Lansare Carte Lansarea de carte - Valerian Cioclei, „Gâlceava” penalistului cu lumea (lui)

190       0

În cadrul celei de-a XVII-a ediție a Salonului internațional de carte Bookfest, Editura Universul Juridic organizează lansarea volumului „Gâlceava” penalistului cu lumea (lui), semnat de prof. univ. dr. Valerian Cioclei, Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Evenimentul va avea loc la Pavilionul B2 de la Romexpo, la standul Grupului Editorial Universul Juridic (stand E09), sâmbătă – 1 iunie 2024 – începând cu ora 13.00.

Desfășurarea evenimentului va fi transmisă LIVE, cu acces liber, pe portalul www.universuljuridic.ro, pe pagina Facebook Universul Juridic.

Deși tratează subiecte diferite din domeniul dreptului penal, toate „scrierile” din această lucrare au în comun două trăsături caracteristice: din punct de vedere fundamental, ele reprezintă abordări critice, fie în legătură cu legislația penală, fie în legătură cu practica judiciară în domeniu; din punct de vedere formal, ele își propun să îmbine discursul doctrinar convențional, bazat pe raționamente juridice riguroase dar, de multe ori, „aride”, cu un discurs literar, mai „suculent”, bazat pe fructificarea unor valori culturale. Am explicat aceste caracteristici, pe care le-am considerat definitorii pentru doctrina penală actuală, într-un articol care reprezintă prologul acestei lucrări. Există, așadar, o unitate de fond și formă între textele selectate, iar punerea lor laolaltă, sper că va aduce o valoare adăugată ideilor pe care am încercat să le promovez de-a lungul anilor (V. Cioclei).

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo etc.

 

Lansarea de carte – Valerian Cioclei, „Gâlceava” penalistului cu lumea (lui) was last modified: mai 15th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: