Merkel – vizită în SUA

17 mart. 2017
3 voturi, medie: 2,67 din 53 voturi, medie: 2,67 din 53 voturi, medie: 2,67 din 53 voturi, medie: 2,67 din 53 voturi, medie: 2,67 din 5 (3 votes, average: 2,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1273
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Este început de weekend, dar este și o zi specială în viața PNL. Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a împlinit vârsta de 100 de ani. Cu acest prilej, Quitus a fost decorat de președintele Iohannis.

„Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, va fi decorat de președintele Klaus Iohannis, chiar în ziua în care liberalul va împlini vârsta de 100 de ani. Ceremonia va avea loc la ora 12:00 la Palatul Cotroceni”, nota, dimineață, Mediafax.

Amintim că Mircea Ionescu Quintus a fost președintele PNL în perioada 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008, (ales în județul Prahova), și ministru al justiției în guvernul Stolojan.

Senatul României a adoptat cu amendamente Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate.

„În favoarea proiectului de lege s-au pronunțat senatori din toate grupurile parlamentare, fiind de acord că actul normativ reprezintă un prim pas dintr-un set de măsuri care trebuie luate pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Potrivit raportului Comisiei juridice, proiectul își propune un dublu scop: de a acorda o compensare persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiții de supraaglomerare severă și de a contribui, în același timp, la degrevarea penitenciarelor”, notează DC News.

Și tot DC News scrie că: „Biroul permanent al Senatului a aprobat luni calendarul pentru alegerea celor doi reprezentanți ai societății civile în CSM. Potrivit acestui calendar, după parcurgerea etapelor prevăzute de lege, cei doi reprezentanți pentru CSM ar putea fi aleși în plenul Senatului pe 30 mai. Acest nou calendar a fost stabilit după ce senatorii nu i-au ales, în ședința plenului din 7 martie, pe cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM pentru că niciunul din cei nouă candidați nu a întrunit votul majorității senatorilor prezenți”.

Actualitatea externă este deschisă de vizita cancelarului german, Angela Merkel, în SUA, eveniment care are loc azi.

„Trump ar urma să reitereze apelul ca aliații europeni să își asume un rol mai puternic în cadrul NATO și să îi ceară sfaturi lui Merkel în legătură cu gestionarea relației cu Rusia, potrivit unor oficiali de la Casa Albă. Pe agenda discuțiilor se vor afla și cooperarea în probleme de securitate și contraterorism, precum și chestiuni economice și comerciale în contextul apropierii Summitului G20 din iulie de la Hamburg. Merkel va dori, de asemenea, să discute despre situațiile din Siria, Libia, Afganistan și Ucraina, precum și despre lupta împotriva terorismului și politica față de refugiați”, notează Agerpres.

Europa se confruntă în continuare cu pericolul invaziei emigranților din Siria. „Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a amenințat Uniunea Europeană cu ruperea acordului privind refugiații și cu trimiterea lunară a 15.000 de migranți în Europa, a informat vineri cotidianul Hurriyet, citat de EFE”, notează Agerpres.

Pe fondul neînțelegerilor dintre Turcia și UE, Ungaria se străduie să finalizeze în cel mai scurt timp gardurile de la frontiera sa de sud.

„Ungaria va finaliza cea de-a doua linie a gardului de la frontiera cu Serbia până la sfârșitul lunii mai, ceea ce îi va permite să prevină orice nou val de migrație dinspre Turcia, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la postul public de radio”, transmit Reuters și MTI, citate de Agerpres.

Agerpres mai notează și o declarație a premierului Orban la Radio Kossuth potrivit căreia: „Locuitorii Austriei și Germaniei pot dormi liniștiți pentru că Ungaria va proteja granițele externe ale Uniunii Europene”.

Șefului guvernului de la Budapesta consideră că Uniunea Europeană a comis o greșeală bazându-se exclusiv pe Turcia pentru stoparea migrației.

Și pentru că aminteam de Donald Trump, potrivit DC News, fiii președintelui Donald Trump vor vizita România înaintea tatălui lor, fiind așteptați la vânătoare, în România. „În urmă cu o săptămână, au fost în Arabia Saudită la vânătoare, iar în scurt timp vor veni în țara noastră. Eric Trump și Donald Jr. Trump vor merge la un domeniu de vânătoare din sudul României, cel mai probabil în Giurgiu. Autoritățile române au fost informate de această vizită privată. Locația nu poate fi dezvăluită”, informează surse DC News.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Ultima știre vine din Polonia, acolo unde „Partidul Lege și Justiție (PiS) aflat la guvernare în Polonia a anunțat că Polonia nu va adopta moneda unică europeană în următorii 10 până la 20 de ani. Argumentul acestui refuz este acela că o trecere la euro mai devreme ar priva țara de libertatea de a-și decide politicile și ar putea-o transforma într-o „economie de periferie definitiv”, scrie Bloomberg, citat de DC News.

„Deși opoziția cere trecerea la euro, oficialii partidului au declarat că cea mai mare economie estică din UE are nevoie de mai mult timp pentru a atinge nivelul de trai din Germania. Pe fondul tensiunilor dintre Varșovia și aliații săi din UE, tensiuni intensificate de disputele privitoare la statul de drept din Polonia, liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, a declarat că aderarea la zona euro i-ar afecta fie exportatorii, fie nivelul de trai al cetățenilor. „Putem adera la zona euro când PIB-ul nostru va atinge 85% din cel al Germaniei”, a declarat Kaczynski. Deși Polonia crește peste media UE, PIB-ul său pe cap de locuitor în termeni ai puterii de cumpărare s-a situat la 69% din media blocului”, mai notează DC News.

Seară frumoasă!

Merkel – vizită în SUA was last modified: martie 17th, 2017 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter