Modificarea unor prevederi referitoare la cazierul fiscal

8 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 670

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 346/2018 pentru modificarea și completarea O.G. nr. 39/2015 privind cazierul fiscal (M. Of. nr. 4/3 ianuarie 2019 *intrare in vigoare: 6 ianuarie 2019)

Legea nr. 346/2018 modifică O.G. nr. 39/2015 privind cazierul fiscal sub următoarele aspecte:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

 1. Practicieni în insolvență. În cazul contribuabililor aflați în procedură simplificată de insolvență sau care au intrat în faliment ori pentru care s-a pronunțat/a fost adoptată o hotărâre de dizolvare, nu se înscrie în cazierul fiscal al practicianului în insolvență inactivitatea fiscală declarată pentru următoarele situații:

(i) neîndeplinirea obligațiilor fiscale într-un semestru calendaristic,

(ii) sustragerea de la controalele efectuate de organul fiscal central ca urmare a declarării unor date ce nu permit identificarea domiciliului fiscal,

(iii) nefuncționarea la domiciliul fiscal declarat,

(iv) expirarea duratei de funcționare a societății,

(v) expirarea duratei de deținere a spațiului cu destinație de sediu social,

(vi) societatea nu mai are organe statutare.

Dacă, până la data de 6 ianuarie 2019, au fost înscrise în cazierul fiscal al practicianului în insolvență informații privind inactivitatea fiscală a contribuabilului pentru situațiile de mai sus, acestea se scot din evidența cazierului fiscal, de către organul fiscal competent, la cererea practicianului în insolvență.

2. Termene. Organele competente să constate fapte ce se înscriu în cazierul fiscal și să aplice sancțiuni au obligația ca în 15 zile (anterior, 5 zile) să comunice organului fiscal competent în a cărui rază teritorială își are domiciliul fiscal contribuabilul sancționat actele care sancționează aceste fapte, neatacate în termenele prevăzute de lege.

3. Scoatere din evidență a inactivității. Scoaterea din evidență a inactivității fiscale înscrisă ulterior radierii persoanei juridice/entității fără personalitate juridică în cazierul fiscal al reprezentanților legali/reprezentanților desemnați se face la data împlinirii unui an de la data înscrierii.

Modificarea unor prevederi referitoare la cazierul fiscal was last modified: ianuarie 8th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter