Finanţare BIRD pentru „Cartierul pentru justiţie”

16 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 286

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După cum știm, Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanță de urgență prin care s-a stabilit că data de 15 septembrie este termen limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegători la o secție de votare organizată în străinătate.

„Termenul pentru înscrierea românilor din străinătate la prezidențialele din luna noiembrie a expirat duminică, pentru vot la secții optând 38.944 de alegători, iar pentru votul prin corespondență 41.003, potrivit site-ului votstrainatate.ro, deschis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)”, scrie azi Agerpres.

Monitor Dosare

Președintele AEP, Florin Mitulețu-Buică, i-a asigurat, din nou, pe alegătorii români din străinătate că utilizarea datelor cu caracter personal este destinată „exclusiv proceselor electorale”.

„Registrul electoral, gestionat de AEP, cuprinde datele personale ale tuturor cetățenilor români cu drept de vot. Nu am pus, nu punem și nu vom pune aceste date la dispoziția niciunei entități a statului, cu excepția celor implicate în organizarea și desfășurarea proceselor electorale, deoarece instrumentele legale ne spun că nu avem voie”, a precizat Mitulețu-Buică, mai notează Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, azi decretul cu privire la supunerea spre ratificare Parlamentului a Scrisorii de înțelegere dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) privind avansul pentru pregătirea proiectului „Cartierul pentru justiție”.

„Această scrisoare a fost semnată la Bruxelles pe 30 mai și la București pe 6 iunie și vizează acordarea de către BIRD a unui avans de 2,5 milioane dolari pentru sprijinirea activităților preliminare realizării proiectului de dezvoltare «Cartierul pentru justiție» în zona Bulevardului Unirii din București. Ministerul de Finanțe, care a fost împuternicit să semneze scrisoarea, preciza că proiectul va avea în vedere gruparea spațiilor din București destinate instanțelor de judecată, precum și Parchetelor de pe lângă acestea – săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători și procurori, grefieri, personal contractual și auxiliar, spații tehnice, precum și a altor instituții din sistemul judiciar”, mai arată Agerpres.

Presa mai scrie azi despre poziția Comisiei Europeane cu privire la înființarea Secției Speciale (SIIJ).

„Practic, Comisia și-a menținut poziția exprimată în cadrul raportului MCV, unde a explicat că nu există nicio logică pentru existența acestei structuri. Comisia spune clar că se încalcă regulile și tratatele UE. Este același răspuns pe care l-au dat atât Comisia de la Veneția cât și grupul de experți GRECO. În curând nu o să ne mai creadă nimeni. Ne vor trata ca pe o țară bananieră. Uitați-vă la limbajul ultimelor rapoarte, atât al Comisiei cât și al GRECO, care au renunțat la tonul diplomatic în favoarea unor termeni extremi de duri”, atrage atenția Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, notează Adevărul.

Deputatul Nicușor Dan a anunțat luni, 16 septembrie, că s-a înscris în cursa internă a USR București, pentru alegerea candidatului pentru Primăria Municipiului București.

„În urmă cu câteva luni, am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de primar general al Capitalei, ca independent. Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor. Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București”, a arătat Nicușor Dan, scrie Libertatea.

Președintele Dreptei Liberale Viorel Cataramă a anunțat că va oferi o recompensă de 100.000 de euro persoanei care va da informații ce vor duce la găsirea și eliberarea Luizei Melencu sau a Alexandrei Măceșanu

„Încă de la izbucnirea scandalului Caracal, am anunțat că nu pot accepta varianta crimei, așa cum a fost prezentată de autorități. Nici până azi, nu s-au prezentat dovezi, dincolo de orice îndoială, că cele două fete au fost ucise. (…) Instituțiile statului anchetează și investighează cu precădere varianta crimei, fără a ține cont de opinia publică, din ce în ce mai convinsă că suntem în fața unui caz de trafic de persoane. De aceea, anunț pe această cale că ofer o recompensă de 100.000 Euro persoanei care va da informații de natură să conducă la găsirea și eliberarea Luizei sau Alexandrei”, a scris Viorel Cataramă, duminică, pe Facebook, notează Mediafax.

 

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Finanțare BIRD pentru „Cartierul pentru justiție” was last modified: septembrie 16th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter