Postul TV Al-Jazeera va fi „închis în Israel”

7 mai 2024
Vizualizari: 150

Deschidem săptămâna și Revista din această seară cu noua Lege a salarizării. Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, susține că Legea salarizării trebuie discutată și negociată mai întâi cu sindicatele din România și nu cu oficialii Comisiei Europene.

„Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa ia act de informațiile apărute în spațiul public, conform cărora Ministerul Muncii negociază legea salarizării cu Comisia Europeană. Este un lucru cât se poate de grav, atâta timp cât negocierile și consultările cu sindicatele la nivel național nu au fost finalizate. Este anormal ca un act normativ să fie discutat la nivelul Comisiei Europene, fără ca forma legii să fie rezultatul unei consultări cu partenerii sociali vizați direct de prevederile sale”, a menționat Bogdan Iuliu Hossu, scrie Agerpres.

În opinia sa, construcția unei noi legi a salarizării care are ca obiectiv asigurarea echității trebuie însoțită de reforma distribuției sarcinii fiscale.

„Amintim decidenților politici că lucrătorul pleacă acasă cu venitul net, iar sarcina fiscală pe veniturile din salarii este excesivă. Așa cum am văzut și în cazul legii pensiilor, funcționarii Ministerului Muncii sau decidenții politici nu au expertiza adecvată pentru o construcție legislativă de o asemenea complexitate, istoric generatoare de inechitate în sistemul public și în societate. Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa cere de urgență amânarea discuțiilor cu UE referitoare la proiectul noii legi a salarizării și demararea consultărilor la nivel național”, a menționat Hossu, mai scrie Agerpres.

Kostas Passaris, considerat cel mai periculos deținut din România, a fost mutat într-o altă închisoare din România.

„Ucigașul grec Konstantinos Passaris a fost adus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Penitenciarul Craiova. Transferul deținutului a impus luarea unor măsuri speciale de securitate, în condițiile în care, cu toate că au trecut 23 de ani de când este închis, Passaris a rămas cel mai periculos deținut din România”, relatează Gândul.

„Kostas Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață în România, pentru omor deosebit de grav, după ce, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, a împușcat mortal doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din centrul Capitalei și a fugit cu banii. În acea noaptea, Passaris era drogat și a vrut doar să-i demonstreze unei prostituate cât de ușor poate fi să faci rost de bani. După ce l-au identificat, polițiștii români au descoperit că au de-a face cu un infractor extrem de violent, care are la activ două evadări și uciderea, în Grecia, a doi polițiști”, mai scrie ziarul Gândul.

Vladimir Putin a preluat marți funcția de Președinte al Rusiei, ceremonia solemnă având loc la Kremlin la ora prânzului.

„În alocuțiunea rostită imediat după aceea, Putin și-a reluat teza și obiectivul: o nouă ordine mondială în care vrea ca Rusia să fie văzută ca o mare putere. El a pretins, așa cum a făcut-o în repetate rânduri, că este deschis la dialog cu Occidentul, dar numai în condițiile puse de Rusia și numai de pe picior de egalitate”, relatează News.ro.

„Nu refuzăm să ne angajăm în dialog cu țările occidentale. Alegerea le aparține: dacă intenționează să continue să încerce să frâneze dezvoltarea Rusiei, să continue politica lor de agresiune și de presiune neîncetată asupra țării noastre de-a lungul anilor, sau să caute o cale spre cooperare și pace. Repet: o discuție, inclusiv pe probleme de securitate și stabilitate strategică, este posibilă. Dar nu de pe o poziție de forță, ci fără nicio arogare, aroganță și excepționalism propriu, ci doar pe picior de egalitate, respectând interesele celuilalt”, a declarat Putin, scrie News.ro.

„Voi face tot posibilul pentru ca oamenii care au demonstrat cele mai bune calități umane și profesionale, care și-au dovedit prin fapte loialitatea față de Patrie, să ocupe poziții de conducere în administrația de stat, în economie, în toate domeniile”, a mai spus Putin, mai arată News.ro.

Ungaria și-a trimis diplomați la ceremonia de învestire a lui Putin, alături de diplomați din alte 5 state europene.

„Conform listei obținute de publicație, la ceremonia de depunere a jurământului de către Vladimir Putin au participat mai mulți diplomați. Ei vin din Franța, Grecia, Cipru, Malta, Ungaria și Slovacia”, scrie Capital.

„Potrivit informațiilor obținute de la surse din cercurile diplomatice ale Uniunii Europene, Belgia avea inițial intenția de a trimite un reprezentant la acest eveniment. Însă, în dimineața zilei de 6 mai, s-a aflat că țara nu va participa la ceremonie”, mai arată ziarul Capital.

„Guvernul israelian «a decis în unanimitate» că postul qatarez Al-Jazeera va fi «închis în Israel»”, a anunțat premierul Benyamin Netanyahu într-un mesaj pe X, scrie Libertatea.

„Ministrul israelian al comunicațiilor, Shlomo Karhi, a declarat pe X că a «semnat imediat ordonanța împotriva Al-Jazeera», care «intră în vigoare imediat». El a adăugat că s-a asigurat că Al-Jazeera «nu mai poate opera din Israel» și a acuzat canalul că «amenință securitatea» țării. Karhi a ordonat, de asemenea, confiscarea echipamentelor de emisie ale Al-Jazeera «folosite pentru a furniza conținutul canalului», inclusiv echipamente de editare, camere, microfoane, servere și laptopuri, precum și echipamente de transmisie wireless și câteva telefoane mobile”, mai scrie Libertatea.

Seară liniștită!

Postul TV Al-Jazeera va fi „închis în Israel” was last modified: mai 7th, 2024 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: