Crește numărul secțiilor de votare din diasporă

13 mai 2024
Vizualizari: 197

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice și prin oficiile consulare ale României în străinătate, va organiza 915 secții de votare în străinătate. Practic, crește numărul secțiilor de votare din diasporă.

„Potrivit MAE, pentru scrutinul din 9 iunie vor fi organizate cu 80 mai multe secții decât cele înființate la alegerile prezidențiale din 2019 (835 de secții de votare), cu 167 mai multe secții decât cele organizate la alegerile parlamentare din 2020 (748 de secții) și cu 474 mai multe decât secțiile de votare organizate la alegerile europarlamentare din 2019 (441 secții). Cele mai multe secții vor fi organizate în statele în care se regăsesc cele mai numeroase comunități de cetățeni români: Italia (150 de secții), Spania (147 de secții), Regatul Unit al Marii Britanii (104 secții), Germania (87 secții), Franța și Principatul Monaco (67 de secții), Republica Moldova (52 secții), SUA (45 secții), Belgia (24 secții), Austria (17 secții), Irlanda (16 secții), Regatul Țărilor de Jos (16 secții), Danemarca (14 secții), Canada (12 secții)”, relatează Agerpres.

Deși în mass-media s-a vehiculat ideea că o posibilă retragere din cursa electorală a lui Cristian Popescu Piedone ar mări șansele Gabrielei Firea de a câștiga Primăria Capitalei, Piedone nu pare dispus să abandoneze lupta electorală. Practic, candidatura sa a mărit șansele PUSL de a trece pragul electoral la alegerile locale și parlamentare.

„Eu nu candidam. Am apucat să zic că voi candida, am văzut nebunia din această coaliție, iar eu cum să mă retrag?! Cum să mă retrag?!”, afirmă Piedone, scrie Gândul.

„Sunt președintele Partidului Umanist Social Liberal din România, conduc acest partid care, cu toată modestia, înainte de această campanie electorală, toată lumea, în toate sondajele, vorbea de AUR. Bau-bau-ul de la AUR. Și, repet, fără lipsă de modestie, AUR, astăzi, în București, nu mai există”, a precizat Cristian Popescu Piedone într-o intervenție avută sâmbătă seară, 11 mai, la România TV, mai arată Gândul.

Un sondaj Sociopol prezentat de Cotidianul arată că Nicușor Dan ar avea un avans semnificativ de 14 procente față de ocupanta locului doi, Gabriela Firea.

„Cel mai nou sondaj Sociopol prezentat de Mirel Palada îl prezintă pe Nicușor Dan pe primul loc cu 37% de procente, urmat de Gabriela Firea cu 23%, Cristian Popescu Piedone cu 18%, Sebastian Burduja cu 16% și Mihai Enache cu 5%”, scrie Cotidianul.

Piedone nu crede în sondaje și susține că bătălia finală se va da între el și Sebastian Burduja.

„Aceste sondaje îi vor motiva pe oameni. Finala se va da nu între mine și Nicușor Dan sau Gabriela Firea, se va da între mine și Sebastian Burduja. Intelectualitatea și tinerețea și performanța lui Burduja se vor confrunta cu experiența mea de viață. Eu nu cred că Burduja este doar la 16 procente”, a mai declarat Piedone, scrie Cotidianul.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, sâmbătă, la Târgu Mureș, că Uniunea poate câștiga la alegerile locale din acest an cel puțin același număr de primari ca la scrutinul din anul 2020.

„Eu cred că ceea ce am câștigat în 2020 putem câștiga și în 2024 și atunci putem spune că avem un rezultat bun. Județul Mureș este important, municipiul Târgu Mureș este important, este important și Reghin, este importantă și fiecare comună unde noi avem posibilitatea de a da primarul. Și eu cred că, dacă reușim să păstrăm rezultatele din 2020, atunci avem și în 2024 un rezultat bun pentru comunitate”, a declarat Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

„Politicianul a spus că UDMR are 200 de primării, în acest moment, în România și speră în continuare în menținerea acestui număr”, mai notează Agerpres.

„Șoferii cu permis pentru categoria B pot să conducă și unele tipuri de motociclete, în anumite condiții, după ce legea care prevede aceste modificări a fost publicată în Monitorul Oficial pe 8 mai și se aplică începând din 11 mai. Actul normativ fusese promulgat de Președintele Klaus Iohannis pe 29 aprilie”, scrie Libertatea, citând News.ro.

Potrivit actului normativ, „permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile și pentru motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta de minimum 24 de ani împliniți, o experiență de cel puțin 2 ani de conducere pentru categoria de vehicule B și fac dovada, printr-o adeverință, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 10 ore în acest sens în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule”, mai scrie Libertatea.

Românii pot investi, începând de azi, în titlurile de stat TEZAUR, cu dobânzi anuale de 6% (pe 1 an) și, respectiv, 6,85%(pe 3 ani).

„Titlurile de stat pot fi cumpărate: Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online; Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului; Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A”, scrie România liberă.

Seară liniștită!

Crește numărul secțiilor de votare din diasporă was last modified: mai 14th, 2024 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: