată de compania farmaceutică anglo-suedeză din cauza existenței unui «surplus de vaccinuri actualizate disponibile»”, relatează agenția Reuters, scrie Libertatea, citând News.ro.

„În același timp, compania a decis să retragă autorizațiile de introducere pe piața din Europa a serului. Compania a precizat că, în acest context, se confruntă cu o scădere a cererii pentru vaccinul său anti-COVID, care nu mai este fabricat sau furnizat”, mai arată Libertatea.

„În prezent, AstraZeneca se orientează spre vaccinurile împotriva virusului sincițial respirator și spre medicamente împotriva obezității, mai notează sursele citate”, mai scrie Libertatea.

Starea de sănătate a îndrăgitului actor Florin Piersic este mult mai bună față de săptămânile trecute.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Actorul Florin Piersic, transferat de la Cluj-Napoca la București, este stabil, internat pe o secție normală, nu la Terapie Intensivă, și urmează tratament cu antibiotic pentru infecția de la genunchi pentru care a fost operat. Decizia a fost luată de medici împreună cu actorul și familia acestuia, pentru ca infecția să fie tratată de același medic care s-a mai ocupat de problema respectivă în trecut”, scrie News.ro.

Seară liniștită!

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Casa Albă was last modified: mai 8th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: