Marţea neagră

19 oct. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 122

În timp ce miniștrii Guvernului Cioloș primesc, în comisiile parlamentare, avize negative, România înregistrează cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei: „Aproape 19.000 de cazuri noi de COVID-19; 574 de decese raportate, 561 fiind din ultimele 24 de ore. Peste 1.800 de pacienți la ATI”.

„Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, relevă datele transmise de autorități, scrie News.ro.

„În București sunt 2.190 de cazuri noi de COVID-19, în Iași – 658, Constanța – 655, Ilfov – 626, Bihor – 605, Timiș – 565, Prahova – 554, Cluj – 544, Brașov – 535, Constanța – 427. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este la cel mai mare nivel în Ilfov – 17,15, urmat de capitală – 16,44”, mai arată News.ro.

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății, scrie News.ro.

„Este vorba despre 8.570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 94 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală”, mai arată News.ro.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

La audierile miniștrilor cabinetului Cioloș, în Parlament, toți candidații audiați până la închiderea ediției au primit aviz negativ, cu o singură excepție, cea a lui Cătălin Drulă, care, dintr-o eroare, a primit aviz pozitiv. România liberă relatează care a fost reacția USR la aceste audieri.

„Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping, braț la braț, candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniștrilor. USR a venit în Parlament cu o propunere de Guvern și un program de guvernare, pentru că PNL și PSD au fugit de responsabilitate și nu au avut curajul să vină cu propuneri. USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un Guvern care să scoată țara din criză”, s-a postat pe pagina de Facebook a USR, în timpul audierilor, scrie România liberă.

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat, marți dimineață, că parlamentarii liberali nu vor vota miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut, a fost în trecut”.

„Decizia de vot a fost luată aseară în BEx – ne vom abține de la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest Guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest Guvern”, a declarat Florin Cîțu, marți, precizând că parlamentarii PNL se vor abține de la vot și în comisii, și în plen, scrie Digi24.

Președintele PNL a mai spus că este deschis pentru o reluare a discuțiilor cu USR.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui Guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a mai spus Cîțu, mai arată Digi24.

„PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opțiunile, soluțiile pentru această iarnă, vom vedea, după aceea, care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitați la el, este simplu: PNL în această coaliție are funcția de premier”, a afirmat Cîțu, la Parlament, mai scrie Digi24.

Seară frumoasă!

Marțea neagră was last modified: octombrie 19th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter